Dietolog

Přečtěte si o tématu Dietolog. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Dietolog, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Dietolog.
Velikonoce ve znamení pojídání vajec? Raději opatrně! | Foto: Public Domain Pictures

Velikonoce ve znamení pojídání vajec? Raději opatrně!

** Škodí vejce kardiovaskulárnímu systému? ** Nejnovější studie dokládá, že nejzdravější cévy mají lidé, kteří jedí 3-6 vajec týdně ** Nadměrná ale i příliš nízká konzumace vajec je riziková

Jaroslav Petr|9

ZdravíJídlo
Chcete zhubnout? Vynechte snídani!

Chcete zhubnout? Vynechte snídani!

** Vydatná snídaně patří přinejmenším půlstoletí k pilířům zdravé výživy ** Jenže lidé po celá tisíciletí nezačínali den tím, že si nacpali břicha a vyrazili za obživou ** Současné výzkumy nedokazují, že by vydatná snídaně pomáhala hubnout

Jaroslav Petr|52

HubnutíJídlo
Ekologické zemědělství může životnímu prostředí víc škodit, než prospívat | Foto: <a href="https://www.flickr.com/photos/usdagov/25259254192">U.S. Department of Agriculture</a>, <a href="https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.cs">CC BY 2.0</a>

Ekologické zemědělství může životnímu prostředí víc škodit, než prospívat

** Nejnovější analýza vystavila ekologickému zemědělství velmi špatné vysvědčení ** Při nižších výnosech potřebují ekozemědělci pro produkci daného množství potravin větší plochy půdy ** To má za následek vyšší emise skleníkových plynů.

Jaroslav Petr|64

ZemědělstvíEkologie
Nenasycené mastné kyseliny omega-3 mají i svou odvrácenou tvář

Nenasycené mastné kyseliny omega-3 mají i svou odvrácenou tvář

** Omega-3 polynenasycené mastné kyseliny jsou synonymem zdraví ** Měly by nás chránit před širokým spektrem neduhů ** Každá mince ale má dvě strany - a i „omega-3“ mohou škodit

Jaroslav Petr|13

MedicínaJídlo
Kanaďané jedí jako první na světě geneticky modifikované maso

Kanaďané jedí jako první na světě geneticky modifikované maso

** Čtyři a půl tuny masa z geneticky modifikovaných lososů prodala americká společnost AquaBounty Technologies do Kanady ** Maso ze zvířat s dědičnou informací upravenou metodami genového inženýrství se tak poprvé dostává na talíře spotřebitelů ** AquaBounty rozšiřuje chov rychle rostoucího geneticky modifikovaného lososa AquAdvantage do Kanady a USA

Jaroslav Petr|35

GenetikaJídlo