Zprávy Živě: Apple představil iPad. Stálo to za to?

Diskuze čtenářů k článku

avatar
02. 02. 2010 07:03

Chybí mimika očí, obočí a vůbec celé horní poloviny obličeje + chybí jemné gesta rukou.

Dále bych omezil počet lidí za kamerou, na max jednoho který mačká kameru ....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
31. 01. 2010 23:34

The bet is roughly that the future of computing:

- has a UI model based on direct manipulation of data objects

- completely hides the filesystem from the user

- favors ease of use and reduction of complexity over absolute flexibility

- favors benefit to the end-user rather than the developer or other vendors

- lives atop built-to-specific-purpose native applications and universally available web apps

...

The iPad as a particular device is not necessarily the future of computing. But as an ideology, I think it just might be. In hindsight, I think arguments over “why would I buy this if I already have a phone and a laptop?” are going to seem as silly as “why would I buy an iPod if it has less space than a Nomad?”

http://stevenf.tumblr.com/post/359224392/i-need-to-... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
31. 01. 2010 23:29

What you're seeing in the industry's reaction to the iPad is nothing less than future shock.

Think of the millions of hours of human effort spent on preventing and recovering from the problems caused by completely open computer systems. Think of the lengths that people have gone to in order to acquire skills that are orthogonal to their core interests and their job, just so they can get their job done.

If the iPad and its successor devices free these people to focus on what they do best, it will dramatically change people's perceptions of computing from something to fear to something to engage enthusiastically with. I find it hard to believe that the loss of background processing isn't a price worth paying to have a computer that isn't frightening anymore.

http://speirs.org/blog/2010/1/29/future-sho... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
31. 01. 2010 09:41

marže 42 - 55% na iPadu, tak krásný příklad jak jsou lidi ochotní platit za značku, která vlastně nic neumí, radši si zaplatím ty funkce u jiného výrobce než zbytečně vyhazovat peníze oknem

http://computerworld.cz/hardware/ipad-kolik-vydel... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
31. 01. 2010 11:57

Rick:

Pises o znacce ktera vlastne nic neumi.

Napis mi co ta znacka neumi (nerikam, ze neexistuji sw, ktere proste na Macu nerozbehnes, hry napriklad a jine, ale to je problem vyrobcu sw, ne Apple), to je jako bych rekl, ze znacka MS nic neumi, protoze nerozebehnu nativne iWork pod Windowsem, iPhoto, iWeb atd., a ano, samozrejme, tohle neni problem MS, ale Apple, protoze proste dany sw pro Win nedela.

Takze jednoducha otazka. Rekni mi jake nic, objektivne prosim, neumi. Mluvis o znacce, ne o konkretnim produktu. iPhone je drahy, o tom zadna a flash neumi, vadi mi to? Ano. A koupim si jej? Mozna ano, zatim mam iPod Touch a za ty penize si myslim, ze je to primerena cena. Jsem schopny ji akceptovat. A akceptuji i ceny ostatnich Apple produktu, protoze mi za dany produkt neprijdou premrstene. Tobe ano, v poradku. Taky si to nemusis kupovat, mas milion jinych levnejsich alternativ, ktere umi/neumi obdobne veci.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 00:53

čím více čtu o ipadu tím více chci buď iphone nebo ipod touch, který je lepší?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 23:59

tato dievcina hrala v Galaxy queste?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 23:14

Prosil bych kontakt na slečnu moderátorku, potřebuju nutně, aby mi o iPadu osobně povykládala nad dobrou večeří...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 22:11

Zajujimave flame Mne sa iPAD paci a keby sa nevy.. na to USB tak by som ho bral. To usb chapem ked niekde stoji obyc. sync kabel 22 Eur (alza.sk) Ale ze tym stratia asi min 20% zakaznikov je asi jedno. Tak isto mi tak chyba SD citacka, ale to by si potok kazdy kupil 16GB verziu a pichol tam SD a ja na to no a? preco to nevadi inym vyrobcom? Pretoze apple je nenazrany, pozorujem to uz davno, ale u iPADU sa to prejavilo uplne najviac, je to dieta, ktore ma presne vsetko co mam spravne apple zariadenie mat, nema nic. Vsetko sa da ale dokupit.Inak s tym ze sa win7 na tablet nehodia suhlasim, ja chcem tablet k posteli a do vlaku, takze mozno nejaky klon s Androidom? PS: na mojom fotaku mam ten pidi usb (nie ako na PDA este mensi) a kabel nikdy neviem najst, preto vzdy vyberiem SD a buchnem ju do mojho ntb (ma slot), dalsi fotak zas pouziva CF karty, tak tam pouzivam citacku ano tam sa da pouzit redukcia ale urcite nebude zadarmo k iPADU a ako to chodi akurat k.. nebude pribalena alebo zabudnuta (zabudovane USB proste nejde zabudnut) a USB pouzivam casto, idem k zakaznikovy a on ma sice wifi ale ma tam napr. 64 znakovy WPA2 Key a proste ho neda kazdemu, alebo ho ani nevie, pripadne nema wifi ani apple 30pin kabel Proste nie som tak bohaty aby som si kupoval nedokonale veci.. ale jedno treba apple priznat, vie rozhybat konkurenciu a z toho profitujem zas ja apple dx (PS: Ria ta parochna je fakt out, inak OK)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 20:08

Vsichni vime, kolik tady stoji i-phone. Ale neodvazuji se ani pomyslet na to, kolik tu bude stat tahle nova hracka.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 19:36

Stále přemýšlím, jak se tu někteří tak ztuha zastávají iPadu... Snad Vám nejde o to, aby jste u jeho odpůrců změnili názor?!

Můj názor je takový /nikomu nic nevnucji, je to jen můj názor... a těžko mi ho někdo změní, maximálně sám iPad osobně, ale tom už také pochybuji/. Sám jsem na představení Apple tabletu hodně čekal a z mého pohledu jsem zažil zklamání. A proč? Protože slovo tablet pro mě znamená zcela něco jiného. Především plnohodnotný OS - Ať už Windows, OSX, Linux... a né, jen telefon... přeci jen jsem typ člověka, co rád objevuje nové a nové... a už z tohoto důvodu mi to prostě nesedí. Chápu, že má být tablet jednoduchý, ale až tak moc jednoduchý tedy ne:D Design je u mne tedy také zklamání - čekal jsem víc. Neřeknu Vám přesně co, sám to ani nevím, ale prostě něco woow... hustý... cool :D /to je to, čím jsem si za posledních pár let u apple zvykl, že tam opravdu odvádí skvělou práci... bohužel jsem asi s tím tak moc počítal, že se onen efekt opravdu nedostavil/. Byla tu zmínka o rozpoznávání rukou psaného písma... Sám tuto funkci používám a nemohu si to vynachválit. Jen si u iPadu nedokážu /ani u svého XT/, jak by bylo možné psát text prstem. To prostě nejde!! Natož na takové rozlišení. Koukám, že jsem se celkem rozepsal, neměl jsem to vůbec v úmyslu... snad mě zastánci iPadu neukamenují, ale pro mě toto zařízení není a nebude. Beru to opravdu jako hračku, ke které bych musel mít min. další 2 přístroje...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 19:53

Já přemýšlím nad tím, proč má zase každý potřebu říct "já si to nekoupím" a řešit, proč si to koupí ostatní.

