Názorů na tu velké množství, s mnohými se ztotožňuji, ale přesto se taktéž vyjádřím.
Skopové nebo raději jehněčí, je jedno z nejchutnějších mas vůbec s velmi osobitou chutí i vůni (dle chutí naší rodiny ).
Problém je v tom, že poptávka po něm je dosti nízká, lidem většinou nechutná, a protože málokdo ho umí připravit, je mezi lidmi hodně špatných předsudků o tomto mase . Já osobně sice vařit neumím, ale můj otec ho umí připravit úžasně, dokonce i mnoho našich známých a přátel, do té doby zápřísáhlých odpůrců, změnilo názor k lepšímu...Takže, když se sejdeme všichni pohromadě a při té příležitosti nám otec mj. uvaří z jehněčího, je to víc jak vítaná změna.
Takže vždy jen o přípravě.
Jehněčí pečeně na česneku, bramborový knedlík a špenát (který v jiných případech moc nemusím),
žebírka ve smetanové omáčce s majoránkou a kořením, šašlik nebo jiné kavkazské recepty (grůzínské čachochbili), jehněčí kotletky s háškem atd...
Nemůžu zapomenout na domácí klobásky, kdy skopové dodá zcela vyjímečnou chut´.
To jsou prostě senzační jídla.
Můžu jen doporučit .