Již 127 firem se připojilo k prohlášení LCS International

Již 127 firem se připojilo k prohlášení LCS International
K prohlášení společnosti LCS International k tématu počítačového problému roku 2000 se do této chvíle (pátek 7. ledna, 16.00 hod.) přihlásilo celkem 127 firem. Vzhledem k tomu, že se stále ještě hlásí další firmy, je možné předpokládat, že jejich konečný počet bude vyšší.

V pondělí 3. ledna 2000 ve večerních hodinách vydala přední česká softwarová firma LCS International oficiální prohlášení k tématu počítačového problému roku 2000. Představitelé společnosti v něm vyzvali všechny odborníky, kteří sdílí názor, že za hladkým přechodem systémů do roku 2000 stojí kus dobře odvedené práce, a že problematika Y2K není pouhým výmyslem počítačových výrobců, aby se k prohlášení připojili. Jedním z cílů výzvy je vyjádřit zřetelný nesouhlas odborné veřejnosti s názory předsedy Vlády ČR Miloše Zemana a předsedy Poslanecké sněmovny Václava Klause, kteří 2. ledna v nedělním diskusním pořadu 7 čili Sedm dní označili počítačový problém roku 2000 za výmysl počítačových výrobců, na kterém chtěly tyto firmy vydělat. Pan Zeman ho v živém vysílání televize NOVA nazval "humbukem počítačových firem" a pan Klaus "mimořádně úspěšnou byznysovskou kličkou".

Další zájemci se mohou k prohlášení LCS International přihlásit elektronickou formou na www.lcs.cz/tisk/prohlaseni2000.htm. Zde je také k dispozici plné znění prohlášení.

Váš názor Další článek: Oracle má za sebou „zběsilé“ čtvrtletí

Témata článku: Večerní práce, Diskusní pořad, Česká televize živé vysílání

Nový Edge je opravdu Chrome! Prohnali jsme prohlížeče benchmarky i vlastním unikátním testem

** Nový Edge je postavený na Chromiu ** Prohnali jsme ho benchmarky a srovnali s ostatními ** Potvrdily nám, že je prakticky stejný jako Chrome a Opera

USA rozdávají chudým dotované telefony s Androidem. Jsou z Číny a plné virů

** Chudí Američané mohou dosáhnout na dotovaný mobil ** Jeden takový rozdává třeba tamní Virgin Mobile ** Má to jeden háček. Je prošpikovaný malwarem

ReactOS: Zapomenuté a open-source Windows, které nevyrobil Microsoft

** Představte si svobodné Windows. Bláznivá vize? ** Vývojáři je přitom začali psát už před více než dvaceti lety ** Jmenují se ReactOS a spustíte na nich i Total Commander

Jak funguje kontroverzní program, který ženám krade plavky. Mají se čeho bát?

** Strojové učení ještě nepřitáhlo takový zájem jako na začátku prázdnin ** Ne, umělá inteligence nenašla lék na rakovinu ** Naučila se svlékat ženy nejen z plavek

Chrome se naučí dokonale odkazovat. Jeho odpůrci bijí na poplach, prý je to bezpečnostní katastrofa

** Google zavádí techniku ScrollToTextFragment ** Umí vytvořit odkaz na konkrétní slovo na stránce ** Podle kritiků by to mohl být bezpečnostní problém

Srovnali jsme česká města s IBM, Googlem nebo třeba Samsungem. Podívejte se, v jaké firmě „žijete“