158,7 mil. Kč přes Internet v roce 2000

7. února 2001
Jaký bude procesor Tualatin?
Computer Press zaznamenal v roce 2000 finanční transakce přes Internet ve výši 158,7 mil. Kč
Praha, 6. února – Celkový meziroční (1999/2000) nárůst objemu internetových transakcí na internetových webech Computer Pressu a jeho dceřiných společností o neuvěřitelných 757% Computer Pressu přesvědčivě dokazuje, že si elektronická komerce z momentální nepřízně finančních trhů nic nedělá a nadále strmě roste.

Celkový objem těchto transakcí činil 158,7 mil. Kč; byl tedy překonán plán, agresivně postavený na 150 mil. Kč.

Největší díl z této částky, celkem 69,8 mil. Kč, obstaral server Travelguide.cz (www.travelguide.cz); který také vykázal největší meziroční růst. O 230% ale také „vyrostl“ internetový obchod Vltava.cz (www.vltava.cz). Obecně lze říci, že každý se servere společnosti Computer press, a.s. v loňském roce vyrostl nejméně na dvojnásobek.

„Tak fenomenální procentuální růst, jako byl v roce 2000, se již zřejmě nikdy opakovat nebude; letos však plánujeme vyrůst minimálně na dvojnásobek loňské částky“ doplňuje Jiří Hlavenka, předseda představenstva Computer Pressu. „I letos očekáváme zdvojnásobení obratu v internetových obchodech a internetové reklamě, připraveno je také několik nových e-komerčních projektů. Tak jako pro všechny internetové podnikatele bude ale i pro nás důležité soustředit se na docílení rozumné míry zisku – ukázat, že se na Internetu dá podnikat se slušným profitem“.

O společnosti Computer Press, a.s.

Computer Press, a.s. je předním českým mediálním domem, působícím v oblasti Internetu, časopisecké a knižní produkce. Posláním společnosti je přinášet svým zákazníkům kvalitní a hodnověrné informace a služby s nimi spojené, potřebné pro jejich vzdělávání, profesi, profesní rozvoj nebo i soukromý život, a přispívat tak k lepší kvalitě práce i života u nás.

Váš názor Další článek: Jaký bude procesor Tualatin?

Témata článku: , , , ,