Promiňte, že se na Vás obracím s dotazem ohledně medu. Kupuji každý rok med od jednoho včelaře, vždy na podzim, cca 40 sklenic. Po každé krystalizuje, ale asi tak za měsíc. Nyní jsem koupil med před 14 dny, dal jsem ho do sklepa, jako každý rok, není tam zima, cca 15 - 18 stupňů, jde tam tudy topení. Tento med začal krystalizovat již po týdnu a za 14 dnů byl zcela zkrystalizovaný. Někdo říká, že to je ze strany včelaře v podstatě podvod, že to není med z květin, ale z cukru, ten včelař mi řekl, že to je mladý jarní med, prý to je normální. Prosím, mohli by se k tomu vyjádřit včelaři? Mám to pro svoje tři děti a tři děti sestry, nerad bych kupoval nějaký šmejd. Omlouvám se za dotaz, který se netýká počítačů a děkuji Vám za případné odpovědi. Pány na poradně zdraví Jaroslav.