B2M provozující službu ePoptávka.cz se významně rozšiřuje

Společnost B2M, provozující servery ePoptávka.cz, Profito.cz či Hledat.cz se významně rozrůstá. Rozšíření společnosti předcházel úspěšný rok 2012, kdy server ePoptávka.cz zaznamenal 40procentní meziroční růst. Řady zaměstnanců doplňují nové posily a firma také rozšiřuje pracovní zázemí. Při této příležitosti vybudovala nové stylové prostory v podobě vesmírného řídícího střediska v Houstonu, tzv. Velín.

Růst v době recese byl pro B2M příjemným překvapením. „Místo, abychom na službě šetřili, snažili jsme se jí podpořit. Víme, že recese je nepříjemná nejenom pro nás, ale také pro dodavatele zaregistrované na ePoptávka.cz. Proto jsme přišli se zlevněním služby a tzv. garancí získání zakázky. V případě, že dodavatelé po celý rok prostřednictvím ePoptávka.cz nezískali jedinou zakázku, roční poplatek jsme jim v plné výši vrátili,“ doplňuje Otto Kočí. Zatímco se ePoptávka.cz v době začínající recese bála odlivu dodavatelů, předběžná opatření jim však zajistila pravý opak.

Nyní se společnost rozšíří o nové zaměstnance - Martina Kuželku, který bude mít na starosti product management a internetový marketing a Filipa Mukoko, který bude řídit externí call-centra. Inspirací při budování nových prostor byla pro B2M některá z kreativních a inovativních pracovních prostředí, rozšířená především v zahraničí. „Nechtěli jsme, aby nové zázemí bylo rigidní, jak jsme běžně z kancelářských budov zvyklí. Věříme, že člověk se má při práci cítit dobře a to umožní i příjemné prostředí,“ říká Otto Kočí, ředitel služby ePoptávka.cz

Důvod proč B2M zvolila styl amerického řídícího střediska je jednoduchý – svými podnikatelskými aktivitami v oblasti IT a marketingu se řadí k technologickým nadšencům a právě Houston byl a dodnes je pro mnoho znamením technologického pokroku.

Oznámení expanze společnosti předcházely významné úpravy některých internetových serverů, které společnost provozuje – ePoptávka.cz, Hledat.cz či slovenský 123.dopyt.sk. Dočkaly se nejenom vizuálního redesignu, ale také zlepšení uživatelského rozhraní, a to i na základě požadavků samotných uživatelů.

Další článek: Galerie: nové možnosti nastavení ve Windows 8.1

Témata článku: Technologická společnost, Otta, Houston, Kancelářská podoba, Otto

Dnes nastal konec Windows 7. Ale nepropadejte panice, počítač vám nastartuje i zítra

** Dnes končí podpora Windows 7 a systém formálně umírá ** Co to ale znamená v praxi a bude mi PC fungovat i zítra? ** A mohu i v lednu 2020 zdarma přejít na Windows 10?

Nejlevnější router s Wi-Fi 6 v testu: vážně ještě chcete kupovat routery jen pro 802.11ac?

** Otestovali jsme TP-Link Archer AX10, nejdostupnější router s Wi-Fi 6 ** Šetřilo se, ale zatím ty ústupky tolik nebolí ** Pro domácí síťování pohodlná volba, do firmy ale chcete něco lepšího

Tomáš Holčík | 29

17 užitečných tipů a triků pro Mapy Googlu, které byste měli znát

** Mapy Googlu mají spoustu funkcí, které jsou často přehlíženy ** Využijte například podrobnější možnosti plánování cest ** Hodit se mohou i tipy na sdílení nebo pohledy do minulosti

Karel Kilián | 25

Hledá se způsob, jak uložit elektřinu. Možná pomohou obří gravitační baterie

** Jak uložit elektřinu z fotovoltaiky a větrných turbín ** Pomohou třeba staré autobaterie, nebo setrvačníky ** A pak tu jsou bizarní gravitační akumulátory velikosti mrakodrapu

Megatest 12 bezdrátových sluchátek

Vyplatí se Apple z bazaru?

Test batohů pro notebooky

Vybíráme nejlepší sportovní hodinky