Jinak před chvílí jsem četl tenhle názor, který to podle mne velmi dobře vystihuje: http://superapple.cz/2010/01/vite-proc-bude-ip... ...

Mimochodem, doporučuji vám též zhlédnout oficiální prezentaci k iPadu, tam je použití vysvětleno dostatečně a je také zřejmé, kam Apple tablet pozicuje.

Můžete mi říct jediný rozumný důvod, proč by Apple měl dělat "just another tablet", kterých jsou na trhu tisíce, ale evidentně je nikdo nekupuje ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 20:12

Já tuto potřebu mám, protože osobně jsem si dokázal barvitě představit, že bych tablet od Apple měl... Ale pro mne je bohužel "jen obsah", hodně malý důvod ke koupi. Jsem totiž skupina, co přemýšlí, jak ho vytvořit, upravit, přemístit, "pohrát si s ním:D"...

Apple tímto produktem spíše u mě navozuje myšlenky, že chce upoutat nedostatky, než přednostmi. Přesněji, že z nedostatků dělá přednosti.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 23:45

"Můžete mi říct jediný rozumný důvod, proč by Apple měl dělat "just another tablet", kterých jsou na trhu tisíce, ale evidentně je nikdo nekupuje ?"

Tisice tabletu? Ukazte prosim alespon jeden (myslim ve styli iPADU, bez HW klavesnice...)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 13:56

U Kindle vám taky nevadí že na tom neběhají Windows. Už někteří pochopili? Je to trochu extrémní přirovnání, ale ono vám to spíš dojde...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 14:54

takze cela ta medialni masaz, zdlouhava prezentace produktu pred obecenstvem, vysplahni akcii po predstaveni iPadu bylo jen kvuli e-booku?

to video s adolfem tuto situaci paroduje docela bravurne. byl vytvoren mytus, a pak predstavene "TOTO"... pak at nejsou lidi rozhorceni

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 15:42

"bylo jen kvuli e-booku?"

Přesně tak ;) Můj komentář k iPadu:

O něčem mezi stolním počítačem (nebo velkým pracovním notebookem) a chytrým telefonem jsem do domácnosti uvažoval a určitě jsem nebyl sám, viz velká obliba netbooků (i když tam asi část laiků předpokládá, že se jedná o notebook, což je zejména u jednojádrových atomů trochu odvážné). Takže bych sice nebyl přehnaně optimistický, ale ani pesimistický, myslím, že svoji cílovou skupinu si to najde.

Osobně by mě zajímala praktická zkušenost se čtením ebooků, přeci jen jednoúčelová zařízení (byť s elektronickým inkoustem) jsou docela drahá, zatímco tohle má obrovskou přidanou hodnotu v přístupu na internet. Podpora stávajících aplikací pro iPhone/iPod taky není k zahození + teprve uvidíme, co vývojáři dokážou napsat pro tuhle platformu nativně. A pokud se budou ostatní výrobci inspirovat, určitě se zlobit nebudu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 13:01

Nevim, asi jsem jeden z mala zdejsich, komu se iPad libi. Osobne bych si ho nekoupil, protoze mam MacBook Pro a docela hodne pouzivam napriklad IDE. Ale myslim, ze pro vetsinu uzivaku je iPad absolutne dostatecny, kdyz si predstavite, k cemu pouzivaji NB. A jestli si koupit levny plastovy notebook s mizernym displayem, hlasitym vetrakem, realnou vydrzi 1-2 a tloustkou jako krava, tak to fakt nevim. Na iPadu v podstate neexistuje suntova komponenta a iPhone OS je proste pro vetsinu uzivatelu podstatne jednodussi na ovladani nez Mac OS X (radsi nezminuju ani Windows).

Docela dobre si dovedu predstavit domaci kombinaci iMac + 2xiPad, kde strihani videa, upravu fotek muze clovek delat na iMacu a ven si s sebou vzit jen syncly iPad. Pro nekoho kdo ma uz NB to nema smysl.

Jeste hezky by byl iPhone nano a myslim, ze tim by bylo pokryte vse.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 12:56

Veronika byla lepší. Ria má nějakou velkou produkci slin, když mluví, tak to tam mlaská jak ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
31. 01. 2010 10:32

Náhodou je fajná. Jak četla Veronika netuším, protože ti dva chlapi, co to četli předtím, byli docela hrozní a tak jsem nezaznamenal, že došlo ke změně, protože jsem to přestal sledovat. Tohle se mi líbí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 10:51

a neda mi to, a vyjadrim se i k debatam ohledne iPadu :D jablecnaci stale argumentuji tim, ze USB, vymenitelna baterie, pamet, hw klavesnice, regulerni OS, multitasking apod. nejsou zapotrebi. skutecne nejsou - pokud vsak hledam ramecek na fotografie NEBO medialni prehravac NEBO e-book. (vsimnete si NEBO - pro ty, kteri to nechapou to znamena opak "A ZAROVEN"). vsechna tato zarizeni si lze koupit v kompaktnejsi podobe, s lepsi vydrzi baterii. (e-book vyuzivajici e-ink ma spotrebu minimalni)

nevim, jak BFU na zapade, ale BFU u nas by se pred utracenim takovych penez zacal ptat:

- co na tom muzu vsechno delat? muzu na tom operativne dodelat prezentaci? (ne - interface na to neni staveny)

- muzu na tom delat vice veci naraz? (ne, multitasking se vztahuje jen k nativnim aplikacim)

- az se baterie opotrebuje, mohu ji vymenit? (ne, musite zahodit cele zarizeni a koupit si nove)

- mohu se rozhodnout o zvetseni kapacity, az zjistim, ze mi stavajici nevyhovuje? (ne, musite cele zarizeni zahodit a poridit si nove)

- mohu na toto zarizeni v terenu pretahnout fotografie z fotaku? (ne, protoze zarizeni nema zadny USB port; ano, pokud zahodite vas stavajici fotak a poridite si jeden z nekolika malo modelu fotaku, ktere maji wifi)

- mohu si na tomto zarizeni promitat film pri dlouhe ceste dopravnim prostredkem? (ano, ale pred tim ho musite nekolik hodin prevadet na pozadovany format, patrne vam nepujdou titulky a kdyz ano, mozna narazite na problem s kodovanim)

HP Slate stale neni vydano, a je dost mozne, ze MS udela nejakou nastavbu pro Windows 7 - tedy argumenty ohledne uzivatelskeho rozhrani, jak je to slozite, mi neprijdou v tento okamzik korektni. nechme se prekvapit. i tak by mi vsak bylo milejsi mit zarizeni "ala" regulerni pocitac - i za cenu horsi ovladatelnosti, nez mit dobre ovladatelny pocitac, na kterem nemuzu nic

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 11:15

A nedá to mě, když diskutujete o produktu, tak si o něm něco zjistěte, takhle jste akorát "viděl jsem to na obrázku, tak je mi všechno hned jasný". Takže to vezmu postupně:

"- co na tom muzu vsechno delat? muzu na tom operativne dodelat prezentaci? (ne - interface na to neni staveny)"

- Můžu, protože na to byl kompletně přepracován iWork, aby na to stavěný byl. Byl představen na prezentaci a píše se o tom všude, víc číst, méně se domnívat prosím.

