Rýže neuškodí, ale rozhodně nemůže pomoci. Vlhkost nenasává ani náhodou. Jedině pokud by byla uvařená. Rýže není hygroskopická, pokud není uvařená. Důvod je ten, že má poměrně tlustou slupku/skořápku. Vařením se hygroskopickou stane, ale po vychladnutí a zaschnutí dochází k poměrně zajímavému jevu, kdy se i přes narušenou skořápku opět schopnost býti hygroskopickou značně sníží.Kdyby rýže hygroskopická byla, musela by být skladována v neprodyšných pytlích. A v Asii, kde je, dovolím si tvrdit, rýže poměrně rozšířená, se často skladuje v papírových pytlích. Kdyby hygroskopickou byla, nasávala by veškerou atmosférickou vlhkost, pachy,........Takže, naložením do rýže nedochází k rychlejšímu odpařování vlhkosti. Je to stejné, jako vložit telefon do vařených brambor, knedlíků, hrášku, atp. Je to blbost. Tím že se vloží cokoliv do rýže se nezrychlí odpařování, je stále stejné. Během čekání tedy nedojde k ničemu zvláštnímu - bude záležet jen a pouze na okolní vlhkosti, teplotě a tím pádem rychlosti odpařování