Zprávy Živě: Týdenní souhrn novinek ze světa IT

Přinášíme nový díl zpravodajského pořadu Zprávy Živě. Naše zpravodajka Šárka Nygrýnová vás bleskově seznámí s těmi nejdůležitějšími IT událostmi končícího týdne.

New York Post a CNET píše, že se prý má Sergey Brinna pozoru před novým vyhledávačem Bing. Na pomoc si vzal skupinu programátorů, kteří se budou snažit rozluštit tajemství vyhledávače, který je podle představitelů Googlu první vážnou konkurencí. Bát se naopak nemusí Ubuntu, v nové verzi chce být nejrychlejší linuxová distribucí. Podle vývojářů společnosti Canonical nová verze, která vyjde příští rok, zvládne start za pouhých deset sekund.

Komunikační protokol schovaný uvnitř Windows Live Messengeru slaví desáté narozeniny. Opera 10 nabídne cloud-computing naruby – funkci Unite. Australský Microsoft zakopal kdesi na internetu deset tisíc dolarů, objevit je ale mohou pouze uživatelé Internet Exploreru 8.Asus připravil lahůdku pro počítačové hráče za 32 tisíc korun a Microsoft chce během příštích let pomoci ve vývoji nové generace superpočítačů, které si poradí až s jedním trilionem operací za sekundu.

VIDEO: 1859 'Zprávy Živě 20. června'

stáhnout program Zprávy Živě v mp3 (18/09) (4,4 MB)


Nově nabízíme i podcast pro odběr pořadů ve vašem oblíbeném přehrávači:

Týden Živě

Diskuzní videokomentáře redaktorů webů Živě.cz a MobilMania.cz, ve kterých rozebírají zajímavá témata týkající se počítačů, internetu, mobilních a jiných technologií. Videa můžete sledovat také na YouTube.

Diskuze (8) Další článek: Úsporné počítače a elektronika: Poraďte ostatním

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,