"- muzu na tom delat vice veci naraz? (ne, multitasking se vztahuje jen k nativnim aplikacim)"

- A k aplikacím obsahujícím push notifikace (Twitter, IM apod.).

"- az se baterie opotrebuje, mohu ji vymenit? (ne, musite zahodit cele zarizeni a koupit si nove)"

- U Macbooků a iPhone vyměnit lze v servisu, nevidím problém, proč by to nešlo tady. Mě fakt neimponuje baterka, která ze zařízení čouhá 30 cm do šířky.

"- mohu se rozhodnout o zvetseni kapacity, az zjistim, ze mi stavajici nevyhovuje? (ne, musite cele zarizeni zahodit a poridit si nove)"

- Má to adaptér na čtečku karet.

"- mohu na toto zarizeni v terenu pretahnout fotografie z fotaku? (ne, protoze zarizeni nema zadny USB port; ano, pokud zahodite vas stavajici fotak a poridite si jeden z nekolika malo modelu fotaku, ktere maji wifi)"

- Můžete přs USB port. Jelikož budete muset sbalit i kabel od foťáku, nevidím problém, proč k tomu nepřibalit adaptér pro připojení k tabletu. Jenomže o tom, že to jde, zase nevíte a jenom se domníváte, samozřejmě opět mylně.

"- mohu si na tomto zarizeni promitat film pri dlouhe ceste dopravnim prostredkem? (ano, ale pred tim ho musite nekolik hodin prevadet na pozadovany format, patrne vam nepujdou titulky a kdyz ano, mozna narazite na problem s kodovanim)"

- Ale no Prý několik hodin, máte zkušenosti s převáděním filmů do iTunes i s titulky ? Nemáte, zase se jenom domníváte o něčem, o čem nevíte ani zbla.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 11:23

preco vsetci chcete pouzivat iPad sposobom na co nie je urceny?

Ja neznasam notebooky a na stroji vyzadujem Unix/Unix like OS. O rok budem Unix predmet prednast.

V prednaskovych miestnostiach bude WiFi a projektor. Na prezentaciu je idealne mat iPad, kedze ma pripojenie na projektor vyriesene, vid. prezentacia...

ked to porovnam s konkurenciou s netVoyagerom LX4215

http://www.netvoyager.co.uk/products/lx4215.html...

tak to lepsie a lacnejsie

aje ked 2090 je asi o kusok lepsia

http://www.netvoyager.co.uk/general/pricing.html...

Podla mna iPad je zariadenie kategorie prenosny terminal,,,

a tam je 100%

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 12:21

dobre, prenosny terminal bych chapal, v tom pripade si toto zarizeni ale nezaslouzilo takovou medialni kampan. takove zarizeni je totiz urceno pro hrstku uzivatelu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 11:25

Hm, no k tej prezentácií. Ja väčšinou keď robím nejakú prezentáciu, aj keď ide len o nejaké úpravy, tak o danej veci hľadám informácie na nete. To akože keď niečo také budem chcieť, tak bude treba zakaždým ukončiť iWork, pustiť browser, pozrieť, ukončiť browser, pustiť iWork? Nehovorím že to nejde, ale toto má byť ten skvelý užívateľský komfort, o ktorom fanúšikovia applu tak radi hovoria?

EDIT: viem že toto nie je primárne využitie toho zariadenia, ale keď tam ten soft je, a keď ho tak ospevujú... A k takej situácií, že bude treba niečo zmeniť v nejakej prezentácií rozhodne dojde...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 11:37

Ono o tom "pustit" je potřeba uvést, že aplikace se spustí tam, kde skončila. Takže zapnu prezentaci - home - tap na safari, vyhledání informace, home - tap na iwork a jsem tam, kde jsem skončil. Každopádně multitatking např. typu Palm Pre by pár věcí usnadnil a předpokládám, že v další vezi OS tam bude (ostatně naznačuje tomu i SDK). Daleko víc než multitasking mě mrzí absence kamery, ale také počítám, že tam v budoucnu bude. Je potřeba vzít v potaz, že je to první revize produktu, která určije směr vývoje iPadu. Pamatujete si ještě na první revizi třeba Asus Eee ? Srovnejte to s dnešními verzemi a je to jako nebe a dudy

A souhlasím s názorem výše. Tablet nikdy nemůže nahradit plnohodnotný počítač. Pokusy tu sice jsou (otočné notebooky s dotykovými displeji), ale těch se prodává za dobu jejich existence naprosto minimum, proč asi ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 12:15

chtel bych videt, jak nekdo s tabletem efektivne pracuje v nejakem kancelarskem baliku... samozrejme sem to nikdy nevidel, takze asi mate pravdu, ze to urcite jde a je to nadmiru pohodlna a efektivni prace

to je hezke, ze mi v servisu vymeni baterii... ale to znamena jit do servisu, zaplatit za servisni hodinu nemalou castku + cenu baterky... ja vim, kdo ma apple tech par korun neresi. my, obycejni lide, si precejen takovou banalitu jako vymenu baterky holt musime udelat samy

proc sem se o adapteru na ctecku karet nikde nedocetl? to je asi schovane v nejakym zaklopnym schovavatku? nebo musim s sebou vlacet nejaky dock, ktery ma ctecku karet?

kabel od fotaku ma rozhodne mensi rozmer nez usb port. nemluve o tom, ze usb kabel lze vyuzit i jinak - pripojeni k TV, pripojeni k PC, pripojeni k tiskarne... proc s sebou tedy brat vec navic, ktera funguje jen pro jedno zarizeni, kdyz je kabel mnohem univerzalnejsi?

ach ano, ja zapomel - to je dalsi z featur - iTunes... bez toho clovek neda ani ranu... it's not a bug, it's feature! a k titulkum se kdosi vyjadroval v jine diskusi (iPhone nemam, takze nemuzu posoudit, z toho co bylo receno sem ale pochopil, ze pro tuto platformu neni dostacujici video prehravac, jako lze sehnat pro obycejne windows (tj neco jako VLC, MPC-HC, MPlayer apod.))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 12:54

"chtel bych videt, jak nekdo s tabletem efektivne pracuje v nejakem kancelarskem baliku... samozrejme sem to nikdy nevidel, takze asi mate pravdu, ze to urcite jde a je to nadmiru pohodlna a efektivni prace"

- Takže si to ujasněme. Vy píšete, že chcete tablet - čili přístroj ovladatelný dotykem, stejně jako počítač. iPadu jste vyčetl, že nemá kancelářský balík. Když napíšu, že má, tak vy najednou napíšete, že na tabletu nemá jeho existence význam. Směšné, nejprve si ujasněte, o čem se bavíte.

