Zprávy Živě: Týdenní souhrn novinek ze světa IT

Přinášíme nový díl zpravodajského pořadu Zprávy Živě ze světa informačních technologií. Šárku Nygrýnovou dnes vyjímečně zaskočí David Polesný.

Německý Rapidshare poprvé zažívá významnou prohru, UPC se pro změnu musí smířit s novou konkurencí – brněnský Netbox od středy nabídne bezkonkurenční symetrický stomegabitový internet. Hans Meuer z Heidelberské univerzity zpracoval nový žebříček nejrychlejších superpočítačů – nadvládu USA začíná ohrožovat sílící Německo a jeho clustery JUGENE a JUROPA.

Auto s kamerou Google Street View odhalilo loupežnou krádež, o zbytek se postarala holandská policie. Česká pirátská strana je zaregistrovaná a může se zapojit do předvolebního klání.

Windows XP stále ne a ne odejít – Microsoft prodlužuje možnost downgradu z Windows 7 o další rok. Klasické pevné disky nakonec možná nenahradí populární SSD ale HRD, tedy Hard Rectangular Drive. Bude mnohonásobně rychlejší a nabídne přenosové rychlosti až okolo 500 MB/s. Zatím bohužel existuje jen na papíře. Sledujte Zprávy Živě s Davidem Polesným.

VIDEO: 1917 'Zprávy Živě 19/09'

stáhnout program Zprávy Živě v mp3 (19/09) (4,0 MB)


Nově nabízíme i podcast pro odběr pořadů ve vašem oblíbeném přehrávači:

Týden Živě

Diskuzní videokomentáře redaktorů webů Živě.cz a MobilMania.cz, ve kterých rozebírají zajímavá témata týkající se počítačů, internetu, mobilních a jiných technologií. Videa můžete sledovat také na YouTube.

Diskuze (36) Další článek: Až 30 MB/s s nejrychlejší 32GB SDHC kartou od Sandisku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,