Zpátky do školy: 9 tipů na nejlepší studentský notebook

Konec prázdnin se neúprosně přibližuje, proč si tedy návrat do školních lavic nezpříjemnit alespoň novým kusem hardwaru? Tím nejpraktičtějším je notebook.
Kapitoly článku

Na penězích nezáleží: HP EliteBook 8460p

HP EliteBook 8460p
Robustní 14" profesionál, to je HP EliteBook 8460p, kterému výkon rozhodně nechybí

Jezdíte do školy limuzínou a sumy za předcházející notebooky necháváte v restauraci jako dýško? Pak je pro vás třeba HP EliteBook 8460p, profesionální 14" notebook v kovovém těle osazený procesorem Intel Core i7-2620M, 4 GB paměti a 128GB diskem typu SSD. Displej nabídne rozlišení 1 600 × 900 bodů a automatické podsvícení, jako grafická karta poslouží Radeon HD 6470M a všudypřítomný internet zajistí vestavěný 3G modem.

Výbornou klávesnici osvětluje lampička ve víku displeje a při běžné kancelářské práci vydrží pracovat více než šest a půl hodiny na jedno nabití akumulátoru. Cena nakonec není tak vysoká, něco přes 35 tisíc je odpovídající suma.

Stylová či herní alternativa

as1.jpg as2.jpg
Asus NX90JQ hraje hlavně na styl, sledování filmů s ním bude jistě pohodlné, ale hodí se spíše pro převážení než přenášení

Až dosud chyběl ve výčtu pořádně velký multimediál. Jeden takový seženete u Asusu, dívejte se po označení NX90JQ, který je osazen 18" FullHD displejem, procesorem Intel Core i7, Blu-Ray mechanikou, TV tunerem a dvojicí pořádně velkých reproduktorů. Je to rozhodně stylové zařízení, na každodenní přenášení ale zapomeňte. Při převážení by to ovšem nemuselo být na obtíž a své okolí rozhodně zaujmete. Výdaje na pořízení činí 42 tisíc.

m14x1.jpg m14x2.jpg
Série Alienware od Dellu patří mezi nejlepší herní notebooky, díky vysoké odolnosti jsou jako stvořené i pro časté přenášení

Spousta studentů chodí do školy spíš za kamarády než poslouchat výklad, mnohdy je tedy jednodušší splynout s davem hraním her než psaním ve Wordu nebo kreslením v CADu. Pro tento účel je jedním z nejlepších herní notebook Dell Alienware M14x za 40 a půl tisíce. Rozměry jsou sice větší, hlavně co se týká tloušťky, ale půdorys je dán 14" displejem a odolnost je na vysoké úrovni. Tím nejlepším jsou ale komponenty starající se o výkon: Intel Core i7-2630QM, 6 GB RAM, rozlišení 1 600 × 900 bodů, 750GB disk a hlavně herní grafika Nvidia GeForce GT 555M. S dlouho výdrží nepočítejte, pokud se vám ale podaří obsadit zásuvku, zahrajete si královsky.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,