Nvidia | Grafické karty | Zvuk

Zvuková vychytávka Nvidia RTX Voice s menším trikem funguje i na grafických kartách GeForce GTX

Společnost Nvidia před pár dny představila novou aplikaci RTX Voice, která čistí zvuk z mikrofonu pomocí umělé inteligence a funguje překvapivě dobře. Jak název napovídá, funguje pouze s grafickými kartami GeForce RTX s jádry tensor. Ale to by v tom byl čert, aby toto „omezení“ neprozkoumali „hackeři“.

Jakmile totiž spustíte instalaci aplikace na nekompatibilních grafických kartách GeForce GTX, vše nejdříve probíhá v pořádku, ale poté dostanete výstrahu, že se nejedná o RTX grafiku a instalátor vše odinstaluje a ukončí se.

Nadšenci ale přišli na trik, jak to vyřešit – ještě než se instalátor rozhodne smazat rozbalené soubory na disku, je nutné pomocí textového editoru upravit soubor „C:\temp\NVRTXVoice\NvAFX\RTXVoice.nvi“. V něm stačí pouze smazat celou sekci „<constraints>“, která vypadá takto:

<constraints>

<property name="Feature.RTXVoice" level="silent" text="${{InstallBlockedMessage}}"/>

</constraints>

Po uložení souboru lze spustit instalátor znovu a vše proběhne bez problémů i na starších grafikách od Nvidie řady GeForce GTX 1xxx a dokonce i na Windows 7. Aplikace poté funguje zcela normálně.

Je tak jasné, že se nepoužívají jádra tensor, ale spíše jádra cuda, takže uvidíme, jak se k tomu Nvidia postaví. Můžeme se dočkat oficiálního rozšíření kompatibility, ale také ošetření tohoto triku v budoucích verzích, protože v současnosti jde pouze o betaverzi.

Diskuze (5) Další článek: Otestovali jsme nový Apple MacBook Air. S retinou a nižší cenou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,