Zoner Photo Studio 17: Kosmetika, DLNA a Mapy.cz

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 62

Názory k článku

21. 11. 2015 00:35

ZPS 17 mi nejde spustit na Win XP Pro SP. Pouze problikne text a obrazovka zůstane černá. Předchozí verze šly bez problému, 17 je poslední podporovanou pro XPéčka. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Díky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 08. 2015 22:35

Znám Zoner někdy od verze 7 nebo 8. Mám koupenou verzi 14 PRO, což byl vrchol jejich umu a od té doby je to jen horší a horší. Při uvedení verze 17 jsem je i s údajně výhodnou nabídkou za 1299,- poslal do..., ale když se teď připlazili s tím, že chtějí jen pětikilo včetně multilicenci pro rodinu, tak jsem podlehl. Teď je mi těch peněz líto. Každý rok je to stejná písnička na podzim přijde nová verze doprovázená "výhodnou" slevou 200 Kč pro letité uživatele. Potom každých deset dní přistane nějaká SPAMová bomba s výhodnou nabídkou která se postupně snižuje až na letních 499,- doprovázených ještě nějakým benefitem. Přitom vás ještě vaše placená verze pravidelně obšťastňuje reklamními bannery s upoutávkami na slevy.Novinky ve verzi 17? Hledejte na youtube mezi videi se sněžným mužem. Pokud si dokonce na jejich stránkách zobrazíte rozdíly mezi verzemi, tak zjistíte že tam polovina novinek v nějaké podobě byla pod jiným názvem nebo v jiném menu před třemi roky. Pořadí filtrů je nepřehledně zpřeházené. Mutace lightroomu v pravém panelu má o dva posuvníky víc. Zbytek změn je v duchu přidali jsme další nepotřebný kreativní filtr, nebo otevřete si RAW o tři setiny rychleji. Zoner se na facebooku hlásí k tomu, že přejmenování funkce nebo její přesunutí je důvodem k prohlášení za novinku. Za dva roky už budou jen generátorem měnit náhodně pořadí a názvy nabídek.Podpora ZONERu je také kapitolou. Oni se chlapci řídí svými pocity. Případně jak jim připadáte vy. Pokud je upozorníte na skutečnost, že fotka při režimu "celá obrazovka" používá jen 2/3 monitoru a nebo, že "skryté" menu překrývá fotku tak je to Váš problém a ne jejich. Pro odborníky na supportu není důležitý popis funkce v dokumentaci, ani oficiální seznam změn ani obecná logika, ale jejich pocit. Kdo máte starší verzi, zůstaňte u ní.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 09. 2014 20:23

No...
Oproti verzii 16, ktora je uz na internete k dispozicii ako giveaway minimalne zmeny. RAW modul trochu zmeneny, je rychlejsi, stale vsak koncepcne pre nenarocneho pouzivatela, stale je to zaklad. Kto robi vela s RAW, ten bude daleko spokojnejsi s rieseniami ako Lightroom alebo DxO Optics.
Pribudli dve nove temy, je mozne v spravcovi opat zobrazovat nahlad ako to bolo pred v16. Ten ma bohuzial stanovenu maximalnu velkost. Pri dvojkliku v spravcovi ide program automaticky na prehliadac, netreba to nastavovat v menu ako v 16. Inak veci ako DLNA a rozne socialne integracie alebo mapy neregistrujem, pri mojej praktickej praci s fotkami su to zbytocnosti.
Co mi zase chyba- stale nie je mozne presunut listu s nahladmi na stranu. Tato moznost zmizla vo verzii 16 a zatial sa nevratila spat. Pri sirokoulhych monitoroch je to velky minus. Vo verzii 15 to bolo mozne, bolo ju mozne aj uplne zavriet a zrusit. Funkcne sa toho od verzie 14/15 zmenilo pramalo, nejake tie pridane efekty na hranie nepocitam. Podpora RAW bez DNG konvertora je stale velmi chaba a rozdelenie prostredia medzi spravcu a potom prehliadac/editor/RAW je podla mna uz archaicke, nesuhlasil som uz ked sa s nim prislo a nesuhlasim dodnes. Privital by som moznost vacsiu moznost modularity prostredia, moznost presuvat a ukotvovat panely s nastrojmi a nahladmi podla zelania, zlucenie RAW/editor/prehliadac okien do jedneho hlavneho okna s prislusnymi postrannymi panelmi, celkove zvysenie jednoduchosti bez toho, aby tam bola kopa rozlicnych okien a kazde obsahovalo 50% rovnakych nastrojov a daleko lepsiu zabudovanu podporu RAW formatov roznych vyrobcov fotoaparatov bez nutnosti instalovat DNG konvertor.Zoner Photo Studio je dobry sw, zatial najlepsi aky som pre svoje potreby (komplexna sprava fotografii v archive a rychle upravy ako orezy, vyrovnania, konverzie) ale dobre boli uz verzie pred dvomi rokmi. Smiesna je cena za upgrade zo starsich verzii, ktora stoji bez par EUR rovnako ako nova licencia. Pred kupou si treba zvyknut na obchodnu politiku fi. ZONER, ktora cas od casu dava software na internet zadarmo alebo vo velkych zlavach (pred vianocami napr.). Ak ho kupite za plnu cenu, bude Vas to potom mrziet.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 09. 2014 23:42

