Zprávy Živě: když se v IT utrácí miliardy

Některé IT firmy utrácí stovky miliónů dolarů, jiné po stovkých propouští zaměstnance. O které firmy jde? To vám spolu s dalšími novinkami ze světa IT poví Veronika ve Zprávách Živě.

Microsoft pořádal v Berlíně největší evropskou konferenci pro odborníky a partnery – Microsoft TechEd. Podrobně se konferenci budeme věnovat příští týden, ve Zprávách Živě se zatím dozvíte ty nejdůležitější představené novinky. O Microsoftu bude řeč ještě jednou, a to v souvislosti s propouštěním. Krize ještě zcela neodezněla, a tak vedle Microsoftu propouští třeba také Adobe a smutným rekordmanem je EA, kde o práci přišlo 1500 zaměstnanců. Jiné IT firmy jakoby krizi vůbec nepociťovaly a utrácí za nákupy jiných firem – HP se nezdráhalo vydat dokonce 2,7 miliardy dolarů, za miliardu nakupoval i Google.

O těchto a dalších událostech se více dozvíte v nových Zprávách Živě:

VIDEO: 2379 'Zprávy Živě 30/09'

 

stáhnout program Zprávy Živě v mp3 (30/09) (4,8 MB)


Zítra už se můžete těšit na pořad Týden Živě, kde se budeme věnovat levnému internetu, prodejnosti Windows7 a virtualizaci VMware View 4, která nabízí podivuhodné možnosti.

Nabízíme i podcast pro odběr pořadů ve vašem oblíbeném přehrávači:

Nepřehlédněte také diskuzní pořad Týden Mobilně našich kolegů z MobilManie:

MM.jpg

Týden Živě

Diskuzní videokomentáře redaktorů webů Živě.cz a MobilMania.cz, ve kterých rozebírají zajímavá témata týkající se počítačů, internetu, mobilních a jiných technologií. Videa můžete sledovat také na YouTube.

Diskuze (21) Další článek: Nový patent Applu dává tušit, že by konečně mohl přijít s tabletem

Témata článku: , , , , , ,