Tisková zpráva ČEZ Romania

Společnost KVADOS, a.s. podepsala smlouvu o implementaci mobilního řešení myAVIS Field Service se společností ČEZ Romania. Kontrakt se týká komplexního zajištění odečtové služby elektroměrů na území Rumunska ve správě společnosti ČEZ.
Tisková zpráva ČEZ Romania

Mobilní řešení myAVIS úspěšně vstupuje na další evropský trh, což potvrzuje významnou pozici produktu myAVIS jako skutečně mezinárodního řešení pro řízení terénních pracovníků.

Provozní ředitel společnosti ČEZ Romania, pan Jan Moucha, říká: „Měníme tvář Rumunska“. To proto, že započatá kompletní změna systému vyúčtování odebrané energie, jíž je řešení myAVIS součástí, je radikální a v historii zcela ojedinělá. Znamená pro 1 371 000 zákazníků ČEZ Romania přechod na moderní způsob vyúčtování s pravidelnou odečtovou službou. Stávající řešení, které bylo provozováno do konce roku 2006, používalo ruční odečty do papírových formulářů s vysoce lidsky i finančně náročným způsobem přenosu dat a jejich zpracování. Implementace SW myAVIS je součástí komplexu opatření pro snížení netechnických ztrát v distribuční soustavě na napěťové hladině nn. Přijatý celek opatření má rovněž za úkol významně zefektivnit fungování a řízení odečtové služby. Předpokládá zajištění odečtů 141 odečítači a 40 techniky odečtů, kteří spolu s mobilními terminály Symbol budou po řízených trasách obcházet jednotlivá měřicí místa a snímat data z elektroměrů. V této souvislosti bude také odčítač na místě vyhodnocovat stav měřicího místa a případné anomálie bude rovněž zadávat do řešení myAVIS. Standardní přenosovou cestou jsou data přenášena do serverové části řešení myAVIS a odtud obousměrným interfacem přenášena do sedmi krajských oddílů, ve kterých jsou v systému GECOP fakturována. Společnost ČEZ Romania plánuje postupné zrušení systému GECOP a přechod na standardní skupinové řešení SAP, s čímž je při analýze a implementaci řešení myAVIS také počítáno.

Řešení myAVIS Service Server je provozováno na clusteru IBM s externím diskovým polem. Operační systém je Windows 2003 server 64 bit Enterprise Edition a databázová platforma je SQL 2005 64 bit server. Terénní pracovníci používají mobilní zařízení Symbol řady 9040k s instalovaným mobilním klientem myAVIS Service. Klientská část řešení je plně lokalizována do rumunského jazyka a to i včetně uživatelských manuálů. Předpokládaný termín uvedení do provozu je duben 2007.

Mobilní řešení myAVIS tak potvrdilo svou pozici celoevropského leadera mobilního trhu spočívající v internacionálním týmu obchodu a implementace, rychlých a kvalitních službách a v neposlední řadě také v užití standardizovaných implementačních postupů a technologií, které dovolují rychlé a kvalitní nasazení mobilních řešení v rámci celé Evropy.

Váš názor Další článek: Microsoft uvádí novou řadu produktů System Center

Témata článku: Radikální řešení, Řešení, Romania, Leader, Významná součást, Nn, Diskový oddíl, Mezinárodní tým

Google dosáhl revolučního milníku v kvantové nadvládě. IBM ale nesouhlasí

** Google představil nový kvantový čip s 53 qubity ** Oznámil, že díky němu lidstvo poprvé dosáhlo kvantové nadvlády ** IBM toto tvrzení zlehčuje

Karel Javůrek | 15

Jak funguje kontroverzní program, který ženám krade plavky. Mají se čeho bát?

** Strojové učení ještě nepřitáhlo takový zájem jako na začátku prázdnin ** Ne, umělá inteligence nenašla lék na rakovinu ** Naučila se svlékat ženy nejen z plavek

10 mýtů a polopravd o bateriích, kterým možná ještě věříte

** Kolem baterií a akumulátorů koluje řada mýtů, nepravd a polopravd ** Dnes vám devět z nich zkusíme vyvrátit na základě faktů ** Většina z nich totiž neplatí pro moderní lithiové baterie

Karel Kilián, David Polesný | 99