Daniil Charms - Čtyřnohá vránaBylo nebylo, dávno tomu, žila jednou jedna čtyřnohá vrána. Ona tedy ta vrána, když se to tak vezme, měla vlastně pět nohou, ale to snad ani nestojí za řeč. No. A jednou si vám ta čtyřnohá vrána koupila kávu a přemýšlí: "No jo. No tak jsem si teda koupila kávu. To jo. Ale co s ní teď mám dělat, že jo?" V tom jako napotvoru běží kolem liška. Uviděla liška vránu a hned na ni křičí: "Hééj", křičí: "Týý! Vráno!" A vrána křičí na lišku: "Kdo je u tebe vrána? Sama seš vrána!" A liška křičí na vránu: "A ty jsi, vráno, svině!" Vtom se vám vrána tak urazila, že až rozsypala kávu. A liška běžela pryč.A vrána slezla dolů na zem a vykročila svýma čtyřma, nebo přesněji, pěti nohama ke svému mizernému, prašivému domku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
17. 09. 2014 13:31

Už jde konečně ve verzi 17 přetáhnout celou složku z Průzkumníka do Zonerrámy?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
17. 09. 2014 10:19

Ale tak co - nakonec je to software pro ty, kteří chtějí něco, co vypadá složitě ale není to složité jako Photoshop např. ... Zoner jako správce - nikdy nepoužiju, půzkumník funguje stejně a nějaký kategorie jsou snad jen pro lidi co neví co s časem. Otevřu fotku upravím, smažu, cokoliv, rychle a pro amatéra i dostatečně kvalitně.Zoner jako editor - super - barvy doladím, horizont narovnám, sbíhavost zvládne, křivku umí. Ještě oceňuji žehličku a klonovací razítkoZoner jako hračka - HDR, tonální mapování, panoramata - čas od času využiju není to žádnej zázrak ale na na prarodiče co blbě vidí to zapůsobíZoner jako RAW editor - tady je to horší, páč po prvním spuštění RAW modulu na mém PC už pak nikdy nefunguje ani normální editor, takže když na něj omylem kliknu musím pak reinstal. A ano, do RAW nefotím (i když bych rád, ale pak by mi určitě nějakej profi fotograf vysvětlil, že když fotím do RAW určitě bych si měl pořídit lepší software). Já myslím, že pro 90% lidí software až moc dobrej a těch 10% co ho hatuje ho oma stejně má aspoň nainstalovanej, protože někdy bohužel kvantita převýší kvalitu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
16. 09. 2014 23:52

