Sociální sítě | Instagram | Instant Messaging

Zprávy z Instagramu zamíří na web. Komunikátor bude vypadat jako kopie Messengeru

Facebook nadále rozšiřuje možnosti komunikace na Instagramu. Nedávno představil zcela novou aplikaci Threads ke komunikaci s blízkými přáteli a nyní chystá i webovou verzi komunikátoru Direct, což není nic jiného než posílání přímých zpráv přímo v rámci sociální sítě Instagram.

Zprávy bylo na Instagramu doposud možné posílat výhradně skrze mobilní aplikace, ale provozovatel Instagramu, tedy Facebook, se chystá uvést webovou verzi, která by umožnila posílat zprávy na Instagramu i z počítače nebo mobilu bez nainstalované aplikace. Upozornila na to programátorka Jane Manchun Wong na svém Twitteru, která se k webové verzi již dostala. 

Principiálně i designem bude služba vycházet z již existujícího webového rozhraní Messengeru. Novinka možná není tak důležitá pro samotné uživatele, ale hlavně pro nejrůznější osobnosti a firmy, pro které bude mnohem jednodušší vyřizovat hromadnou komunikaci. 

Vstříc firmám a sloučení

Důležitost Instagramu přitom pro sociální síť stále roste. Přitahuje totiž hlavně mladé uživatele, kteří by jinak utíkali k populárnímu Snapchatu, jehož růst se Facebooku téměř podařilo zastavit právě především díky Instagramu. Novým vyzyvatelem je ale TikTok, kterému se daří raketově růst a proti čemuž nyní Zuckerberg chystá novou aplikaci Lasso.

Facebook má navíc do budoucna v plánu všechny své komunikátory – Messenger, WhatsApp a právě i Instagram – spojit dohromady. Je tedy logické, že u nově vznikajícího komunikátoru využívá podobný design. Samotné sloučení je ale prozatím v nedohlednu. Facebook totiž musí v prvé řadě vyřešit problémy týkající se soukromí uživatelů jednotlivých služeb.

Nedávno Facebook uvedl novou verzi Messengeru na Facebooku:

Diskuze (7) Další článek: Přijďte na konferenci Český internet 2020. Promluví na ní zástupci ČTÚ, Cetinu, Huawei, státu i komunitních sítí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,