Rozečti.se zahajuje zahraniční expanzi pod novým názvem Legentas

Online aplikace pro výuku rychlého čtení Rozečti.se, vítěz soutěže Nápad roku 2012, nedávno oslavila své první narozeniny. Jak se projektu dařilo a kam má namířeno?

Čísla za první rok

Počet uživatelů se zlepšením efektivity čtení větším než 90% (rozmezí 90 % - 300 %): 500+

Výsledkem tak je, že při dodržování všech zásad pro správné čtení je změřený průměrný posun absolventů z 210 slov za minutu na 620 slov za minutu.

(více souhrnných statistik je veřejně přístupných v naší aplikaci na adrese http://www.rozectise.cz/dashboard/statistics)

Jak je vidět z těchto čísel, na skutečné 100% zlepšení poctivý uživatelé bez problémů dosáhly. Těmto výsledkům vděčí celý tým Rozečti.se především za spolupráci s metodiky Doc. PhDr. Richardem Papíkem, Ph.D., PhDr. Janou Krejčí, testováním se studenty středních i vysokých škol (například GMK v Bílovci nebo obory Psychologie a Informační studia a knihovnictví na FF UK) a v neposlední řadě obrovskému množství zpětné vazby a spolupráci se svými uživateli.

A co vlastně znamená být takovýmto efektivnějším čtenářem? Pro představu si vezměte knihu Richarda Bransona Screw Business As Usual (asi 92 000 slov). Máme za to, že jde o inspirativní čtení, ze kterého si chceme odnést hlavní myšlenky a nové informace (nejde tedy o čtení pro radost, ale pro poznání a rychlé čtení je zde vhodné). Neškolený čtenář by knihu četl rychlostí okolo 250 slov za minutu asi 6-8 hodin. Školený efektivní čtenář má ale hotovo už za 3-4 hodiny.

“Největší radost máme z mnoha stovek absolventů naší online výuky, kteří tak potvrzují užitečnost aplikace a nás motivují do další práce.”, komentuje první rok projektu jeho zakladatel Michal Zwinger.

Důležitá partnerství

Rozečti.se získalo první firemní zákazníky (kteří mohou využít specializovanou firemní verzi), na několika pilotních školách byla úspěšně otestována školní verze (využívaná nyní hlavně na Univerzitě Karlově),Rozečti.se se stalo partnerem řady soutěží, do výuky byly přibrány zdarma i první neziskové organizace (kupříkladu Demagog.cz) a do sortimentu jej zařadila i např. Alza.cz.

Zahraniční expanze

Téměř před dokončením jsou také zahraniční lokalizace. Z pochopitelných důvodů bude Rozečti.se v zahraničí vystupovat pod novým jménem Legentas.

Další článek: Apple ztrácí postavení na trhu s tablety. Vede Android

Témata článku: .doc, FF, Čtení, Dashboard, Alza, První minuta, Richard, Důležité partnerství, Inspirativní projekt, První hodina

Zbavujeme se Googlu: vybíráme nejlepší alternativy, které nahradí jeho služby

** Google nabízí spoustu služeb, ale většina z nich má i dobré alternativy ** Pokud z nějakého důvodu nechcete používat služby Googlu, nemusíte ** Připravili jsme přehled služeb, kterými lze ty od Googlu nahradit

Karel Javůrek, David Polesný | 89

Tajuplná čínská raketa by mohla ohrozit vzdušnou sílu amerického letectva

** Čínské letectvo vyvíjí záhadnou raketu typu vzduch-vzduch ** Mysteriózní zbraň nese označení PL-XX ** Jde o raketu vzduch-vzduch s velmi dalekým doletem

Stanislav Mihulka | 13

Nejlepší notebooky do 20 000 Kč: Tipy, co se teď vyplatí koupit

** Za dvacet tisíc korun lze pořídit kvalitní pracovní notebook ** Stejně tak může jít o herní notebook s výkonnější grafikou ** Poradíme, jaké notebooky vybrat pro různé druhy použití

Stanislav Janů | 48

Jeff Bezos: Amazon zbankrotuje. Jednou

** Šéf Amazonu varoval zaměstnance, že ani Amazon nebude existovat navždy ** Nastínil jasné mechanismy, jak udržet Amazon na trhu co nejdéle ** Co může Amazon v budoucnu ohrozit?

Karel Javůrek | 32

Nejlepší programy pro úpravu fotek zdarma

Externí disky pro zálohu dat

Velký test: herní notebooky