» Poradna » Hardware

Počítač na úpravu videa - hodnocení sestavy

 |   |  Microsoft Windows 7 Chrome 58.0.3029.110

Dobrý den,Letos plánuji nový počítač určený převážně pro střih videa (i 4K), grafiku a občas i nějakou tu hru. Sestavil jsem tuto sestavu: https://www.czc.cz/4oubf8vkk0gmgbh2b1m4cj44l... Zajímá mě váš názor, případně co byste změnili. Původní budget byl 40 tisíc Kč, ale těch pár tisíc navíc už nevadí...

Odpovědi na otázku

 |   |  Microsoft Windows 7 Chrome 61.0.3163.100

Když už ti nevadí posraný Win 10, proč nejdeš do nejnovější platformy CPU Coffee Lake..???i7-8700K je jen o litr dražší.. K tomu vybrat desku s chipsetem Z370 -> Fertig.. máš nejnovější stroj..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   |  Microsoft Windows 7 Chrome 58.0.3029.110

Mám nejradši Sedmičky, ale do budoucna my Desítky příjdou lepší. S tím Coffee Lake to není vůbec špatný nápad dostupnost je sice horší, ale bude to komplet nové. Díky za tip.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   |  Microsoft Windows 7 Chrome 61.0.3163.100

Win 7 dostaneš oficiálně jen na platformu CPU SkylakeTakto jsem před rokem postavil můj stolní PC.. k tomu jsem dokonce stihnul zakoupit moje oblíbené Win 7 v Alze.Na platformu Kaby Lake lze dostat i ty Win 7.. k tomu existuje neoficiální spešl sw, které si poradí s NEpodporou ze strany MS https://www.youtube.com/watch https://www.youtube.com/watch https://www.youtube.com/watch Netuším jak by to dopadlo v jiné nainstalované jazykové verzi Win 7 - v češtině..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   |  Microsoft Windows 8.1 Chrome 61.0.3163.100

Pokud Intel, tak nové i7 8700K a k tomu desku Z370. Ten procesor má o dvě jádra navíc + HT, takže má vlastně 12vláken a ne jen 8 jako i7 7700K. Ram vezměte o frekvenci 2666MHz, nebudou o moc dražší. Na "i" zdroji lze ušetřit. Má to oproti běžnému RM jen možnost monitorovat hodnoty.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   |  Microsoft Windows 7 Chrome 58.0.3029.110

Díky za tip, nová 8700K bude dobrou volbou, cenově to není tolik odlišné. RAMky také vyměním (myslím, že něco z původních komponent nepodporovalo tuto frekvenci).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   |  Microsoft Windows 8.1 Chrome 61.0.3163.100

https://www.czc.cz/197468,170558,211779,1756... Tohle je o 1400Kč dražší, ale když by na to přišlo, tak to asi půjde na tu vaší cenu stáhnout a nebude to moc bole. Přitom už je tam GTX 1080 a i7 8700K. To je pořádná nálož výkonu navíc.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   |  Microsoft Windows 7 Chrome 58.0.3029.110

Díky moc, tohle vypadá luxusně a nějakých 1000 Kč už je zapakatel...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   |  Microsoft Windows 7 Chrome 58.0.3029.110

Akorát si zvolil case "Miditower" - vejde se tam vše?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   |  Microsoft Windows 8.1 Chrome 61.0.3163.100

V pohodě. Nevidím důvod pro vámi vybraný bigtower.R4 je velice dobrá a prostorná skříň. Recenze:https://www.svethardware.cz/recenze-fractal-design-de... https://pctuning.tyden.cz/hardware/skrine-zdroje-ch... Ano je to starší model, ale současná R5 má jen pár drobných vylepšení a přitom je o 1000Kč dražší.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   |  Microsoft Windows 7 Chrome 58.0.3029.110

Děkuji za informace, pokud to tak říkáte, tak midcase stačí, jen jsem se obával, aby se tam vše vešlo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   |  Microsoft Windows 7 Chrome 61.0.3163.100

Tvůj luxusní stroj by zasloužil o něco luxusnější bednuFractal R5 https://www.czc.cz/fractal-design-define-r5-... nebo tenhle poslední kousek skladem:https://www.czc.cz/fractal-design-define-r5-... Na obrázku vypadá hůř než ve skutečnosti.. Je to elegantní skvost, odhlučněná tichá prostorná bedýnka..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   |  Microsoft Windows 7 Chrome 58.0.3029.110

Pěkné bedýnky :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   |  Microsoft Windows 8.1 Chrome 61.0.3163.100

