» Poradna » Hardware

Umíte vařit, pánové ?

 |   | 

Pro šťouraly : souvisí to s PC, protože hladový nebo špatně najedený uživatelnemůže podávat ty správné výkony u počítače  .Umíte si něco uvařit, když je vaše drahá polovička u kámošky, v porodnicinebo u milence ? Moje nejoblíbenější recepty začínají na :dej kus masa na pánev ..., ale to zvládne každý.Dost dobře jsem se naučil lečo za 30 minut a taky guláš umím dobře,jenže ten trvá až tři hodiny 

Mohlo by vás také zajímat

Odpovědi na otázku

 |   | 

tak recept "dej kus masa na panev" pouzivam niekedy tiez. Ja som si ho rozsiril na daj olej na pane, cibulu, kocky masa, papriku, paradajky Leco je relativne jednoduche, niekedy v lete ked su cerstve suroviny si robim, ale gulas by som nezvladol.V poslednej dobe skor uprednostnujem recepty:- Daj mrazeny pizzu do rury (trouby)- Daj mrazene obalovane rezne (maju kuracie, morcacie, aj cordon-blue :) do fritezy + po 10min vybrat a dat mrazene hranolky na 4min. do fritezy

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Ano umím vařit, je to můj koníček.Moje speciality:Kuře na kefírových bramboráchRoštěná z krůtích stehenSmažené sojové kostky s pórkem 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Tu sóju bych asi nezvládnul , ale ty první dva ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

To Fuente:Sóju bych sice zvládnul uklohnit, ale takovým blafem bych si nikdy nešpinil ruce. Jedině kdyby ta sója sloužila jako prvotní surovina k výrobě krávy a já použil tu krávu. Mám zásadu, že ze všech rostlin a sladkostí je nejlepší biftek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

sojove kostky mi nechutnaji vzdy platky nebo nudlicky

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Sojové kostky jsou samy o sobě nechutné, proto se musí nejprve naložit, nejlépe do druhého dne. Kostky naložené v mém speciálním nálevu jsou nedostižné.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

A ten nalev sposobi aj ze to potom nema konzistenciu ako spongia? Lebo ja mam pri sojovom "mase" vzdy pocit ze jem nejaku nasiaknutu spongiu na umyvanie riadu . Ale v poslednom case existuje kopec aj dobrych sojovych vyrobkov (okrem tofu syra ktory je tiez celkom OK), napr. videl som sojove parky a myslim aj nejaku klobasu ci co

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Houba na nádobí, to ještě jde. Mě to připadá jak nacucané, řádně ojeté fusekle.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Neumíte to uvařit, v tom je ten problém.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Well, abych pravdu řekl, tak za minulý rok jsem měl účet u plynárnyza dva a půl metru krychlového, zato účet za mikrovlnku je smrtící 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Umím.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Jo umím to s tím masem na pánvi a doma prohlašuju, že umím lepší guláš než manželka. Problém je v tom, že ona ho umí taky moc dobře (jinak) a já jsem v kuchyni tak hrozně líííííííííííííííínej...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Správně. Guláš a dršťkovou udělá nejlepší jedině chlap. Ženská pro to nemá ten správný cit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Když přijdu z hospody a nechci zase baštit salám, tak za 20 minutzvládnu tohle :vepřová konzerva 330-350 gramů, hrst pálivé a sladké papriky,hrst pepře, trocha pálivého kečupu, feferonka, hlavně sterilovanáMoravanka ( Hradišťanka ) a máte masový základ.Pro MM - Moravanka je sterilovaná kořenová zelenina :cibule, okurky, mrkev, celer, petržel, hrášek, feferony, cibule atd ...Pak stačí uvařit dva sáčky rýže a můžete podávat rizoto pro 3-4 lidi.Samozřejmě jde tuhle masovou směs podávat zvlášť + přílohu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

zluta dyne, nastrouhat + mrkev. na masle dve lzicky kavove cervene sladke papriky, cibule a nechat zvlast. vedle toho uvarit v malo vody tu cuketu a mrkev a kmin a az je rozvarena smetanu a mleko. sul. potom tam nalej tu cibuli, maslo a papriku a zamichat. ja tam jeste davam kecup. (ten ani ta mrkev tam podle babicky nepatri ale ja to tak mam rad) . domichat a dosolit + trochu citronu ne moc, nam

