Intel | Počítače | Zotac

Zotac ukázal nové minipočítače řady CI nano s pasivním chlazením

Zotac je známý svými minipočítači a tentokrát přichází s novou generací řady CI nano, která má moderní procesory od Intelu a pasivní chlazení.

Design šasi a chlazení nových minipočítačů si poradí s procesory s TDP až 25 W, což je celkem slušný strop. Jak je vidět na fotografii, může za to opravdu velký pasivní chladič, který odvádí teplo přímo od procesoru. Celé šasi je pak děrované, takže umožňuje volný průchod vzduchu k rozměrnému chladiči.

Nejvyšší model Zotac CI660 nano je vybaven čtyřjádrovým procesorem Intel Core i7-8550U (14 nm, Kaby Lake-R), který se ze základní frekvence 1,8 GHz dokáže v turbu přetaktovat až na 4 GHz. Varianta CI640 nano má čtyřjádro Core i5-8250U s turbem až do 3,4 GHz a nejnižší verze CI620 má dvoujádrový procesor Core i3-8130U s frekvencí turba až 3,4 GHz.

Jak je obvyklé, Zotac nabízí jak plně vybavené počítače, tak i barebone, u kterých si můžete osadit komponenty dle libosti. Maximálně lze do minipočítačů dostat 32 GB operační paměti DDR4 (so-dimm) a jeden 2,5palcový disk nebo SSD. Slot pro rychlé M.2 NVMe SSD bohužel chybí.

Konektorová výbava zahrnuje dva gigabitové porty ethernet, HDMI 2.0, Displayport 1.2, pět USB 3.0, dva USB-C (USB 3.1) a samozřejmě Bluetooth (4-2) a Wi-Fi 802.11ac. K dispozici je i čtečka karet a výstup na sluchátka s mikrofonem. Ceny zatím nebyly oznámeny.

Diskuze (2) Další článek: Galaxy Home: Takhle vypadá odpověď na Amazon Echo a Google Home

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,