Bill Gates obdržel Čestnou medaili Tomáše Garrigua Masaryka

28. března 2002
Nejrychlejší vypalovačka
Počátkem března letošního roku se v Kongresovém sále hotelu Pyramida v Praze uskutečnilo slavnostní předání prestižního ocenění.
Bill Gates obdržel Čestnou medaili Tomáše Garrigua Masaryka

Čestnou medaili uděluje Masarykovo demokratické hnutí lidem, kteří jsou věrni Masarykovu myšlenkovému odkazu a trvale se podílejí na šíření demokracie a humanity ve světě. Mezi nimi má dnes zcela po právu své místo jeden ze zakladatelů společnosti Microsoft Bill Gates.

Cílem hnutí, které je dobrovolnou, nadstranickou, demokratickou, společenskou organizací sdružující Čechy a Slováky doma i v zahraničí, je snaha, aby humanitní a demokratické myšlenky T. G. Masaryka, zakladatele a prvního prezidenta Osvoboditele Československé republiky, se navždy staly základními kameny humanitního a demokratického vývoje  našeho státu.

Hnutí bylo založeno na podzim roku 1989 a její zákládající listinu, neboli Deklaraci, podepsal prezident České republiky Václav Havel a spolu s ním řada významných osobností, kteří se významnou měrou podílely na tehdejším dění. Předsedou hnutí je jeho zakladatel PhDr. Emil Ludvík a čestnými členy kromě českých autorit i bývalí a současní aktéři světové politiky jako např. prezidenti George Bush ml., Chaim Herzog nebo Thomas Klestil.

Mezi nositele Čestné medaile T. G. Masaryka patří řada domácích osobností ale i bývalý prezident George Bush st., bývalá britská premiérka, baronka Margaret Thatcherová, bývalá ministryně zahraničí USA Madeleine Albrightová a bývalá velvyslankyně USA v České republice Shirley Temple – Blacková.

Kontakt: Veronika Přikrylová

Telefon:  +420 (2) 611 97 111

Email: creo@creo.cz

Informace o společnosti Microsoft® naleznete na http://www.microsoft.com/cze

Posláním společnosti Microsoft v ČR je přinášet  pozitivní změny do každodenního života našich lidí. Kdekoliv lidé pracují, učí se nebo si hrají, usilujeme o usnadnění jejich života  prostřednictvím informačních   technologií nejvyšší světové úrovně, které jsou lokalizovány nebo přizpůsobeny našemu trhu. Microsoft je připraven přispět ke zkvalitnění vzdělání, zvýšení produktivity práce, pozvednutí konkurenceschopnosti našich firem a umožnění integrace našeho státu do NATO a EU podporou rozvoje dovedností v oblasti informačních technologií
a počítačové gramotnosti v naší zemi.

Diskuze (3) Další článek: Nejrychlejší vypalovačka

Témata článku: Microsoft, Bill Gates, Bush, Zakladatel, George, Emily, Temple

Šmírování na Street View: Koukněte se, co zachytily kamery Googlu

Google stále fotí celý svět do své služby Street View. A novodobou zábavou je hledat v mapách Googlu vtipné záběry. Podívejte se na výběr nejlepších!

redakce | 45

Jak jsme je mohli používat? V těchto věcech Windows 10 předčí staré Sedmičky

** Windows 10 nejsou jen moderní aplikace, ale i spousta vychytávek a funkcí navíc. ** U většiny z nich si ani neuvědomujeme, že byly někdy jinak. ** Některé věci jsou zcela nové, jiné zase pocházejí už z Windows 8.

Vladislav Kluska | 222

Nejděravější firmy a produkty roku 2018: Debian, Google, Android a Ubuntu

** Když expert objeví novou zranitelnost, zaregistruje ji v databázi CVE ** Web CVE Details z ní zpracovává skvělé statistiky ** Nejvíce hlášení se loni dočkal Debian, Google a Microsoft

Řidiče Tesly ukolébal autopilot, policisté ho zastavili až po 11 kilometrech