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Jo a umím určitě líp jak manželka.A rizoto dělám taky rychlý, ale jinak.1. Udělám smaženou rýži na oleji (chvíli, jen nekolik minut), aby se sypala a nelepila na stěny. Zaleju dvojnásobkem horké osolené vody, ve které může být na drobno jedna malá cibulka. Až rýže dosáhne hladiny, vypnu plamen a zabalím rýži do peřin. Tam dojde a za půl hoďky vyndám.2. Na pánvi zprudka opeču 300g mletého hovězího masa (může být i vepřové, či směs, ale ne moc tučné), pozor aby se nespojilo - míchat. Pak přidám velkou nakrájenou cibuli, sůl, mletý pepř, trochu česneku. A zeleninu: může být například třeba mražená s kukuřicí, nebo čerstvá - to tam dám třeba zlutou papriku, pórek, případně houby (když nedělám zeleninové, ale houbové). Záleží co je doma, hlavně aby to bylo pestré a zeleninu příliš nedusit, jenom aby změkla a neztratila chuť. 3. Nakonec smíchat - a ŽRÁT a ŽRÁT a ŽRÁT ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Rizoto mám docela rád, tak to vyzkouším podle tvého receptu ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

co znamena zabalit ryzi do perin?pouzivam vitanu modrou ve varnych saccich (je trochu zluta, jeste sem ji nerozvaril a to uz sem se snazil) a nekdy lagris z penny marketu, kdyz potrebuju aby byla rozvarenejsi (nakypy), ale s timhle vyrazem sem se jeste nesetkal, takze dik za upresneni.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Na postel položím osušku, na ní hrnec s rýží přikrytý pokličkou (ještě horký), zabalím jej do osušky. A přikreju ji peřinama. A ona dojde. Nemusí se vařit a nespálí se. Je perfektní.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

vyzkousim, dik za vysvetlenimilan

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Vaření:když má moje mladá odpolední(supr šichta) profárám mražák,vyberu to nejlepší šup s tím na chvíli do mikrovln aby to povolilo,pak do trouby,nato koření jaké dům dá no a tak asi za hodinku a půl se už jen debužíruje a mlaská samozřejmě pivko k tomu,s gulášem se nezdržuji a na chleba se těžko dělá že,takže co se týká jídla vypadá to že bych (asi)byl shopný kuchtit nějakou dobu i sám,ale komu by jse chtělo,naco ty baby kurňa mame no ne!!!!!!!!!!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Well, to bude něco, co znám z vlastní zkušenošti 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Vařit? Noo...... čaj a krupicovou kaši

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Ty brďo, krupicovou kaši mám tak asi jednou za 3 rokya je to špica, pokapaná máslem + nastrouhaná čokoláda ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Vzpomínám jak jsem byl nucen dávno svým malým dítkům vařit krupicovou kaši. Dle instrukcí se mi tý krupice zdálo málo, bylo to takové řiďoučké. Tak jsem přidal. Tím patrně vzniklo kritické množství hmoty a rázem kaše zkameněla, nešla vyndat ani sekerou. Musel jsem jí zahodit i s kastólem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Krupicová kaše:Vezmi čtvrtlitrový hrnek, nasyp tam hrubou krupici tak 1 centimetr pod horní okraj. A to je přesné množství na jeden litr mléka. Ještě tam dám na šičku nože soli a dvě lžičky cukru.Místo másla je dobrá nastrouhaná tabulka čokolády na vaření. Litr je na dva talíře a 100g čokolády taky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Takže: na 100% zvládám uvařit nescafe, heřmánkový čaj a klobásek, otevřít si pivo a ukrojit chlebana 95% chleba s něčím (Flora, salám, cibule, česnek, hořčice,.. (semtam se říznu nebo vyklopím hořčici na zem)na 60% rajskou polívku z tetrapacku (100% rajčatová šťáva), vody masoxu a domácích nudlí (potřebuju přísný dozor manželky)na 30% uvařit a zcedit brambory (občas neosolím...)... that's all, folks ...Vařit umět nepotřebuju, od toho je manželka, která taky nemusí chodit do práce