"kabel od fotaku ma rozhodne mensi rozmer nez usb port. nemluve o tom, ze usb kabel lze vyuzit i jinak - pripojeni k TV, pripojeni k PC, pripojeni k tiskarne... proc s sebou tedy brat vec navic, ktera funguje jen pro jedno zarizeni, kdyz je kabel mnohem univerzalnejsi?"

- Totéž jako výše, vy neumíte diskutovat, vy jenom se snažíte vyčíst všechno možné a za každou cenu být v opozici. Píšete, že chcete fotky přesouvat v terénu do iPadu. To znamená, že si s sebou do terénu musíte vzít iPad, foťák s příslušenstvím a běžný kabel na připojení, ano, je hrozně těžké k tomu přibalit pidi redukci na ten tablet, který, jelikož píšete, že k němu chcete připojit v terénu foťák, stejně s sebou berete.

"ach ano, ja zapomel - to je dalsi z featur - iTunes... bez toho clovek neda ani ranu... it's not a bug, it's feature! a k titulkum se kdosi vyjadroval v jine diskusi "

- To jste pochopil blbě, na Macu jsou běžné přehrávače k dispozici. Pokud chci film do iPadu či iPhonu ano, převedu si během pár minut do iTunes bez problémů i s titulky, čili žádné hodiny (jak jste zřejmě zvyklý z Win, nebo jinak nevím, proč jste ten nesmysl plácnul, totéž o titulkách).

Jste normální troll. Člověk, který nemá zkušenost nebo znalost tématiky začne kritizovat a diskutovat jenom na základě toho, co přečetl někde v diskuzi, navíc diskutuje stylem být za každou cenu v opozici. Klasický jev českých diskuzí: "Héélééé, v nějakym tom fóru sem čet, že jako normálně někomu v Mercedesu odešel palubní počítač, tim pádem Mercedesy považuju za strašnej shit, to by se v mým autě XY nestalo a proto moje auto rulez jako a Mercedes sux jo".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 13:00

"- To jste pochopil blbě, na Macu jsou běžné přehrávače k dispozici. Pokud chci film do iPadu či iPhonu ano, převedu si během pár minut do iTunes bez problémů i s titulky, čili žádné hodiny (jak jste zřejmě zvyklý z Win, nebo jinak nevím, proč jste ten nesmysl plácnul, totéž o titulkách)."

Uz vidim, jak prevedete 12 GB film behem par minut

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 13:05

12 GB film ? Jo aha, vy jste ten uživatel, který kouká na 1080p na 10" displeji a je mu jedno, že mu to v půlce klekne, protože došla baterka v tom famóním přenosném zařízení, které to utahne, tak to je pak samozřejmě OK

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 13:48

Nechapu, ze mate problem pochopit jasny fakt, ze to je proste zdroj filmu. Kdyz ma NB nebo netbook, proste si ho tam pretahnu a kukam se. ALe i kdyby to byl 650 MB diVx, proste to nepujde prevest za par minut

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 14:03

Když má NB nebo netbook, proč by se pak člověk zajímal o tablet, když mu ten NB vyhovuje ? Resp. nevidím důvod, proč v tom případě rýpat do jiné kategorie zařízení, že není stejná jako ta, co mi vyhovuje. To bych taky mohl říci, že Notebook je na nic, protože nemá 22" LCD jako můj desktop.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 23:58

NB vyhovuje, protoze neni nic jineho. Je to velka, neskladna vec. Netbooky jsou lepsi, ale zase nedostacuji vykonem. A HW klavesnici na tom nepotrebuji (na net a koukani filmu staci SW klavesnice)

Proto hledam nejaky slusny tablet. Slusne velke zarizeni s velkymi schopnostmi. Proto jsem z iPadu docela zklaman.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 13:24

.. umm... ne, z windoze zvykli nejsem... konverze videa z rozlicnych formatu na jeden konkretni (pricemz puvodni format neba s cilovym treba nic spolecneho) i pres ffmpeg trva nejakou dobu. dost pochybuji o tom, ze apple vyvinul nejaky zazracny algoritmus, s kterym konverze formatu trva jen par minut. (par minut bych chapal pri konverzi videa, ktere je kodovane v nejakem kodeku na stejnem zaklade - treba MPEG4)

a jsou ty prehravace dostupne nejen na OS X, ale i na tom mobilnim OS? (jen se ptam, s timto skutecne nemam zkusenost) - pokud ano, tak ode mne bylo skutecne hloupe ridit se nejakymi povidackami z jine diskuze

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 13:40

Počítám se stejným základem, protože osobně bych rád viděl toho, kdo na mobilu nebo na 10palcovém multimediálním přehrávači sleduje .mkv video 720 či 1080p, ze kterého převod trvá déle.

Na mobilním OS dostupné nejsou (stejně jako na Win Mobile nejsou dostupné ty přehrávače, které jste jmenoval vy, čili jsem předpokládal, že se bavíme o desktopech, pokud byste napsal, že máte na mysli ekvivalent Core Playeru, bylo by to užejmé), resp. jsou, ale je potřeba jailbreak, což v rámci diskuze beru, jako že nejsou (byť kdo chce, dostat si VLC do iPhone může, čímž se zachová dobře ovladatelný telefon a člověk dostane navíc funkce, které někomu mohly dosud chybět).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 13:51

"Počítám se stejným základem, protože osobně bych rád viděl toho, kdo na mobilu nebo na 10palcovém multimediálním přehrávači sleduje .mkv video 720 či 1080p, ze kterého převod trvá déle."

O to prece nejde. 10" je 25,6 cm obrazovka, a to neni zase tak malo. A kdyz se proste na tom chci divat na 720p video, tak ho proste chci videt, a ne se spokojit s nekvalitnim DIVX v PALU. A nerikejte, ze na takove obrazovce nerozpoznate rapidni rozdil v kvalite.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 14:07

Ono jde o to, že 720p nebo 1080p žere solidně baterku a výkon, nehledě na to, že s tím mají problém i leckteré netbooky, proto nevidím problém v tom to převádět, protože pro jakýkoliv současný přenosný přehrávač bych to dělal úplně stejně bez ohledu na platformu, na níž je postaven, samozřejmě dokud někdo nevymyslí tablet, který bude dostatečně výkonný a výdrží alespoň 12 hodin a to i při přehrávání Blueray.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 23:55

Zere, ale co si budeme rikat. Tablet budete stejne v 95% pripadu pouzivat doma, nebo proste nekde, kde ta zasuvka je,takze vydrz neni omezujici. A pro me je osobne konveze problem. Ackoliv mam PDA, ktere je sice male, takze sledovani filmu neni moc komforni, rad bych se obcas na film na nem podival (typicky nekde pri cekani atd.). Ale nedelam to - filmy je nutne prevadet, protoze jediny solidni prehravac CorePlayer nepodporuje titulky a neumi podporu AC3. Nutnost konveze to zabiji, bez ohledu na to, jak tento proces snadny je, a bez ohledu na cas konveze

