Hardware | Počítače | RTX 2070 | Zotac

Zotac dostal do malé počítačové krabičky šestijádrový procesor a GeForce RTX 2070

Zotac představil nový minipočítač řady Zbox Magnus, který obsahuje nejnovější výkonné komponenty od Intelu a Nvidie. Co se podařilo dostat do tak malého prostoru, je obdivuhodné.

Zotac Zbox Magnus EC52070D není úplně nejmenší minipočítač v nabídce společnosti, naopak se jedná o největší variantu Magnus. Stále však jde o poměrně malou krabičku o velikosti 22,5 × 20,3 × 12,8 cm.

Malá krabička, která se nezalekne ani her

Jako procesor slouží úsporný šestijádrový model Intel Core i5-8700T s frekvencí 1,7 GHz až 3,5 GHz a překvapením je grafická karta, kterou je výkonná GeForce RTX 2070 od Nvidie. Počítač lze v rámci dvou slotů osadit až 32 GB operační paměti DDR4 a úložiště lze zvolit jak SSD do M.2 slotu, tak i 2,5palcový disk (SSD nebo pevný disk).

Výbava zahrnuje čtečku karet 3v1 (SD, SDHC, SDXC), Wi-Fi Killer Wireless AC-1550, Bluetooth 5.0 a mezi porty jsou dva gigabitové ethernety (jeden z nich je Killer), pět portů USB 3.1, jedno USB-C, HDMI 2.0b, tři Displayporty 1.4 a DVI, takže lze celkově připojit až čtyři monitory zároveň. Nechybí konektory pro sluchátka a mikrofon. Externí napájecí adaptér má výkon 330 W.

Jako vždy, zvolit lze jak barebone verzi bez pamětí a disků, nebo si můžete koupit již předkonfigurovaný model. K dostání budou během následujících týdnů, ceny zatím nebyly zveřejněné.

Diskuze (4) Další článek: YouTube přestane doporučovat videa s konspiračními teoriemi, která „dezinformují“ diváky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,