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Jednou v životě jsem zvládnul bramborový salát se zálivkou + vepřové řízky. Řízky OK, ale ten bramborový salát už nechcinikdy absolvovat, uměl bych ho, ale je s tím těžká dřina.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Moc by mně zajímala ta zálivka na bramborový salát. Pivo?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

jasne ze jo, dokonce aji kamaradku ucim, od omacek pocinaje k ruznym minutkamjak uz tu nekdo psal, je to neco jako konicek

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Já vařit neumím a ani nemusím já mám na to lidi

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Tak vaření, tomu říkám problém. Pokud vynechám čaj a občas omeletu, tak než abych něco kuchtil, radši šáhnu po kusu chleba a něčem z ledničky. Přítelkyně mě sice naučila dělat těstoviny, špagety a brambory formou lístečků s přesným návodem nalepených na kredenci pro případ nouze nejvyšší , ale zase bez minutky (budíku) by z toho nebylo nic, protože jakmile opustím zónu kuchyně a zažeru se do jiné činnosti už nevím, že jsem něco kuchtil . Proto je ideální mikrovlnka...otevřete, vložíte, zapnete a to hlavní...samo se to vypne a nezpůsobí žádnou škodu na nádobách oproti sporáku . Ale stejně nechápu, jak to ty ženské dělají, že mají vždycky minimum nádobí i na náročnější jídla a že mají pro vaření míru v oku. Holt v tom je náš mozek pánové poněkud pozadu, kdysi jsem o tom četl zajímavý článek, ženská zvládne jednou rukou míchat něco na plotně, druhou třeba utišovat dítko a ještě je schopná při tom všem soustředěně komunikovat. U nás to funguje tak, když něco děláme, tak se do toho vysloveně ponoříme a jsme schopni dělat pouze jednu určitou věc a jakmile na nás někdo třeba promluví a začneme soustředěně odpovídat, původní činnost přerušíme. Schválně jsem tak testoval svoje okolí a fakt, že jo a já nejsem výjimka .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

No právě, že u mně je to naprosto jinak, to mi vadí.Jakákoli činnost včetně vaření čaje se neobejde bezvytažení dvaceti kusů nádobí + deseti lžiček a jinéhodruhu příborů. Tohle prostě nemůžu překousnout 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Vař ajntopf - všecko se nahází do jednoho kastrólu a je to. Případně používej nádoby opakovaně, podle hesla "v žaludku se to stejně smíchá".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

To heslo znám trochu jinak "Vona si to prdel přebere"!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

...nechtěl jsem to říct tak naplno

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

No to víte, že se s tím moc neseru. Maso do kastrolu,k tomu nějaké zeleninové sračky, zamíchám to a baštím.Vepřovému zdar !