Umí už ZPS17 konečně nějaký lepší výběr fotek než neustálým držením klávesy CTRL a klikáním myší? Ve videu říkají, že ZPS17 je mocný nástroj na třídění fotek, ale jestli výběr funguje pouze stále jako v průzkumníku windows, jak jsem popsal výše, tak to mohu na to třídění rovnou použít toho průzkumníka . Jinak já jsem předplatitelem ZPS již několik let a o přidání nějakého lepšího výběru fotek jsem žádal technickou podporu Zoneru už u ZPS14, ale zatím nic a moc si nedělám iluze, že by něco konečně přidali do ZPS17

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
16. 09. 2014 23:10

Rozhraním a funkciami sa to snaží konkurovať Lightroomu? Ok :D
Stále inak používam Zoner 9 ale nakoniec aj ten prestanem nakoľko mi nezobrazuje verne farby - posunutá gama.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
16. 09. 2014 20:19

Tak ty mapy.cz potěší, ten USB disk je boží. Spokojeně používám verzi 15. Ovšem i kdybych tento software používal každý den. Tak by mě to asi nepřinutilo upgradovat. Zase počkám jak vyjde 16 full zadarmo

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
16. 09. 2014 19:58

Programy, které mají neměnitelný černý skin nemám rád. Vás se toto líbí?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
16. 09. 2014 19:00

A nahrávání celých složek z počítače na Zoneramu pořád nic?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
16. 09. 2014 18:22

Stáhl jsem to a koukám na to asi dvě hodiny. Podotknu, že Zoner mám hodně rád a používám ho od verze 5.- Čekal jsem přidání nějakých filtrů - co na tom, ze je to laciná a modní věc (vždyť právě proto).
- RAW: sice mám 4 zrcadlovky, ale stejně ho nepoužívám, takže pro mě zbytečná změna
- větší rychlost jsem zatím nijak nezaznamenal a to jsem dnes dělal i dvě hodiny v 16tce.
- že se zrušilo vystínování interface, a zrušily rámečky náhledů - to jsem si vypínal stejně vždy, kvůli místu
- že se v editoru přesunuly ikony (automaticky vylepšit atd.) napravo, to jsem si přesunul už předtím sám; proč se nepřesunulo napravo i otočení snímku?
- v editoru přibyl jediný nástroj - odlesk; ten jsem použil snad naposledy v Corelu 5..
- přechodový filtr nově umožňuje volit více parametrů; ano, to bych někdy využil (sytost, nebo odstín apod)
- rychlejší import: nikdy jsem import do ZPS nepoužíval a ani nehodlám začínat
- automatická úprava - když ji teď použiji, tak se pohnou táhla, takže vidím, co vše změnil; může se hodit
- přibyly efekty Horní propust (využívá asi algoritmus z efektu Cartoon) a efekt Cartoon; patrně nikdy nevyužiji, ale chápu, že Cartoon si mladší uživatelé (ZŠ) ji užijí na tvorbu např. komixů; když jsem ho doposud potřeboval (jednou se to stalo), použil jsem jiný program; takže využitelnost pro obyčejné lidi asi žádná; (d)efekt Horní propust je na tom s využitelností ještě hůře
- hodnocení fotek jsem nikdy nepoužil (jde teď rychleji klávesami hodnotit)
- klíčová slova jsem rovněž nikdy nepoužil (našeptávač slov, který je dnes snad už všude)
- skupinové informace o vybraných obrázcích: vždyť se to zobrazuje napravo, tak proč to dělat složitěji..
- mapové podklady; to co tam bylo mě stačilo, ačkoliv jsem to použil taky tak 1-2 x za rok
- korekce vad objektivů - nezkoušel jsem; ale pro obyčejné lidi to asi nebude...
- v pravém okně se teď opět dělá náhled obrázku.. No ale já to okno mám schválně malé, a není tak o mnoho větší než náhled v průzkumníku, takže jsem ho zrušil.
- vyhledávání duplicitních snímků - nechal jsem přejet jeden 3TB HDD, ale už to trvá (logicky) pár hodin;
nicméně věřím, že specializovaný sw bude na toto asi výhodnější; ...nakonec mě to dá se říci zamrzlo na 99% :(
- sdílení fotoarchivu v domácnosti - to chce restart, tak na to jsem ještě zvědavý; i když já dávám přednost jinému řešení k ukazování fotek
- program mě 4x spadl, což se mě u 16tky nestává; ale chápu, že tohle se vychytá a Zoner děla updaty často a nekašle na uživateleMůj subjektivní závěr: verze 17 mě zklamala, loni nebylo moc novinek, ale letos je to pro mě úplné zklamání.
Cena programu, který používám denně není špatná, ale pro mě není letos důvod kupovat novější verzi. CO BYCH CHTĚL:
- pro moje třídění mě stále chybí v průzkumníku v kontextovém menu zpět volba "typ souboru"; ano, můžu se proklikat /pokročilé/přípona. Ale když stáhnu soubory, tak hned tvořím složku video a do ní chci přesunout videa, abych je měl zvlášť od fotek
- při třídění bych rád měl možnost přesunout vybrané soubory o jednu úroveň výše a nemuset se proklikávat levým stromem
- když ořezávám, rád bych si udělal ikony pro poměr 3:2 a 1:1. To by mě pomohlo, než rozklikávání rolovacího menu.
- když třídím fotky, bylo by úžasný, když bych mohl je nějak snadno přesunovat; ideálně mít nějaké okno s oblíbenými zástupci, na které bych klikal; ne pravou myš, přesunout, rolovat kam a pak ok.
- a úplná bomba by pro mě byla, kdyby bylo možné si udělat ikony pro moje šablony v editoru; když musím dole rozklikávat rolovací menu a hledat to třeba v 10 předvolbách, tak to není zrovna výhra. Tak rád bych si natáhl ikonu vedle ikony "automaticky vylepši" a pak si na ně klikal dle potřeby; ale chápu, že to je asi obtížné udělat snadno a pochopitelné pro všechny.
- nebál bych se přidat nějakou podporu pro 3D fotky
- super by byla podpora i Google Sphere PhotosV každém případě děkuji firmě Zoner za snahu a za program, který opravdu spokojeně a skoro denně používám už tak dlouho.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
16. 09. 2014 18:16

