Rozečti.se zahajuje zahraniční expanzi pod novým názvem Legentas

Online aplikace pro výuku rychlého čtení Rozečti.se, vítěz soutěže Nápad roku 2012, nedávno oslavila své první narozeniny. Jak se projektu dařilo a kam má namířeno?

Čísla za první rok

Počet uživatelů se zlepšením efektivity čtení větším než 90% (rozmezí 90 % - 300 %): 500+

Výsledkem tak je, že při dodržování všech zásad pro správné čtení je změřený průměrný posun absolventů z 210 slov za minutu na 620 slov za minutu.

(více souhrnných statistik je veřejně přístupných v naší aplikaci na adrese http://www.rozectise.cz/dashboard/statistics)

Jak je vidět z těchto čísel, na skutečné 100% zlepšení poctivý uživatelé bez problémů dosáhly. Těmto výsledkům vděčí celý tým Rozečti.se především za spolupráci s metodiky Doc. PhDr. Richardem Papíkem, Ph.D., PhDr. Janou Krejčí, testováním se studenty středních i vysokých škol (například GMK v Bílovci nebo obory Psychologie a Informační studia a knihovnictví na FF UK) a v neposlední řadě obrovskému množství zpětné vazby a spolupráci se svými uživateli.

A co vlastně znamená být takovýmto efektivnějším čtenářem? Pro představu si vezměte knihu Richarda Bransona Screw Business As Usual (asi 92 000 slov). Máme za to, že jde o inspirativní čtení, ze kterého si chceme odnést hlavní myšlenky a nové informace (nejde tedy o čtení pro radost, ale pro poznání a rychlé čtení je zde vhodné). Neškolený čtenář by knihu četl rychlostí okolo 250 slov za minutu asi 6-8 hodin. Školený efektivní čtenář má ale hotovo už za 3-4 hodiny.

“Největší radost máme z mnoha stovek absolventů naší online výuky, kteří tak potvrzují užitečnost aplikace a nás motivují do další práce.”, komentuje první rok projektu jeho zakladatel Michal Zwinger.

Důležitá partnerství

Rozečti.se získalo první firemní zákazníky (kteří mohou využít specializovanou firemní verzi), na několika pilotních školách byla úspěšně otestována školní verze (využívaná nyní hlavně na Univerzitě Karlově),Rozečti.se se stalo partnerem řady soutěží, do výuky byly přibrány zdarma i první neziskové organizace (kupříkladu Demagog.cz) a do sortimentu jej zařadila i např. Alza.cz.

Zahraniční expanze

Téměř před dokončením jsou také zahraniční lokalizace. Z pochopitelných důvodů bude Rozečti.se v zahraničí vystupovat pod novým jménem Legentas.

Témata článku: Alza, Dashboard, Inspirativní projekt, FF, .doc, První minuta, Důležité partnerství, Richard, První hodina, Čtení

Tesla chce změnit nákladní dopravu. Její elektrický náklaďák má ohromující parametry

** Tesla představila elektrický kamion ** Má obdivuhodný výkon i dojezd ** Prodávat by se měl už za dva roky

Včera | Vojtěch Malý | 157

30 počítačových brzd, které vám zpomalí Windows

Na webu najdete hromadu rad, jak zrychlit počítač a Windows. My jsme na to šli opačně a naopak jsme hledali činnosti, které ho nejvíce zpomalují. Toto je třicítka těch základních.

12.  11.  2017 | Jakub Čížek | 90

Elektronika, která nepotřebuje kabel ani baterii. Živí se rádiovým šumem

** Každá elektrická krabička má konektor pro napájení nebo baterii ** Jenže pozor, jednou by to tak nemuselo být ** Drobná elektronika se může živit rádiovými vlnami

14.  11.  2017 | Jakub Čížek | 15