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Ale jo, něco by se našlo. Kromě kusu flaxy na pánvy ještě nějaká ta omáčka (rajská, guláš, rošťená - z vepřovýho!), co se fakt rychlýho jídla týká, tak to dost odbývám - uzenina, nebo polévka z pytlíku. Rizoto nemusím, takže ani neumím, ale poměrně často nahrazuji při přípravě rizota rýži těstovinami a to je potom žrádlo!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Maso na pánvi ponořené v oleji, to je nářez, to můžu.  Rajskou mám hodně rád,ale neumím ji . Svíčkovou nebo cokoliv na smetaně miluju, jen to neumím připravit 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Svíčkovou umím. A připomnělo mi to jeden dávný příběh. Měl jsem kamarádku, která se čerstvě provdala a chodila ke mně na rady (dříve i na něco jiného - ale to je jiné téma. Vařit se jí moc nechtělo. Jednou mi ukazovala krásný kus masa a cože by z toho šlo. "Svíčková", říkám. "Jé, tu on má rád, jak se to dělá?" "Den předem maso naložíš...." Nenechala mě domluvit. "Den předem, tůdle. Bude z toho guláš!"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Já tuhle situaci přímo vidím před sebou,to je naprosto typická modelová situaceslečny, která má ráda více než jednoho chlapce.Ty už jsi zkusil taky svoje, bych tak tipnul 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

fuj! píšu jako dyslektik -sorry!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Jo, myslím, že bych se uživil...Moje speciality:- lečo s těstovinami a strouhaným sýrem- "TSP" (tátova speciální polévka - co najdu za zeleninu, to tam bude)- 'Ó hladové já" - hrachovo - čočkovo - kroupovo - pohanková polévka- tvarohové knedlíky (ale tvarovat to nechávám manželku...)- čína s pohankou (kroupy, těstoviny, jáhly)atd....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Můžeš mi poslat ten recept na tvoje lečo ?  Dík.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Jo hlad to je potvora, hlavne deti vas varit nauci.Vareni delim do dvou skupin:1. neco rychle, nejni nalada, rizoto, bramborovy gulas, zapecene brambory, nepritomnost manzelky atd.2. nejaky ten kulinarsky zazitek, pride spolecnost a nebo honi me mlsna, vyskousene speciality:- srnci, danci, mufloni, klokani maso na smetane s brusinkami, knedlik, citronek, slehacka - cina z kureciho masa s orechy a hranolky - kapr na zazvoru se zakysanou smetanou, pstruh na houbach s holandskou omackou- morske plody nebo krevety se zakysanou smetanou + zeleninovy salata nejlepsi jidlo je takovy, kdyz ho uvari nekdo jinymira

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Největší problém mám, že pokud ke mně zabrousí nějaká baba,tak už není čas na vaření     

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

...ale zase spolu pečete

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

To po tom usínáš?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Fakt jo. Chvíli, asi pět minut se snažím o něžné dotekya pak na to zvysoka prdím 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Aha! No taky se stane - obzvlášť po těžkým dnu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Pánové, hlad je převlečená žízeň! Slivovice to jistí. - nevaří se a přesto hřeje- je kalorická- spálí chrobáka (lépe než chemoterapie)- působí antidepresivně- je vhodná i pro vegetariány- uhostíš i velkou partii- nezkazí se- šetříš nádobí i hajzlpapír- doporučuje 11 z 10ti lékařůJInak umím vařit dobře - hlavně všechno nezdravé - protože jsem již dlouho ženat!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Tak koukám, že jste na tom většinou podstatně lépe než já Jenže, když mě to nenutí, naco bych se do kuchyně tlačil, ne? Naštěstí manželka uvaří na výtečnou cokoliv a pokud náhodou nemá čas nebo chuť, zastoupí ji syn (minutky, gril, hranolky, tatarka, obloha, mňam...).Lépe bych dopadl v jiné "domácí" anketě: "Umíte zemědělčit, pánové?" Teda ne, že by mě to pralo jako toho radícího exota z televize, co měl na zahradě zakopaného nebo zabetonovaného Ukrajince, ale 10 árů za barákem chce svoje...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Ale jo, pokud je dobra konstelace hvezd, minimalni slunecni aktivita a spravny pomer mezi sekyrou a retezem, uklohnim cokoliv (a da se to i prohnat zazivacim traktem ) - tedy cokoliv z toho, co mi chutna (z toho vyjimam jakekoliv sladke pokrmy /dusena sladka ryze, zemlovka,.../ a pozivatiny obsahujici kopr /koprovka/, neb uz jen z jeho oderu bliju... Preferuji veprove... Svinina ruleeezzzz!!! 2 L-Core: naprosty souhlas - kdyby se mi chtel nekdo v zivote opravdu krute pomstit, at mi odkaze pole ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Pánové,přidávám jednu dobrotu pro ty,co mají rádi zvěřinu (a zvěřina není po ruce).Hovězí zadní (může být i přední,ale né moc prorostlé),nakrájíme na kostky a skládáme do kastrolu střídavě maso,na to na kolečka krájenou cibuli a na to nahrubo strouhanou mrkev a opakujeme dokud vše nespotřebujeme.(1 kg masa,25 dg cibule,25 dg mrkve baj očko).Vrchní vrstva má být maso,které dost opepříme a poté zalijeme červeným vínem,aby vše bylo potopené.(víno stačí levné,krabicové).Nejlepší nechat do druhého dne,ale lze i vařit hned.Jde to dělat i v papiňáku(3/4 hodiny),klasicky to trvá asi 2 a 1/2 hodiny.Nakonec se přidá 1 a 1/2 kostky masoxu.Jako příloha je nejlepší chleba,ale jde cokoliv.Kdo rád zvěřinu bude velmi překvapen podobnou chutí.Dobrou chuť.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Dobrý... a to se to nesolí?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

