Zpátky do školy: 9 tipů na nejlepší studentský notebook

Konec prázdnin se neúprosně přibližuje, proč si tedy návrat do školních lavic nezpříjemnit alespoň novým kusem hardwaru? Tím nejpraktičtějším je notebook.
Kapitoly článku

Střední třída: Acer Aspire TimelineX 3830TG

Acer Aspire TimelineX 3830TG
Acer Aspire TimelineX 3830TG vyniká v poměru ceny a výkonu, drobným neduhem je pouze měkčí (ale zato tenké) šasi

Poslední dobou Acer představuje jeden zajímavý notebook za druhým, jako vhodný zástupce studentské střední třídy poslouží Acer Aspire TimelineX 3830TG. Díky tenkému profilu a 13" displeji se snadno přenáší, bohužel se to mírně podepsalo také na pevnosti šasi, ale ve zbylém se jedná o výborný model. Výbava s cenovkou lehce přesahující 16 tisíc obsahuje svižný procesor Intel Core i5-2410M, 4 GB paměti, 750GB disk a grafiku Nvidia GeForce GT 540M s vlastním gigovým paměťovým modulem.

Za příplatek 3 a půl tisíce bude ve výbavě místo klasického disku 120GB SSD, které znásobí rychlost veškeré práce s notebookem. Příjemná je v každém případě výdrž. Při typické kancelářské práci bez Wi-Fi, kterou je třeba zapisování poznámek, se dostanete na 8 hodin a 40 minut se standardní 6článkovou baterií.

Menší či výkonnější alternativa

ibm1.jpg ibm2.jpg
Malý a odolný, navíc s vychytávkami jako je TrackPoint nebo „beztlačítkový“ touchpad, to je Lenovo ThinkPad X220i

Jestli zrovna s notebookem nezacházíte v rukavičkách, bude se hodit zvýšená odolnost hořčíkového rámu v modelu Lenovo ThinkPad X220i. Ve 12" prckovi se sice neukrývají tak výkonné komponenty jako v předešlém Aceru, ale Intel Core i3-2310M se 2 GB paměti a 320GB diskem si s kancelářskou prací také poradí. Na hry už to však není zejména kvůli chybějící grafické kartě. Na druhou stranu dostanete notebook o palec menší a s dramaticky vyšší odolností. Cena 22 a půl tisíce už ale mezi nízké rozhodně nepatří.

ibm3.jpg ibm4.jpg
Atraktivní design a výkonné komponenty nabízí Lenovo ThinkPad Edge E420s

A ještě jednou Lenovo, tentokrát z model ThinkPad Edge E420s z nižší řady. Cenově je srovnatelný s X220i, ale můžete se pustit i do náročnějších operací díky výkonnějšímu procesoru (Core i5-2410M) a dvojnásobné paměti. Pokud hůře vidíte, bude se hodit i 14" displej s rozlišením 1 366 × 768 bodů překrytý tvrzeným sklem. Přidejte k tomu atraktivní design, více než pětihodinovou výdrž a získáte ThinkPad Edge E420s.

v poslední kapitole jsou ty nejlepší kousky, když nejste limitováni penězi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,