Logitech představuje nový bezdrátový trackball

Model Logitech Wireless Trackball M570 nabízí pohodlí i při celodenním používání a je vybaven přijímačem Logitech Unifying

Společnost Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) dnes představila bezdrátový trackball Logitech® Wireless Trackball M570 a nabízí tak novou a odlišnou úroveň komfortu a ovládání. Hledáte‑li alternativu k touchpadu nebo tradičním myším, je pro vás bezdrátový trackball M570 skvělou volbou, protože jeho design je jedinečný a byl navržen s ohledem na celodenní pohodlí. Navíc se vyznačuje miniaturním přijímačem Logitech® Unifying, který můžete nechat stále zasunutý v USB portu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
„Je nám potěšením, že můžeme reagovat na silnou poptávku ze strany našich pravověrných uživatelů trackballů v podobě uvedení nového bezdrátového modelu – Logitech Wireless Trackball M570,“ řekl Rory Dooley, hlavní viceprezident a generální ředitel divize polohovacích zařízení společnosti Logitech. „Všechno na našem nejnovějším trackballu je vytvořeno s cílem ještě více zlepšit pocit při jeho používání a poskytnout příznivcům trackballů pohodlí a přesné a jemné ovládání, jaké si zaslouží.“

Pro ty, kdo ještě trackball nevyzkoušeli: jednou z mnoha jeho předností je, že zůstává na místě – nemusíte pohybovat celou rukou, abyste posunuli kurzor. Výsledkem je, že ušetříte spoustu místa, což je výhodné, máte-li malý nebo zaplněný stůl, a na rozdíl od tradiční myši může vaše ruka zůstat nehnutá. Navíc díky tvarovaným liniím se trackball drží pohodlně i při celodenním používání.

Ovládání kurzoru na obrazovce pomocí bezdrátového trackballu Logitech Wireless Trackball M570 je přesné bez ohledu na to, kde jej budete používat, takže tvrdé stoly, měkké pohovky a prohnuté postele nepředstavují žádný problém. Laserový senzor pro sledování pohybu snímá kuličku trackballu a nikoli povrch jako u myši – takže jej můžete používat téměř kdekoli.

Nejnovější trackball společnosti Logitech má navíc praktické rolovací kolečko a snadno dostupná tlačítka pro posun dopředu a zpět, která používání počítače usnadňují, ať již brouzdáte na webu na notebooku nebo stolním počítači, nebo se díváte na filmy na svém multimediálním PC, které používáte jako domácí kino.

Dalším prvkem ještě vyššího pohodlí u bezdrátového trackballu M570 je, že pro připojení k počítači používá miniaturní bezdrátový přijímač Logitech® Unifying. Ten může zůstat připojený ve vašem notebooku – nemusíte jej při přenášení odpojovat. Bezdrátové připojení využívá vyspělou technologii v pásmu 2,4 GHz, která zaručuje robustní spojení bez výpadků až do vzdálenosti 10 metrů. A kromě toho můžete snadno přidat kompatibilní klávesnici, numerickou klávesnici nebo přídavnou myš – všechny se připojí pomocí tohoto jediného přijímače a ostatní USB porty zůstanou volné. Aby vyměňování baterií obtěžovalo co nejméně, přiložená tužková baterie (velikost AA) vydrží trackball napájet až 18 měsíců – a praktický indikátor stavu baterie je zárukou, že vás vybitá baterie nemůže zaskočit. (Výdrž baterie se může lišit v závislosti na pracovních podmínkách a způsobu používání trackballu.)

Cena a dostupnost

Očekává se, že bezdrátový trackball Logitech Wireless Trackball M570 bude ve Spojených státech a v Evropě k dostání v říjnu za doporučenou maloobchodní cenu 1 940 Kč.

Další článek: JPEG Resampler: Prostě hromadné úpravy obrázků

Témata článku: Skvělá alternativa, Trackball, Postel, Připojená klávesnice, Bezdrátová klávesnice s touchpadem, Numerická klávesnice k notebooku, Skvělé spojení, Skvělá klávesnice, Bezdrátová klávesnice s myší, Notebooky na Mall.cz

Nejlepší notebooky do 20 000 Kč. Tipy, co se dnes vyplatí koupit

** S cenou do 20 tisíc lze vybrat solidní notebook na práci i hry ** Přenosné notebooky nabídnou i kovová těla a rychlý hardware ** Na hraní se hodí více peněz, ale na použitelný základ dvacet tisíc stačí