To právě osolí ten masox.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

a kolik vína?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Krabice 1 litr,pokud se to vaří normál v kastrolu,tak se přilívá zbytek vína,protože po zalití masa nějaké zbyde.Jinak dopít

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

varit v podstate neumim, maximalne tak  style m kunovjanka-rejze-konzerva s "masem" nebo brambory-konzerva s tunakem-majoneza a podobne.Je to ostuda, ale co uz nadelam

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Ale jo, mezi kamarády platím za dobrého kuchaře, pokud je chuť, čas a inspirace, sejdeme se u nás a vždycky něco přichystám. Nejčastěji dělám lasagne...Jednou jsem dostal kus kančího - nakrájel na kostky, okořenil tymiánem a rozdrceným jalovcem, dal k tomu rozkrájenou cibuli a česnek a zalil rozpuštěným máslem a nechal do druhého dne odležet. Poté přemístěno do trouby, lehce podlito vodou a upečeno (tzn. nejdřív přikryté, pak odkryté, občas podlejt a přelejt, aby nebylo vysušené) K tomu špenát a bramborový knedlíky - to byla bašta!!!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Nouze naučila Dalibora housti a mě sám sobě vyvařovat. Mno, jde to ztuha, ale jde. Za pomoci historické literatury (Petr Hora: Péťa Vařič aneb Snadné etudy pro hrnec s pokličkou a obě ruce levé.) základní prostná cvičení zvládám. Občas nějaká ta konzultace po telefonu (sestra, kamarádky (ty co to umějí lépe než já)). Až na jednu připálenou čočku, prošly všechny výtvory zažívacím traktem bez úhony. Když se něco obzvlášť povede, povyroste i sebevědomí. Již pokukuji po vybledlých deskách do Achille Gregora.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Jé, ty pamatuješ Péťu vařiče z Mladého světa? Taky mám jeho knížku doma. A s tím vařením mi to připomnělo jednoho mého kamaráda. Jednoho dne jsem k němu přišel, kecáme venku u vrátek, v klidu a míru pokuřujeme cigárka. Najednou se ozvala exloze z baráku. Vlítneme dovnitř. V kuchyni visí jakýsi blemc ze stropu. "Sakra, já zapomněl špagety v papíňáku, dal jsem je tam, aby byly brzo!"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Ještě jeden příspěvek:příjdu domů,doma nikdo,strčím oběd do vlnky a nastavím 2 min.30 a řeknu si co z volným časem že bych zapl comp,no a dál to už možná někteří znáte obědvám až tak kolem 18 hod když už se ozve žaludek není nad net.lidské potřeby v ten moment můžou počkat,že bych tento měsíc nezaplatil ať se v klidu najím (no ještě uvidím)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