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 13:52

"Na mobilním OS dostupné nejsou (stejně jako na Win Mobile nejsou dostupné ty přehrávače, které jste jmenoval vy, čili jsem předpokládal, že se bavíme o desktopech, pokud byste napsal, že máte na mysli ekvivalent Core Playeru, bylo by to užejmé)"

A to je prave nevyhoda iPadu. Protoze ostatni tablety postavene na Win7 (ci na linuxu) s timto nebudou mit problem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 14:11

OK, tohle už beru. Akorát by to chtělo, aby výrobci alternativních přehrávačů nebo programátoři doplňků do nich, začali vymýšlet rozumné touch-friendly rozhraní / skiny (minimálně pro VLC), jsem zvedav, jak se s tím rozhraním popere HP Slate, protože sice si tam můžu nainstalovat cokoliv, ale pokud ovlávání bude kostrbaté (jako v případě dosavadních tabletů), tak mi to bude stejně na houby.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 23:50

Ja nevim. Vim, ze kdysi jsme meli v praci stary notebok, nejaky fujitsu siemens, s dotykovym displejem, velikost jako dnesni netbooky, rok asi 2003. A dotykove se to ovladalo perfektne, ackoliv na tom byly XP.

Na PDA je dotykove ovladani problem, pokud interface neni uzpusoben, viz treba WM, jenze tato zarizeni jsou mnohem vetsi nez PDA. A po zkusenosti s tim dotykacem od FS se proste stolnich Windows na tabletu velikosti A5 nebojim.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 13:04

Vy jste DOBREJ manipulator:

"- mohu se rozhodnout o zvetseni kapacity, az zjistim, ze mi stavajici nevyhovuje? (ne, musite cele zarizeni zahodit a poridit si nove)"

- Má to adaptér na čtečku karet.

----> Takze pro zvyseni kapacity budu muset mit v tom neustale pripojeny externi adapter na pametovou kartu? No to snad nemyslite vazne! Jste vubec normalni? Je rozdil mit kartu primo v zarizeni, kde nikomu neprekazi a kde opravdu zvysuje kapacitu, ale v externi ctecce. PROBOHA.

"- mohu na toto zarizeni v terenu pretahnout fotografie z fotaku? (ne, protoze zarizeni nema zadny USB port; ano, pokud zahodite vas stavajici fotak a poridite si jeden z nekolika malo modelu fotaku, ktere maji wifi)"

- Můžete přs USB port. Jelikož budete muset sbalit i kabel od foťáku, nevidím problém, proč k tomu nepřibalit adaptér pro připojení k tabletu. Jenomže o tom, že to jde, zase nevíte a jenom se domníváte, samozřejmě opět mylně.

-----> A proc automaticky predpokladate, ze tam budu chtit davat fotky ze sveho fotaku? Vy jste se snad nikdy nesetkal se situaci, kdy treba po dovolene nekdo cizi - nebo kamaradi - udelaji nejake fotky, ktere si budete chtit pretahnout k sobe? Ale at uz tak, ci onak, verim, ze NEJSTE TAM BLBEJ, abyste pochopil, ze adapter na USB je KOMPLIKACE (v porovnani s integrovanym USB).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 13:18

Já mám všechna data na NAS a dostupná přes síť, nejsem z těch, co tahají každodenně všechna svoje data s sebou. Čili notebook / přehrávač apod. mám jen na to, abych si s sebou bral věci co potřebuju, ale holt někdo s sebou rád tahá asi 1 TB dat.

"A proc automaticky predpokladate, ze tam budu chtit davat fotky ze sveho fotaku? Vy jste se snad nikdy nesetkal se situaci, kdy treba po dovolene nekdo cizi - nebo kamaradi - udelaji nejake fotky, ktere si budete chtit pretahnout k sobe? Ale at uz tak, ci onak, verim, ze NEJSTE TAM BLBEJ, abyste pochopil, ze adapter na USB je KOMPLIKACE (v porovnani s integrovanym USB)."

Umíte číst ? Autor říkal, že to nejde. Já mu říkám, že to jde. A nejsem tak blbej, abych nebyl schopen do tašky, v níž ponesu iPad, přihodil adaptér. Komplikace to být může, ale naprosto minimální. Laskavě čtěte kontext, díky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 13:29

co je tezkeho pochopit na tom, ze se mi nezamlouva myslenka mit zarizeni A a k nemu zarizeni B (adapter) abych mohl pracovat se zarizenim C pres bezne porty... proc? kdyz by to slo mit pripojene primo... jen kvuli tomu, ze "vetsinu casu to uzivatel nevyuzije" to tam proste neni a ja musim dat Apple Inc (bych musel) dalsi penize za dalsi harampadi?!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 13:35

Ale to já chápu. V původním textu jste ovšem tvrdil, že to vůbec nejde a že si kvůli tomu budete muset kupovat nový foťák (když pominu, že se prodávají SD karty s wifi), což prostě není pravda.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 13:40

ale tak to bylo takove zveliceni... samozrejme kdyz bych BFU rekl, ze si k iPadu musi poridit dalsi vec - adapter - informacni hodnota by pro nej byla stejna - tj "iPad nechci"

iPad si dovedu predstavit treba u nejake pruvodkyne po pamatkach nebo tak neco... u hostesky... prakticke vyuziti, o kterem v diskusich krici applisti (jak tam jde delat vlastne vse, a pak to vlastne delat nejde a proc to vubec chceme od takoveho zarizeni), kteri se prou co je a co neni featura a zamer, a jak je skvele ze iPad nema to a to... zvlaste pak kdyz samotny steve prohlasil cosi ve smyslu, ze tablet *JE* lepsi nez netbook... (mohu prohlasit, ze "bagr je lepsi nez dodavka" a nikdo se se mnou nemuze prit :D)

no cas ukaze, jak se toto zarizeni uchyti...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 13:44

"jak tam jde delat vlastne vse"

- Toho jsem si nevšiml. Všiml jsem si spíš toho, že spousta odpůrců chce, aby to dělalo vše, tudíž tomu vyčítají spoustu nedostatků, zatímco Applisté berou, že to je jen multimediální hračka (z podstaty tabletu to ani nic lepšího být přece nemůže, samotný touch či handwriting input nikdy nebude univerzální, ale bude na něco málo lepší, ale na spoustu věcí horší než tradiční myš a klávesnice).

S poslední větou naprosto souhlasím. Hlavně jak Apple dál bude pracovat na jeho vývoji, to mě zajímá nejvíc.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 12:55

Nedá mi to si rejpnout. Pokud se před NEBO nenapíše čárka, nejedná se o poměr vylučovací, ale slučovací!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 13:36

:D no, premyslim nad tim vice informaticky... "A nebo B nebo C" --> "A || B || C"

a snad kdyz reknu: "k svacine si dam jablko nebo hrusku" nerikam tim, ze si dam "jablko i hrusku" ne?...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 13:46

Samozrejme. Vyznam NEBO je proste jasny.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 22:20

Když to řeknete... ony se čárky, které v tomto případě mají zásadní význam, totiž docela těžko vyslovují..

Když si dáte jablko nebo hrušku, tak si můžete dát klidně oboje.

