ASUS Eee Pad Transformer – tablet s odnímatelnou klávesnicí

ASUS představil tablet Eee Pad Transformer, jehož zvláštností je odnímatelná klávesnice, která zároveň slouží jako dokovací stanice, díky čemuž dokáže zařízení pracovat až 16 hodin na baterii*. Novinka běží na novém operačním systému Android 3.0 Honeycomb, který doplňuje uživatelské rozhraní Waveshare od ASUSu. Přístroj spojuje výhody tabletu a netbooku a představuje dobrou volbu pro uživatele, kteří chtějí kdykoli a kdekoli pracovat, bavit se a komunikovat s okolím. Eee Pad Transformer se dostane na český trh v průběhu června s doporučenou cenou 16 GB verze 9 975 Kč, s dokovací stanicí pak cena povyskočí na 12 475 Kč s DPH.

Výkonné minikino pro zábavu na cestách

Transformer zvládá díky dvoujádrovému procesoru NVIDIA Tegra 2 surfování na internetu bleskovou rychlostí a nabízí rychlou odezvu a výkon při více spuštěných aplikacích najednou.10“ IPS displej vyrobený z tvrdého skla odolného proti poškrábání má pozorovací úhly až 178° a zobrazuje jasně všechny barvy. Integrovaná zvuková technologie SRS Sound se stará o dynamické podání 3D stereo zvuku, zvýraznění basů a široké rozpětí zvuku v podání samostatných reproduktorů umístěných v13 mm úzkém těle přístroje, který váží pouhých 680 g. Zadní 5Mpx kamera i přední 1,2Mpx kamera umožňují pořizovat fotografie a nahrávat video, které lze přehrát na HD televizi prostřednictvím výstupního portu mini HDMI, což z tohoto tabletu dělá skutečné přenosné multimediální zařízení.

Klepněte pro větší obrázek

Tablet nebo netbook?

To, čím se tento tablet odlišuje od konkurence, je volitelná dokovací stanice s QWERTY klávesnicí s unikátními funkčními klávesami Android, díky níž lze přeměnit tablet na plnohodnotný notebook. Transformer se dodává s předinstalovanou kancelářskou sadou Polaris Office 3.0, která umožňuje upravovat různé typy souborů, včetně dokumentů (.doc), tabulek (.xls) a prezentací (.ppt). Touchpad, 3,5mm audio jack, dva USB porty a integrovaná čtečka SD karetpro snadné sdílení souborů a rozšiřitelnost úložných prostor činí z tabletu Transformer všestranné multimediální centrum. Kromě toho má uživatel po dobu jednoho roku bezplatně k dispozici službu ASUS WebStorages neomezeným úložným prostorem pro ukládání svých dat. Dokovací stanice má ještě jednu důležitou funkci - prodlužuje výdrž baterie tabletu z 9,5 hodin* až na 16 hodin, takže celodenní provoz, ať už pro práci či zábavu, není problém.

OS Android 3.0 Honeycomb s uživatelským rozhraním ASUS Waveshare

Android Honeycomb společnosti Google je zcela nový operační systém speciálně navržený a optimalizovaný pro tablety. Tento systém umožňuje uživatelům na cestách bez omezení pracovat s internetem, komunikovat a používat tablet pro každodenní práci a zábavu. Systém podporuje Adobe Flash 10.2**, a je propojen s neustále přibývajícími službami a aplikacemi obchodu Android Market. Program ASUS Launcher usnadňuje uživatelům spouštění softwaru, správu obsahu, využívání online služeb a připojování různých zařízení.

Uživatelské rozhraní ASUS Waveshare zase obsahuje řadu speciálních aplikací, například MyNet, MyLibrary, MyCloud a další. MyNet umožňuje bezdrátové vysílání digitálních médií v rámci domácí sítě, takže HD videa a hudbu si lze přehrávat například na HD televizi nebo stolním PC. MyLibrary shromažďuje stažené elektronické knihy, magazíny a noviny do jednoho profilu se snadným procházením. MyCloud představuje komplexní řešení pro cloud computing - umožňuje přístup k digitálnímu obsahu na internetu, jako je hudba, videa a soubory, odkudkoli a kdykoli. Pomocí aplikace MyCloud se uživatelé dokonce mohou vzdáleně připojit k libovolnému systému PC nebo Mac a využívat aplikace a soubory v těchto systémech.

Nejvýznamnější funkce:

1. Produktivita na cestách díky dokovací stanici (plnohodnotná QWERTY klávesnice a touchpad, výdrž baterie až 16 hodin, neomezené úložiště ASUS WebStorage)
  2. Minikino (kvalitní panel IPS s pozorovacím úhlem 178⁰, podpora HDMI, dvoujádrový procesor NVIDIA Tegra 2 1,0 GHz)
  3. Revoluční pojetí tabletu (OS Android 3.0 pro tablety, podpora Flash, tisíce aplikací ve službě Android Market)
Další článek: Velký botnet padl, Američanům se podařilo zabít Coreflood

Témata článku: Klávesnice, Úzké video, Launcher, Pozorovací úhel, Transformer, Rozhraní HDMI, Audio knihy, Bezdrátová klávesnice s touchpadem, Úložný prostor, Audio knihy online, Asus Eee, Mini PC, Asus Transformer, Uživatelské rozhraní, Televize s Androidem, Asus Eee Pc, Bezdrátová klávesnice k pc, Snadná cesta, Polaris, Android Market, Qwerty klávesnice, Market

Jak dopadl velký den Applu s náloží novinek: Sledujte, co letos připravil

** Apple večer představil novinky ** Ukáže nové operační systémy, ale čekala se i nová zařízení ** Začíná vývojářská konference Applu WWDC 2018

Karel Javůrek | 86

Šéf amerického Red Hatu: Odpojte Brno od internetu a zhroutíme se

** V Česku najdete hromadu skvělých vývojářů ** Mnozí z nich přispívají do open-source ** Třeba v brněnském Red Hatu

WALL-E vyfotil Zemi ze vzdálenosti 1 milionů km

** Malá sonda s přezdívkou WALL-E pořídila fotografii Země a Měsíce ze vzdálenosti 1 milionů km ** CubeSat letí se sondou InSight k Marsu ** InSight přistane na Marsu 26. listopadu

Petr Kubala | 4

Alan Turing: Genius, který matematicky stvořil počítač

Řešením matematického problému se dostal k modelu teoretického stroje, který nese jeho jméno a je základem logiky univerzálních počítačů.

Pavel Tronner | 56

Kdy necháme řídit chytrá auta?

6 Wi-Fi Mesh systémů ve velkém testu

Srovnali jsme 7 sportovních kamer

Znáte pravidla pro létání s drony?