Kurňa, to se mi stalo včera Chystal jsem si zeleninovou polévku a nechal jsem to vařit. To bys nevěřil jak ve mě za hodinu trhlo, když jsem si u netu vzpoměl že to stojí na sporáku, naštěsti to dobře dopadlo a zbytek dorazim dnes večer

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   | 

aspoň se ti ta (fuj)zelenina pořádně vyluhovala

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

Související témata: Drahá polovička, Pánev, Guláš


Určitě si přečtěte

Nejlepší příslušenství k počítači. Tipy na osvědčené klávesnice, tiskárny, routery…

Nejlepší příslušenství k počítači. Tipy na osvědčené klávesnice, tiskárny, routery…

** Tipy na užitečné příslušenství k počítačům ** Poradíme, s jakými produkty neuděláte chybu ** Některé z věcí mohou být dobrými vánočními dárky

David Polesný, Stanislav Janů | 20

David PolesnýStanislav Janů
Příslušenství
Nejlepší notebooky do 20 000 Kč. Tipy, co se dnes vyplatí koupit

Nejlepší notebooky do 20 000 Kč. Tipy, co se dnes vyplatí koupit

** S cenou do 20 tisíc lze vybrat solidní notebook na práci i hry ** Přenosné notebooky nabídnou i kovová těla a rychlý hardware ** Možná největší problém je nedostupnost, nejžádanější kusy jsou vyprodané

David Polesný | 34

David Polesný
VánoceNotebooky
Fedora 33 prostě funguje. Linux si zaslouží dobýt laptop, je to ale asi opět marné

Fedora 33 prostě funguje. Linux si zaslouží dobýt laptop, je to ale asi opět marné

** Desktopový Linux funguje a vypadá stále lépe ** Fedora 33 není výjimkou ** Ve stínu Windows a macOS tu vyrostly skvělé alternativy

Jakub Čížek | 162

Jakub Čížek
FedoraOperační systémyLinux
Vážně dnes ještě někdo krade Adobe? Video můžete stříhat zdarma v Resolve a fotky i vektory zvládne Affinity

Vážně dnes ještě někdo krade Adobe? Video můžete stříhat zdarma v Resolve a fotky i vektory zvládne Affinity

** Kde jsou ty doby, kdy měl skoro každý doma Photoshop ** Photoshop a Premiere Pro od kamaráda nebo z warezu ** Dnes už to nemá smysl, existuje totiž hromada laciných alternativ

Jakub Čížek | 90

Jakub Čížek
Grafický editorStřih videa
Co je to UWB? Nová technologie zastoupí Wi-Fi, Bluetooth i NFC a slibuje velké věci

Co je to UWB? Nová technologie zastoupí Wi-Fi, Bluetooth i NFC a slibuje velké věci

** V nových mobilech se začíná objevovat tajemná zkratka UWB ** Jde o další technologii, jak navzájem propojit různá zařízení ** Oproti Wi-Fi a Bluetooth má řadu výhod

Lukáš Václavík | 36

Lukáš Václavík
UWBIoTTechnologie
Google vymyslel technologii superpřesného GPS. Už ji podporuje Pixel 5 a dorazí i na ostatní telefony

Google vymyslel technologii superpřesného GPS. Už ji podporuje Pixel 5 a dorazí i na ostatní telefony

** Kvalita GPS ve městech občas stojí za starou bačkoru ** Mohou za to odrazy signálu od okolních budov ** Google má jejich 3D model, a tak spolupracuje s výrobci GPS čipů

Jakub Čížek | 41

Jakub Čížek
NavigaceTechnologieGoogle

Aktuální číslo časopisu Computer

Jak prodloužit výdrž notebooku

Velké testy: gamepady a inkoustové tiskárny

Důkladný test Sony Playstation 5