Když si dáte jablko, nebo hrušku, tak sníte jen jeden kus ovoce a ende schluss.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 10:48

Ono iPad asi nebude vôbec taký zlý jak všetci v diskusiách hovoria, ale problém je že Apple a jeho fanúšikovia okolo toho samozrejme zase spravili obrovský hype, a ono potom pritom výsledný produkt rozhodne nie je žiadna revolúcia, ani nič, čo by každý hneď musel mať, proste nič extra. Bez tých predpovedí a kopy očakávaní by po tom zrejme ani pes neštekol (čo sa týka médií), no keďže sa to všade preberá, tak si do toho každý musí kopnúť... Toľko asi môj pohľad.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 10:57

v tomto smyslu mi prijde samotna prezentace iPadu naprosto groteskni - steve pred jasajicim publikem velevysostne prezentuje skvele featury zarizeni, ktere je lepsi nez netbook.

mate pravdu - hype byl smesne extremni... nedivil bych se, kdyby akcie poskocily stejne rychle dolu, jako vylezly po predstaveni tohoto "strojku"

http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php...

http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php...

http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php...

http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 10:47

to tu vsichni tak bazi po nejake manezi, kdy bude moderatorka predvadet psi kusy, ne-li rovnou odhazovat osaceni? myslim, ze rie to slusi, prednes je tak akorat, proste v pohode. ani svetr mi neprijde nijak "babickovsky" - mozna byste mohli vylezt ze svych doupat, sundat vytahana tricka, a rozhlednout se! (samozrejme pred slozenim vytahaneho tricka zapatrat v satniku po necem spolecenstejsim - nazi by ste ve spolecnosti asi udelali trosku rozruch )

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 11:52

jo sluší ale! :)

vím(e) že takovéto věci holky nosí a možná jsou dnes i dočasně moderní ale to neznamená že se to hodí všude. Prostě chceme podle naších představ zprávy včetně její vizáže. Prostě když si zapnu na živě zprávy tak jsem hrdý na to že koukám na zprávy které se mi líbí a jsou jen pro nás co se zajímají o svět "IT" ale když někteří lidi si stále myslí že obě věci se nemohou slučovat tak pak je to těžký. Když všichni budou mlčet a nebudou stále otravovat tak se nic nezlepší podle našich představ. Jako mě vadí jen ten účes "ta afina" vypadá to fakt jak kdybych se díval na zprávy 20let starý :D hlavně když mluvila o win 3.1 :D tak jsem tomu opravdu věřil. Tyto zprávy převážně sleduje mužská část tak ať se přizpůsobí.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A těm co je jedno jak se obléká a vypadá tak ať mlčí a nechte nás ostatní nechat vyjádřit svůj názor nespokojenosti.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 12:17

"A těm co je jedno jak se obléká a vypadá tak ať mlčí a nechte nás ostatní nechat vyjádřit svůj názor nespokojenosti. "

ale to je hloupost! ... proc by meli byt slyset jen nespokojeni kriklouni? jen at ria vidi, ze tu nejsou vsichni zabedneni

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 15:35

Přesně tak ;)

Takže já dodám, že ten retro svetřík je sexy :) Dnes mám výhradu jen k rychlosti čtení, bylo to fakt nepřirozeně pomalé

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 18:21

Blbost!

Klidně ji chvalte! To neodsuzuji! Jen říkám že každý má jiný vkus.. a že když se vám to líbí tak jí chvalte ale neříkejte že ostatní jsou zabednění že se jim líbí něco jiného. O tom mluvím celou dobu kdyby jste nevěděl. Nechci žádný retro. Konečně měli moderátorku která se líbila "většině" včetně vizáže ale bohužel odešla tak se snažím mít zpátky co se mi líbilo a né něco jiného. Jasně sluší jí to ale chci... Je to tak těžké pochopit?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 20:08

jenze slecna Ria neni zadny robutek! (tedy alespon doufam :D) ... chtelo by to take trosku empatie a nevykrikovat "fuuuj to je hruuuza".

kdyz chcete co bylo drive, zvolil bych diplomatictejsi zpusob vyjadrovani samozrejme chapu, ze kazdy ma jiny vkus, ja jen chtel rict, ze nechapu co se nezda...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 10:41

Tak na tohle se musite podivat. O IPadu rika uplne vse:

http://www.youtube.com/watch...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
31. 01. 2010 10:02

Nebo snad takhle "Nový Apple iPad .." na http://www.youtube.com/watch...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 09:14

Opravdu nikoho z vás netrklo, že to na stránkách michaelv.org je v textu a i ve videu nazýváno emulátorem? Vždyť je to simulátor. Takovou chybu bych bral na nějakém blogísku, ale v odborném magazínu?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 10:26

Stejně jako nikomu nevadí, že Windows 3.x nazývají OS. A to už jsem jim to psal do diskuze.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 08:39

je to smutný, ale znovu se ukazuje že 90% populace není schopno jakékoliv hlubší úvahy a nemá žádnou fantazii. blekotat pořád dokola nesmysly jako velkej iPhone, nemá to USB, neumí to Flash, má to jen iPhone OS, atd... to fakt nechápete že to všechny tyhle parametry má schválně? proboha zamyslete se proč tam ty věci nejsou, proč tam je iPhone OS a co všechno by se s tímhle zařízením dalo dělat a co způsobí.

apple jako obvykle potáhne inovaci celýho segmentu. jenom totální bezmozek může vzít obyčejnej dotykovej displej bez multitouch, vpálit na něj Windows 7 bez jakýchkoliv úprav a tvářit se jakej má skvělej tablet tak teď mají konečně nějaký vodítko, podle kterýho můžou kopírovat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 09:16

Nadruhou stranu je to velký iPhone, neumí to flash, nemá to USB a OS je jenom iPhonovej

Ale pokud to někomu vyhovuje, proč ne...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 09:23

Ano máte pravdu!! Pokud mi někdo dá neupravené Windows na tablet, tak to nikdy nekoupím (otázka zda koupím nějaký tablet, ale to je fuk). Neumím si představit jak ťukam do pravýho rohu na ikonu Windows pomocí prstu a vybírám s "pidi" nabídky. Zdá se mi to jako hlopost. Právě na tablety je rozvržení grafického prostředí iPadu ideální! Dalším plusem je použití ARM! Nevím, ale iPad vypadá hodně úzký a 10 hodin běhu je krásný!! Ale i když je hezký, že ty parametry jsou takhle daný schválně, tak já si pořád chci připojit USB Flash disk. Nevím, ale beru to jako velké mínus. Další věc co mi chybí je rozpoznání rukopisu, jelikož dovedu si představit, že budu ve škole a budu si psít poznámky přijdu domů a vytisknu. A cena není nasazená nějak drasticky. No uvidíme až bude taková 3 generace tak do toho asi jdu, nevím. Možná mě ohromí ARM notebooky??

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 11:26

Rozpoznavanie rukopisu urcite bude, lenze iba vo forme Appstore aplikacie. Sice zamrzi, ze nebude integrovana do iWorku, ale na pisanie poznamok v skole to bude stacit.

