Zprávy Živě: Týdenní souhrn novinek ze světa IT

Přinášíme nový díl zpravodajského pořadu Zprávy Živě. Naše zpravodajka Šárka Nygrýnová vás bleskově seznámí s těmi nejdůležitějšími IT událostmi končícího týdne.

Ortodoxní fanoušci open source a návštěvníci nedávné konference LinuxExpo 2009 možná nevěřícně kroutili hlavou, při odchodu z konferenčního sálu hotelu Olympik Artemis totiž dostali DVD kit s Windows 7, Server 2008 a Visual Studio. Už je to tak dámy a pánové, Microsoft vstupuje do zdánlivě neprobádaného světa otevřeného a svobodného kódu.

Do českých a moravských měst pro změnu vyrazil ESET se svou antivirovou ambulancí, která vyléčí váš nemocný notebook či desktop. Jestli jejich Smart Security obsahuje léky na každou nákazu, ale už zůstává otázkou.

Už za pár týdnů se dočkáme nového servisního balíčku pro Microsoft Office 2007, který přinese vytouženou podporu pro ISO normy ODF a PDF bez potřeby doplňujících a občas nestabilních doplňků. To je tvrdý políček do tváře pro svobodný OpenOffice.org, který z této konkurenční výhody těžil několik let.

VIDEO: 1486 'Zprávy Živě 9/09'

jako vždy nabízíme možnost stažení zvukové stopy ve formátu MP3, už velmi brzy se ale můžete těšit na plnohodnotný podcast pořadů Týden Živě a Zprávy Živě.

stáhnout program Zprávy Živě v mp3 (9/09) (3,2 MB)


 

Týden Živě

Diskuzní videokomentáře redaktorů webů Živě.cz a MobilMania.cz, ve kterých rozebírají zajímavá témata týkající se počítačů, internetu, mobilních a jiných technologií. Videa můžete sledovat také na YouTube.

Diskuze (21) Další článek: Total Commander 7.50: Vyšla veřejná beta verze, přináší stovky změn

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,