» Poradna » Programy

EXCEL - vyhodnocení

 |   |  Microsoft Windows 7 Chrome 39.0.2146.0

Ahoj, zdravíčko,připadám si jak kkt, ale potřeboval bych pomoci s vyhodnocením v Excelu.Smysl vzorce pro vyhodnocení je v tom, aby ty tři datumy v řádku byly vždy odevzdány do 1. dne měsíce v nadpisu (např. ve sloupci červen do 1.6.). Pokud budou všechny data uvedeny před prvním dnem v měsíci, má se vyhodnotit jako "Splněno". V opačném případě nesplněno.TABULKA ZDE: https://drive.google.com/openNapodmínkoval jsem to přes KDYŽ, ale neustále pohořím na porovnání datumů a nevím jak na to. Nemáte někdo tip?

Odpovědi na otázku

 |   |  Microsoft Windows 7 Firefox 47.0

Proč dáváš ukázku na nějaký podivný sever, kam je třeba se přihlásit / registrovat? Takže ode mě radu nečekej.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   |  Microsoft Windows 7 Chrome 39.0.2146.0

Vždyť je to Google Drive :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   |  Microsoft Windows 7 Firefox 47.0

No a? Chceš snad, aby se na to podívalo co nejvíc lidí a přitom jim hážeš pod nohy klacky a odradíš je. Ale je to tvoje volba. Copak nejsou možnosti, jak udělat ten soubor dostupný bez přihlašování a registrace? "Gúgl Drive" to je nějaká omluva?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 | Microsoft Windows 7 Chrome 39.0.2146.0

Na Googlu účet nemám a zobrazilo se mi to bez problémů. Chyba je na tvém přijímači.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   |  Microsoft Windows 7 Chrome 39.0.2146.0

Proč tak zbytečně hejtuješ? :oBěž se prosím vykřičet třeba na IVČRN

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 | Microsoft Windows 7 Chrome 39.0.2146.0

Datum se v Excelu ukládá jako číslo (tuším počet milisekund od 1.1.1970). A zobrazuje se pro člověka čitelně díky formátu buňky.Pro práci s datem slouží různé funkce - zmáčkni v Excelu F1 (a přepni vyhledávání na offline - je to poblíž vyhledávacího políčka) a vyhledej si funkce - bude tam odkaz na funkce dle kategorií - datum a čas. Podívej se, jestli se ti nějaká z těchto funkcí bude hodit.Já bych na to šel tak, že bych měsíce nahoře uváděl číslem. A potom bych testoval, jestli je měsíc v datech ve sloupci menší než měsíc v prvním řádku (a pro jistotu to samé s rokem, pokud jich může být víc). Pokud je menší, je jasné, že datum je před 1. dnem tohoto měsíce. ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 | Microsoft Windows 7 Chrome 39.0.2146.0

Přesněji bych na to šel tak, že v prvním řádku bych měl datum dne, před kterým musí být "splněno" a díky nastavení formátu by se zobrazoval název měsícehttps://nahraj.to/1t26 a formát: https://nahraj.to/1t29Data dní by byla taky celá a zobrazovala by se jenom dny a měsícehttps://nahraj.to/1t27 a formát: https://nahraj.to/1t25Vzorec do sloupce shrnutí je potom následující:=KDYŽ(A(A2<A$1;B2<B$1;C2<C$1;D2<D$1);"Splněno";"Nesplněno")https://nahraj.to/1t28

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   |  Microsoft Windows 7 Chrome 39.0.2146.0

Supér! Díky moc za radu!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   |  Microsoft Windows 7 Chrome 39.0.2146.0

Toto krásně fajčilo :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |   |  Linux Firefox 47.0

"Datum se v Excelu ukládá jako číslo (tuším počet milisekund od 1.1.1970)"Kez by to bylo takhle inteligentni. Realita je ovsem daleko horsi... Celociselna cast je pocet dni od 0.1. 1900 a desetinna cast je casovy udaj uvedeny jako zlomek dne. Blbejsi zpusob ukladani casoveho udaje muze jen tezko nekdo vymyslet.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

Související témata: Červen


Určitě si přečtěte

Už desítky let se pokoušíme odposlouchávat mozek. Rusům se podařil kousek, ze kterého vám spadne brada

Už desítky let se pokoušíme odposlouchávat mozek. Rusům se podařil kousek, ze kterého vám spadne brada

** K odposlechu mozků používáme EEG ** To má ale žalostné informační rozlišení ** Rusům pomohla počítačová neuronová síť

Jakub Čížek | 29

10 věcí, které jste odkládali „na jindy“, ale teď je konečně můžete udělat

10 věcí, které jste odkládali „na jindy“, ale teď je konečně můžete udělat

** Karanténní opatření nás drží doma a mnozí mají více času navíc ** Připomeneme proto často odkládané činnosti uživatelů počítačů ** Právě teď je ten správný okamžik, kdy se do nich pustit

Karel Kilián | 75

Koupili jsme nejlevnější dron s kamerou. Stál nás 300 Kč a má rozměry kreditky

Koupili jsme nejlevnější dron s kamerou. Stál nás 300 Kč a má rozměry kreditky

** Kvalitní drony začínají na 10 000 Kč ** Šli jsme na to jinak a koupili ten nejlevnější s kamerou ** I když je to čínský šmejd, je s ním zábava

Jakub Čížek | 35

Windows 10X už si můžete vyzkoušet. Novému systému Microsoft zjevně věří

Windows 10X už si můžete vyzkoušet. Novému systému Microsoft zjevně věří

** Windows 10X přijdou již ke konci roku ** Microsoft vydal emulátor, kde systém ukázal ** Vývojáři musí upravit své aplikace

Vladislav Kluska | 62

Nejlevnější router s Wi-Fi 6 v testu: vážně ještě chcete kupovat routery jen pro 802.11ac?

Nejlevnější router s Wi-Fi 6 v testu: vážně ještě chcete kupovat routery jen pro 802.11ac?

** Otestovali jsme TP-Link Archer AX10, nejdostupnější router s Wi-Fi 6 ** Šetřilo se, ale zatím ty ústupky tolik nebolí ** Pro domácí síťování pohodlná volba, do firmy ale chcete něco lepšího

Tomáš Holčík | 45

Šmírování kamerami Googlu: Koukněte, co šíleného se objevilo na Street View

Šmírování kamerami Googlu: Koukněte, co šíleného se objevilo na Street View

Google stále fotí celý svět do své služby Street View. A novodobou zábavou je hledat v mapách Googlu vtipné záběry. Podívejte se na výběr nejlepších!

redakce | 8

Chyba roku 2038 způsobí problémy, počítače dnes totiž stárnou příliš pomalu

Chyba roku 2038 způsobí problémy, počítače dnes totiž stárnou příliš pomalu

** Loni ajťáky vystrašilo přetečení GPS čítače týdnů ** Nemělo se stát vůbec nic, ale svět opět nebyl připravený ** Za 18 let nás ale čeká ještě něco mnohem většího

Jakub Čížek | 69



Aktuální číslo časopisu Computer

Velký test autokamer

Test ATX skříní

Jak surfovat pohodlně

Sportovní aplikace

Jak funguje procesor