Rozdíly mezi R4 a R5 nejsou nijak zásadní, ale pokud chce tak klidně i tu R5. Pokud využije regulaci ventilátorů přepínačem na bedně, tak R5 už má sata (R4 molex), takže ušetří kabel. Lze ale regulovat deskou. No a pak myslím R5 umožňuje vyndat prachový filtr zepředu a ne jen zezadu, takže člověk nemusí za skříň. Světýlko se moc neupravilo. No a pak tedy nemá nahoře R5 díry, ale krycí desky, což je dle mého výhoda i nevýhoda zároveň. Záleží co se preferuje. Jiné změny mě nenapadají. Nevidím tam nic extra zásadního.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   |  Microsoft Windows 7 Chrome 61.0.3163.100

Ano, to je ten úhel pohledu každého jedince, který vybírá kvalitní pc skříň.. - Za mě se mi nelíbí právě ten proděravěný nekrytý vršek. A jak víme, prach usedá shora směrem dolů.. Takže proč by měl do pc skříně takhle volně usedat prach.. ??? Ta R5 má perfektní chlazení a není nutné mít jakési pomyšlení, že tím vrškem desky bude větrání dokonalejší.. To je prostě matoucí nesmysl, vrškem bude zbytečně usedat prach do skříně.. - Jediné, co mi na bedně vadí, je vodorovné umístění portů USB na vrchu skříně a vstup pro zvukové zařízení, čímž je opět zřejmé, že se do těchto otvorů může dostávat prach. Vhodnější řešení by bylo, kdyby byl tenhle panel alespoň trochu zkosený.. nebo rovnou tenhle panel jako kolmý(svislý) - to by bylo nutné vršek kapánek přestavět.. *To, že se prach v místnosti hromadí a usazuje, je vidět hned po několika málo dnech, kdy na černém podkladě tu vrstvičku usazeného prachu vidíme pouhým nepatrným pohledem na pc skříň -> nevýhoda černé barvy skříně - leč i přesto je černá barva skříně bezkonkurenčně nejelegantnější..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   |  Microsoft Windows 7 Chrome 61.0.3163.100

Paměti bych vybral s frekvencí alespoň 2400 - viz možnosti dle deskyRozhodně bych šel do značky Crucial..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   |  Microsoft Windows 7 Chrome 58.0.3029.110

Díky za tip, rozhodně čím víc, tím lip

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   |  Microsoft Windows 10 Chrome 61.0.3163.100

To není na video, ale obyčejná herní sestava na video = aspoň 3 disky. 1 systém, 2 zdrojová data , 3 výstupní data

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   |  Microsoft Windows 7 Chrome 58.0.3029.110

To nezní špatně nicméně v současnosti pracuji s 2 disky a stačí to.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

Související témata: Budget


Určitě si přečtěte

Šmírování kamerami Googlu: Koukněte, co šíleného se objevilo na Street View

Šmírování kamerami Googlu: Koukněte, co šíleného se objevilo na Street View

Google stále fotí celý svět do své služby Street View. A novodobou zábavou je hledat v mapách Googlu vtipné záběry. Podívejte se na výběr nejlepších!

redakce | 6

Nejlepší notebooky do 10 000 korun: Co koupit a čemu se raději vyhnout

Nejlepší notebooky do 10 000 korun: Co koupit a čemu se raději vyhnout

** Do deseti tisíc korun lze dnes koupit slušné notebooky ** V nabídce ale i tak převládají zastaralé a pomalé modely ** Poradíme, jak dobře vybrat i s omezeným rozpočtem

David Polesný | 102

Nejlepší notebooky do 20 000 Kč. Tipy, co se dnes vyplatí koupit

Nejlepší notebooky do 20 000 Kč. Tipy, co se dnes vyplatí koupit

** S cenou do 20 tisíc lze vybrat solidní notebook na práci i hry ** Přenosné notebooky nabídnou i kovová těla a rychlý hardware ** Na hraní se hodí více peněz, ale na použitelný základ dvacet tisíc stačí

Tomáš Holčík, David Polesný | 44

Jak funguje kontroverzní program, který ženám krade plavky. Mají se čeho bát?

Jak funguje kontroverzní program, který ženám krade plavky. Mají se čeho bát?

** Strojové učení ještě nepřitáhlo takový zájem jako na začátku prázdnin ** Ne, umělá inteligence nenašla lék na rakovinu ** Naučila se svlékat ženy nejen z plavek

Jakub Čížek | 35

Jak doma vylepšit signál Wi-Fi: Pomůže repeater, více routerů, ale nejlépe systémy mesh

Jak doma vylepšit signál Wi-Fi: Pomůže repeater, více routerů, ale nejlépe systémy mesh

** Máte špatný signál Wi-Fi? Mesh systémy to vyřeší ** Už vás nezruinují, meziročně ceny příjemně spadly ** Jak systém funguje a čím je výjimečný?

Jiří Kuruc | 107


Aktuální číslo časopisu Computer

Megatest: 20 powerbank s USB-C

Test: mobily do 3 500 Kč

Radíme s výběrem routeru

Tipy na nejlepší vánoční dárky