A ten USB disk sice niekto vyuzije, ale mne osobne sa nehodi do toho pouzivania ake predviedol Apple. Preto by som urcite skor volil nejaky sietovy disk (ma to n-kovu wifi, takze rychlost bude dobra) resp streamovanie z PC. Sice to pomoze iba v domacom prostredi, ale pri takom zariadeni mi to pride ako elegantnejsie riesenie.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 12:00

pro někoho to může být limitující, pro někoho naopak. podle mě (a zřejmě i podle Apple ) jsou USB disky spíš na ústupu. třeba já jsem to nikdy nepoužil a na nic jsem to nepotřeboval. všechno se dá přenést po síti nebo přes internet. i když možná se najdou lidi co několikrát denně přenášejí 10GB dat tam a zpátky.

s tím rozpoznáváním rukopisu je to zatím špatný - větišna těch implementací je mizerná a psaní s tím je pomalý. na té virtuální klávesnici to napíšu 10x rychleji (stejně tak jako na normální klávesnici píšu mnohem rychleji než rukou). podobně apple u MacBook Air vyhodil DVD mechaniku a asi měl zase pravdu. já jsem za poslední 2 roky DVD mechaniku použil asi 3x.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 12:19

nojo, jenze - jedu si tak na chalupu, kde nemam internet, signal, nic... a k cemu je mi pak nejaka funkce, ze to muzu mit po siti? nebo kdyz pojedu vlakem a nemam zrovna nejlepsi mobilni pripojeni? nebo kdyz na nejake siti (napriklad wifi na akademicke pude) se admini rozhodnou blokovat vybrane sluzby?

to je pak clovek za jakoukoli vec, kterou ma u sebe (externi disk, flashka) vdecny... a je jedno, jestli ji uzivatel pouzije 1x za rok. kdyz ji potrebuje, muze ji pouzit (na rozdil od "kdyz ji potrebuje, stejne ji pouzit nemuze")

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 15:13

tomu nerozumím. když jedeš na chalupu nebo vlakem, tak jak často potřebuješ najednou bezodkladně dát 10 GB dat někomu kdo sedí vedle tebe?

a ne, NENÍ jedno že ji uživatel použije 1x za rok. to je právě obrovská hovadina. touhle logikou bychom ještě teď měli v computerech disketovoou mechaniku, protože "co kdyby" ji někdo jednou za rok potřeboval... touhle logikou se bohužel řídí taky spousta výrobců software a neustále do něj přidává co nejvíc nových funkcí a starý nechávají, protože "co kdyby" někdo něco z toho jednou za rok potřeboval...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 00:05

Nejde o to, jak casto, ale aby to slo ve chvili, kdy to potrebujes.

", NENÍ jedno že ji uživatel použije 1x za rok. to je právě obrovská hovadina"

Prave, ze ne. Onehda mi nekdo na mobil poslal smsku, kterou potreboval urgentne preposlat nekomu jinemu a soucasne se tim nemohl zabyvat. Ano, to se stava 1-2x rocne. Muj telefon funkcni preposlani SMS disponoval. Pri te prilezitosti jsem si vzpomnel na iPhone, ktery to neumi (a ktery tehdy ani nemel copy/paste, coz by bylo reseni,ktere bych chtel pouzit, byt s prskanim, kdyz by muj mobil nenabizel preposlani zpravy)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 12:32

Osobně se bez USB neobejdu, ale je pravda že nemít práci která obnáší přenos a kontrolu velkého objemu dat, tak USB využiji minimálně. Přenos dat pomocí BT nebo WiFi by byl dostačující, obzvlášť u tohoto typu zařízení.

P. S.: Čte to jako Bubílková. V TV bývalo zvykem že si zprávařky text před vysíláním pročetli, aby čtecí zařízení používali jen jako berličku a působili přirozeně. Předčítá jak školačka prvního stupně.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 12:58

"dokola nesmysly jako velkej iPhone, nemá to USB, neumí to Flash, má to jen iPhone OS, atd..."

Kdyz to tam neni, tak to asi nejsou nesmysly, ale FAKT.

Samozrejme, ze to tam neni zamerne. Proto to taky kritizujeme. Nejsme apple ovce, ktere si daji nakukat cokoliv.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 16:38

Ne,jste MS ovce. Proto si dáte nakukat že každé zařízení musí mít USB, umět flash, a samozřejmě používat windows+intel.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 17:27

Tak a s AMD jsme v perdeli pane hrabe. Pozor, kolega cleb rozhodl, ze jedina spravna kombinace je Windows+Intel, howgh. AMD at okamzite zavre tovarny, uz nema budoucnost.

S tou stadovitosti bych zase tak nevykrikoval...ostatni si daji zase namluvit, ze je normalni nemit USB, nemit Flash a multitasking anebo ze je normalni triskat prikazy do terminalu+o tom bugu vime, dopriste ho opravime a jako bonus pridelame dvacet dalsich.

Kazdemu vyhovuje neco jineho a tenhle prispevek berte s nadsazkou.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 00:00

Nejsem MS ovce.

Proste jsem zvykly na jisty standard, ktery vyzaduji. A zrovna USB a podporu flashe povazuji za dulezitou, flash mozna jeste vice, nez to prvni. Uz jenom kvuli tomu, ze je tak snadne si spustit libovolnou z tisice her na internetu.

A nezlobte se, ja jsem ten, kdo drzi penize, a kdo rozhoduje,co si koupim. Ipad to rozhodne nebude, ackoliv takove zarizeni bych rozhodne ocenil.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
31. 01. 2010 16:19

Chcete v televizoru USB a flash? V mp3 přehrávači? Ne? A proč tyhle věci očekáváte v iPadu? Já bych je tedy očekával spíše v PC nebo notebooku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 19:33

USB v televizoru je dnes běžná věc a velice príma. V tom mém umí sice jen prohlížet fotky, kolega má ale novější typ a už to umí promítat MPEG4 (tedy např. DivX nebo XviD) filmy. Stačí připojit externí 2,5" disk a vybrat si z pár set titulů.

Měl byste se probudit a někdy vystrčit hlavu kousek do života, Apple styl vám asi sedí na mozku a brání vstřebávání informací.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
31. 01. 2010 19:42

Pro vaši informaci nemám od Apple vůbec nic. Apple styl mě nechytl. Já se tady ani nesnažím obhajovat iPad (nikdy jsem ho koneckonců neviděl). Vadí mi ale přístup:každá věc co vzdáleně připomíná počítač musí umět přesně to, co moje PC, a musí se stejně ovládat. Jinak je na nic.

Možná že televize nebyl nejlepší příklad, ale myslím, že by mělo být jasné, co jsem tím myslel.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 19:44

V tom případě s vámi souhlasím.

