ASUS Eee Pad Transformer – tablet s odnímatelnou klávesnicí

ASUS představil tablet Eee Pad Transformer, jehož zvláštností je odnímatelná klávesnice, která zároveň slouží jako dokovací stanice, díky čemuž dokáže zařízení pracovat až 16 hodin na baterii*. Novinka běží na novém operačním systému Android 3.0 Honeycomb, který doplňuje uživatelské rozhraní Waveshare od ASUSu. Přístroj spojuje výhody tabletu a netbooku a představuje dobrou volbu pro uživatele, kteří chtějí kdykoli a kdekoli pracovat, bavit se a komunikovat s okolím. Eee Pad Transformer se dostane na český trh v průběhu června s doporučenou cenou 16 GB verze 9 975 Kč, s dokovací stanicí pak cena povyskočí na 12 475 Kč s DPH.

Výkonné minikino pro zábavu na cestách

Transformer zvládá díky dvoujádrovému procesoru NVIDIA Tegra 2 surfování na internetu bleskovou rychlostí a nabízí rychlou odezvu a výkon při více spuštěných aplikacích najednou.10“ IPS displej vyrobený z tvrdého skla odolného proti poškrábání má pozorovací úhly až 178° a zobrazuje jasně všechny barvy. Integrovaná zvuková technologie SRS Sound se stará o dynamické podání 3D stereo zvuku, zvýraznění basů a široké rozpětí zvuku v podání samostatných reproduktorů umístěných v13 mm úzkém těle přístroje, který váží pouhých 680 g. Zadní 5Mpx kamera i přední 1,2Mpx kamera umožňují pořizovat fotografie a nahrávat video, které lze přehrát na HD televizi prostřednictvím výstupního portu mini HDMI, což z tohoto tabletu dělá skutečné přenosné multimediální zařízení.

Klepněte pro větší obrázek

Tablet nebo netbook?

To, čím se tento tablet odlišuje od konkurence, je volitelná dokovací stanice s QWERTY klávesnicí s unikátními funkčními klávesami Android, díky níž lze přeměnit tablet na plnohodnotný notebook. Transformer se dodává s předinstalovanou kancelářskou sadou Polaris Office 3.0, která umožňuje upravovat různé typy souborů, včetně dokumentů (.doc), tabulek (.xls) a prezentací (.ppt). Touchpad, 3,5mm audio jack, dva USB porty a integrovaná čtečka SD karetpro snadné sdílení souborů a rozšiřitelnost úložných prostor činí z tabletu Transformer všestranné multimediální centrum. Kromě toho má uživatel po dobu jednoho roku bezplatně k dispozici službu ASUS WebStorages neomezeným úložným prostorem pro ukládání svých dat. Dokovací stanice má ještě jednu důležitou funkci - prodlužuje výdrž baterie tabletu z 9,5 hodin* až na 16 hodin, takže celodenní provoz, ať už pro práci či zábavu, není problém.

OS Android 3.0 Honeycomb s uživatelským rozhraním ASUS Waveshare

Android Honeycomb společnosti Google je zcela nový operační systém speciálně navržený a optimalizovaný pro tablety. Tento systém umožňuje uživatelům na cestách bez omezení pracovat s internetem, komunikovat a používat tablet pro každodenní práci a zábavu. Systém podporuje Adobe Flash 10.2**, a je propojen s neustále přibývajícími službami a aplikacemi obchodu Android Market. Program ASUS Launcher usnadňuje uživatelům spouštění softwaru, správu obsahu, využívání online služeb a připojování různých zařízení.

Uživatelské rozhraní ASUS Waveshare zase obsahuje řadu speciálních aplikací, například MyNet, MyLibrary, MyCloud a další. MyNet umožňuje bezdrátové vysílání digitálních médií v rámci domácí sítě, takže HD videa a hudbu si lze přehrávat například na HD televizi nebo stolním PC. MyLibrary shromažďuje stažené elektronické knihy, magazíny a noviny do jednoho profilu se snadným procházením. MyCloud představuje komplexní řešení pro cloud computing - umožňuje přístup k digitálnímu obsahu na internetu, jako je hudba, videa a soubory, odkudkoli a kdykoli. Pomocí aplikace MyCloud se uživatelé dokonce mohou vzdáleně připojit k libovolnému systému PC nebo Mac a využívat aplikace a soubory v těchto systémech.

Nejvýznamnější funkce:

1. Produktivita na cestách díky dokovací stanici (plnohodnotná QWERTY klávesnice a touchpad, výdrž baterie až 16 hodin, neomezené úložiště ASUS WebStorage)
  2. Minikino (kvalitní panel IPS s pozorovacím úhlem 178⁰, podpora HDMI, dvoujádrový procesor NVIDIA Tegra 2 1,0 GHz)
  3. Revoluční pojetí tabletu (OS Android 3.0 pro tablety, podpora Flash, tisíce aplikací ve službě Android Market)

Témata článku: Klávesnice, Qwerty klávesnice, Bezdrátová klávesnice s touchpadem, Bezdrátová klávesnice k pc, Transformer, Market, Úzké video, Televize s Androidem, Úložný prostor, Uživatelské rozhraní, Audio knihy online, Asus Transformer, Mini PC, Snadná cesta, Rozhraní HDMI, Launcher, Asus Eee, Pozorovací úhel, Asus Eee Pc, Audio knihy, Android Market, Polaris

Tesla chce změnit nákladní dopravu. Její elektrický náklaďák má ohromující parametry

** Tesla představila elektrický kamion ** Má obdivuhodný výkon i dojezd ** Prodávat by se měl už za dva roky

17.  11.  2017 | Vojtěch Malý | 231

Black Friday 2017: Přehled slev na elektroniku a počítače

** Začala slevová mánie zvaná Black Friday ** Pozor, ne všechny slevy jsou opravdu výhodné ** Průběžně sledujeme slevové akce v počítačových e-shopech

Včera | David Polesný | 26

Google Mapy mají nový design. Líbí se vám víc než předchozí? Tady je srovnání

** Nový design Google Map přijde na počítače i mobilní telefony. ** Zaměřuje se na zvýraznění konkrétních míst, mapové podklady jsou mnohdy upozaděné. ** Lépe pracuje s chráněnými oblastmi a parky.

20.  11.  2017 | Vladislav Kluska | 29

Bluetoothové patálie: O bezdrátovém přenosu hudby a  problémech s kodeky

Bluetoothové patálie: O bezdrátovém přenosu hudby a problémech s kodeky

** Bezdrátový přenos hudby je budoucnost ** K dosažení nejlepší kvality je ale potřeba, aby telefon i sluchátka podporovala správný kodek ** Záleží také na typu souborů s hudbou