Žralok, který ochrání vaše fotografie

Pokud jste už někdy na Internetu uviděli obrázky, na kterých byly přidány jiné obrázky vypadající jako razítka, jistě vás napadlo, že je to z důvodu jejich ochrany. Dnes si ukážeme program, který takové úpravy udělá sám a automaticky…
Pokud si chcete ochránit své fotografie vystavené kdesi na webových stránkách, tak v tom případě jakás takás ochrana je i jejich označení pomocí vloženého loga nebo nápisu. To můžete udělat například pěkně ručně v nějakém grafickém editoru, ale v tom případě si u většího množství obrázků u počítače posedíte nějakou dobu, spíš delší než kratší. Na druhou stranu můžete použít nástroj, který tuto operaci umí udělat sám z několika zadaných údajů.

Prostě stačí vybrat soubory, na kterých bude operace aplikována a taky obrázek, který na ně bude vložen. Samozřejmě je také nutné nastavit i další drobnosti, třeba kam se na obrázku logo vloží nebo průhlednost obrázku. Pak už jen stačí celou operaci spustit a je to.

Celý program se vlastně skládá ze tří záložek. Na první z nich naleznete jakéhosi průzkumníka s možností náhledu souborů, které si zvolíte (samozřejmě grafických), druhá obsahuje možnost průhlednosti a umístění obrázku, které bude použito jako logo. A konečně třetí záložka obsahuje výstupní nastavení, tzn. Formát obrázků, které již budou obsahovat vámi zvolené logo. Pouhým stisknutím tlačítka start již vše začne a vy se o program nemusíte dále starat.

Na závěr lze říci, že tento program může být jistě dobrým pomocníkem pro uživatele, kteří potřebují alespoň nějakým způsobem ochránit své fotografie. Program nemá žádná omezení i bez registrace, ale po zaregistrování programu dostanete možnost podpory tvůrců programu. Registrace by vás stála necelých 10 USD, ale jak již bylo řečeno, není nutná. Více informací naleznete na stránkách programu, a také tam naleznete link na volně stažitelný instalační soubor verze 1.0, který má velikost nějakých 795 kB.

Diskuze (7) Další článek: Český Telecom sníží ceny za Internet Plus

Témata článku: , , , , , , , ,