Vysvětlete ovšem applistům, že mají všude říkat, že iPad neumí ani destitisícinu toho, co PC...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
31. 01. 2010 21:02

Ale jistě, že neumí. Ale to taky přece neni jeho účel. Já zas nevim jak vysvětlit Windowsákům, že iPad neni od toho aby nahradil PC, ale aby ho doplňoval. Je to nová kategorie zařízení. (a rozhodně v této kategorie není první) Nemáš pro něj využití ? Nekupuj si ho. Někdo jinej si ho určitě koupí, protože využití pro něj mít bude.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
31. 01. 2010 21:09

Pety: A vy vsvětlete neapplistům, že není neodkladně nutné, do všech fór o iPadu spisovat, jak je to na nic a nepoužitelné, když jste vůbec nepochopili hlavní a zakládní pointu tohoto zařízení: NEMÁ NAHRAZOVAT PLNOHODNOTNÝ POČÍTAČ.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
31. 01. 2010 16:48

Jenže spousta z těch her využívá klávesnici - na dotykáči smůla. Spousta flashových her/aplikací využívá mouseOver - na dotykáči smůla. Takže tak i tak by ten výběr byl hodně omezený.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 08:05

Ten svetr má snad po babičce

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 07:49

Tak dnesni dil jsem videl poprve novou zpravarku. Jeji projev me tezce pripominal projevy v parlamentu a nektere opravdu "zabavne" prednasky na VS. Podobni lide maji prezdivku uspavaci hadu. A Ria bude asi jejich velitel ... Priste ten dil muze byt klidne 2x kratsi, staci jej pustit 2x rychleji ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 19:35

ale prosímvas už ju nechajte napokoji ...podla mna je dobra moderátorka ...vobec nečíta pomali ..skor je to takto lepšie aspon maš čas tie informácie vstrebať :)..ajked samozrejme sleduješ zive.cz cez týžden tak už o všetkom vieš len si to zrekapituluješ :) ......my si zvykneme pomali na nu ...ajked je mi lúto za Veronikou

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 04:38

Dnesni dil byl opravdu nejaky divny, Ria ubrala az moc na tempu cteni, bylo to dost neprirozene.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 00:41

to je ale nuda, kdyz ji to nebavy mnela jit do casopisu o pleteni

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 02:00

Já už na to ani nekoukám... každopádně když už si na tohle natáčení Ria vypůjčila svetr od babičky, možná příští týden přijde v dědečkových kamaších

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
01. 02. 2010 12:36

Ria je v pohodě, její projev taky. Pokrok je že se už neleskne. Ale ten šatník je fakt horší. Už jsem to psal při jejím prvním vystoupení. Je to hezká holka, ale tím konzervativním šatníkem to celý pohřbí. Tohle je přece server, který čtou v drtivý většině chlapy. Navíc jsme zvyklý, že vaše moderátorky bejvaj sexy. Do doby než Ria zváží změnu šatníku, tak musím dát bohužel palec dolů.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 00:14

Mnoho povyku pro nic!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 00:12

Ipad mi příjde jako blbost.. když budu chtít tablet tak si koupím nějaký s Windows kde mám velký výběr a v drtivé věčině mají klávesnici.. Ale tablet s Macem, bez klávesnice a s kdovíjakým hardware no.. já bych do toho nešel.. už neví na čem vydělat

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 00:17

Kéž by tam byl Mac os x ale je tam jen upraveny iphone os ... proste iphone teda spíš iPod touch s velkým displejem...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 08:40

uvědomuješ si vůbec absurditu a nesmyslnost výroku "když budu chtít tablet tak si koupím nějaký s Windows kde mám velký výběr a v drtivé věčině mají klávesnici."? zamysli se nad tím

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 09:08

Aspire 1420P. a o tretinu lacnejsi ako najslabsia verzia ivlozky

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2010 22:25

Jako skvělý výrobek někde mezi iPadem a běžně dostupnými Windows tablety mi přijde Touch Book. iPad mi přijde až příliš omezený a zase na druhou stranu vláčet se s čímkoli vážícím přes kilo u čeho se budu muset starat o stav baterie a v nejhorším dokonce i hledat zásuvky mi taky nepřijde zrovna růžový...

http://www.alwaysinnovating.com/touchbook/info.htm...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 10:12

po první reakci ve světě se dá odtušit, že ipad bude propadák, a nebo alespoň spíše neprofitující produkt, alespoň v této verzi. Konkurence tentokrát nic nepodcenila, a očekávala invazi dobře připraveného produktu od Apple, a apple je převezl, připravil přerostlej ipad.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 13:44

Když Apple poprvý představil iPod tak reakce byli úplně stejný a jak to dopadlo. Nechal bych predikci prodejních výsledků na později.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 15:48

Prodávat se to určitě bude de ale o to jestly to lidi budou používat nebo to koupěj jen kvůly jabku na zadní straně a doma se z toho stane takovej ten "domácí ležák" bude to jen ležet na stole a nikdo na to ani nechmátne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 20:44

Já ti dám třeba příklad. Mám spoustu odborné literatury v PDF obsahu, která obsahuje ilustrace a neni vhodná pro reflow textu. Proto bych chtěl zařízení, na kterém můžu zobrazit celou stránku tak aby byla bez problémů čitelná. Mám 13" Toshiba M700 tablet PC (convertible), ale je to pro takový účel moc těžkopádný (2kg nejsou dlouhodobě pohodlný pro držení). Po zkušenostech nechci zařízení s Windows, protože Windows jsou na menších displejích prstem neovladatelný kvůli velikosti ovládacích prvků. Vypadá pěkně i Kindle DX, ale na druhou stranu mám např. elektronické předplatné jednoho US magazínu v PDF a pro to je čb e-ink displej k ničemu. Oproti tomu iPad je jednoduše ovladatelný a pro takové účely naprosto dostačující a ještě k tomu získám další možnosti navíc, takže já do toho pravděpodobně půjdu. Multitasking např. je otázkou software a nebude problém ho obejít jailbreakem. Navíc existují takové "rumors", že v iPhone OS 4.0 by mohla být nativní podpora multitaskingu.

Jednoduše to, že spousta lidí pro takové zařízení nemá využití neznamená, že ho nemá nikdo jiný.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 00:07

"protože Windows jsou na menších displejích prstem neovladatelný kvůli velikosti ovládacích prvků."

na 8-10" s ovladanim stolnich Windows neni problem. To jsou me zkusenosti. Samozrejme, na PDA s ulhloprickou 2.8-3.8" atd. to problem je.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
31. 01. 2010 00:34

Zajímavý, já mam i na tom 13" displeji problém kolikrát ťapnout i na ten křížek. Samozřejmě je tady víc faktorů jako rozlišení, kvalita dotykový vrstvy, třeba i velikost prstů. A zvykem z iPhonu používám spíš polštářek než nehet. Prostě tak nějak už mě vždycky štvalo, že jsem musel ťapat víckrát, protože jsem se seknul o milimetr, že radši vytáhnu stylus a jedu přes digitizér.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
31. 01. 2010 00:09

Chci zarizeni velikosti A5-A6 bez klavesnice.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 00:10

Vidím, že pořád používáte red hat .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 00:06

To sa len mne zda alebo ste to prehnali s make upom? Pride mi akasi moc oranzova v tvari :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2010 11:11

nech ji, byla v solariu ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor