Windows Media Center

Přečtěte si o tématu Windows Media Center. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Windows Media Center, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Windows Media Center.
První Windows Media Center PC se jmenuje X-PLAY

AT Computers je prvním dodavatelem multimediálního zařízení s operačním systémem Windows XP Media Center Edition 2005 na českém a slovenském trhu.

První pohled na Windows XP Media Center Edition 2005

Sen Billa Gatese o přiblížení počítačů lidem se pomalu stává skutečností. S příchodem systému Windows XP Media Center Edition by se měl setřít rozdíl mezi televizí, hudebním a DVD přehrávačem a počítačem, které splynou v jediný kompaktní celek. Přivítejte novou éru domácí multimediální zábavy.

Computer|89

Další novinky a obrázky poslední verze Windows Vista

Microsoft uvolnil v pondělí druhou, tzv. CTP verzi chystaného systému Windows Vista, opět určenou pouze pro komunitu vývojářů a betatesterů. Jaké další novinky v ní najdeme?

Jan Šindelář|166

PŘEKONÁNÍ MEZERY MEZI SYSTÉMY PRO DOMÁCÍ KINO A DOMÁCÍMI BEZDRÁTOVÝMI SÍTĚMI

Bezdrátový „streaming“ přehrávač médií od společnosti D-Link s přehrávačem DVD a s víceformátovou čtečkou flash karet podporuje technologii Windows Connect Now, která usnadňuje instalaci síťových zařízení a spotřebitelských doplňků v digitálních domácnostech.

PŘEKONÁNÍ MEZERY MEZI SYSTÉMY PRO DOMÁCÍ KINO A DOMÁCÍMI BEZDRÁTOVÝMI SÍTĚMI

Orb - vaše multimediální soubory vždy po ruce

Představte si, že ke svým obrázkům, hudbě či videu, které máte uložené doma na svém počítači, máte přístup odkudkoliv jen prostřednictvím webového prohlížeče. A to vše navíc velmi jednoduše bez složité konfigurace. Přesně tohle umí služba s tajemným názvem Orb.

Jan Šindelář|33

Desítka nejlepších programů pro přehrávání hudby

Počítače dávno nejsou jen nevzhlednými krabicemi, z nichž se line zvuk PC Speakeru. A to jen v okamžiku, kdy pomocí zběsilého bušení do klávesnice odstřelíte nepřítele. S nárůstem výkonu a technickými vylepšeními zvukových karet současně došlo i na podporu zvukových souborů v počítači a k rozvoji hudebních přehrávačů.

Jan Polzer|152

Windows XP Media Center Edition 2005 vstoupí na český trh již na podzim tohoto roku

Praha, 11. března 2005 - Nejnovější verze Windows přinese vizi společnosti Microsoft o digitální domácnosti i českým zákazníkům. Společnost Microsoft včera na veletrhu CeBIT 2005 oznámila, že počítače na bázi Windows XP Media Center Edition budou v tomto roce dostupné na dalších dvaceti nových trzích včetně České republiky. Tím se ke konci roku 2005 rozšíří celková dostupnost Windows XP Media Center Edition 2005 na více než 30 zemí a 17 jazyků. S celosvětovým rozšířením Microsoft Windows XP Media Center Edition tak bude mít více zákazníků přístup k té nejkvalitnější digitální zábavě a výkonným výpočetním funkcím pro domácnost.

CES 2005: Linux míří do obýváku

Veletrh CES přináší překvapení, společnost HP chystá uvedení konkurence pro Microsoft Windows Media Center na platformě Linux. Další novinky z nepřeberné nabídky veletrhu zahrnují obrovské televizní obrazovky, desítky, možná stovky MP3 přehrávačů nebo USB vysavače.

Otakar Schön|141

Silvestrovské překvapení pro váš počítač

Pokud doma chystáte nějakou speciální silvestrovskou párty, určitě se neobejdete bez muziky. Jestliže mezi vaši nejoblíbenější činnost nepatří výměna desek nebo cédéček v přehrávači, určitě dáte přednost přehrávání hudby z počítače. Pokud používáte Windows Media Player a chcete být styloví, nainstalujte si do něj speciální rozšíření – uvidíte, že vánoční vizualizace nebo tančící Elf u návštěvníků vaší párty sklidí velký úspěch!

Jakub Pecha|30

Rio Nitrus 1,5 GB: štika mezi MP3 přehrávači

Značka Rio nedávno vstoupila na český trh a přinesla čtyři nové produkty. Některé z nich jsou nabízeny už nějakou dobu, což vůbec nemusí být na škodu. Rio Nitrus je dokonalým příkladem takového "staršího" přehrávače, který může stále oslovit velké množství uživatelů.

Otakar Schön|11

Jednoduché nástroje pro editaci videosouborů

Mezi výhody digitálních fotoaparátů patří schopnost vytvářet krátké videosekvence. Nevýhodou je potom jejich omezená délka. Pro jejich spojení a případnou jednoduchou úpravu můžete použít některé volně dostupné programy, pro jejichž používání nemusíte mít velké znalosti střihu videa.

Jan Polzer|34

Pravé Windows: Kladivo na piráty, odměny pro uživatele legálního software

Společnost Microsoft zahájila v České republice pilotní provoz programu Výhody legálních Windows. Po zavedení všech funkcí projektu budou moci majitelé nelegálních Windows stahovat a instalovat pouze bezpečnostní opravy. Naopak, uživatele legálních Windows čekají příjemná překvapení.

Otakar Schön|144

Windows XP Media Media Center Edition s ochranou proti kopírování

Microsoft již dříve představil koncept multimediálního systému s označením Freestyle, který kombinuje televizi, video a normální počítač. Jak se ale ukazuje, filmy zaznamenané na tomto systému budou zamknuty na konkrétní počítač a nebude možné je přehrát na jiném stroji.

Tomáš Holčík|9

ATI Remote Wonder – levné dálkové ovládání počítače

Chcete ovládat počítač na dálku? Zapomeňte na drahé bezdrátové myši, klávesnice či joypady... ATI Remote Wonder je levný, rádiový a má dosah i přes stěny bytu!

František Janouch|144

Lenny Kravitz získal Windows Media Innovation Award

Lenny Kravitz získal jako první ocenění Windows Media Innovation Award od společnosti Microsoft

redakce

Plus! pro Windows XP nyní o 25% levněji

Společnost Microsoft ČR přichází od 1.4. 2002 se sníženou cenou multimediálního balíčku Microsoft Plus! pro Windows XP, jehož doporučená cena pak bude pouhých 986 Kč.

redakce

Taktujeme monitor pod Windows 2000

Kdo si ještě vzpomíná na můj více než rok a půl starý článek na téma změny obnovovací frekvence a popřípadě i maximálního rozlišení pod Windows 9x, toho jistě bude zajímat, jak se podobná věc dá "vytvořit" i ve Windows 2000. Jako součást návodu je i řešení známého problému změny obnovovací frekvence při přepnutí do jiného rozlišení.

Petr Orel|36

DVD s podporou Windows Media

Přední výrobci DVD přehrávačů oznámili na mezinárodním veletrhu CES 2002 podporu formátu Windows Media

Windows XP přidává osobním počítačům (PC) novou dimenzi

Partneři společnosti, prodejci i koncoví zákazníci vítají zprávu s nadšením a shodují se v jedné věci, že uvedení tohoto operačního systému na trh; je opravdu zásadním pokrokem pro celé odvětví.

tisková zpráva|1