Už opravili vkládání textových popisek? Od verze (minimálně) 14náct to Zoneru neustále hlásím a už mne dále nebaví zkoušet.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
16. 09. 2014 17:03

Tak proto má Lenovo akci na verzi 16 Pro zdarma...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
16. 09. 2014 16:38

Už aby tu byl prosinec - v předvánoční akci Zoner obvykle přidává domácí multilicenci zdarma. Tehdy kupuji upgrade...Pane Hasalo, nešlo by to dlouholetým majitelům dávat bez čekání?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
16. 09. 2014 16:00

To je divný, většina IT nadšenců z Zive a Mobilmanie tráví večery úpravou fotek, renderováním grafiky a střiháním videa ze svých zrcadlovek a když konečně můžou založit pořádnou diskuzi na oblíbené téma, tak je tu prázdno...Zklamali jste mě.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
16. 09. 2014 15:33

Fajn. Mám složku s katalogem fotek na ploše. Spustím Zoner. Jak se dostanu velmi rychle k těmto fotkám, abych nemusel jít ve stromu na disk, C, Users,.....
A takových hloupostí je v Zoneru plno. Nejdříve prosím vyřešte základní použitelnost.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (10)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
16. 09. 2014 13:48

neni to nijak uzasny produkt, vlast kazda zeme byvale RVHP ma nejaky takovyto svuj program na svem trhu, narokum 21 stoleti nestaci, je to kiksna, Zoner se da charakterizovat jako ,,lepsi nez nativni prohlizec fotografii co je predinstalovany v os Win od dob XP"oproti ostatnim to se neda srovnavat, mnoho funkci ma free FastStone reseno mnohem lip, s Adobe uz vubec se to neda srovnavat, mizerna kompatibilita, RAW editor - vyhnout se obloukem, nepouzivat, zbytecne, dal bych to pryc, na pomalych pc moc nepouzitelne, IrfanView lepsimimochodem mizerna kompatibilita = mam Fujifilm S5 Pro a spatne mi to zobrazuje fotky, k cemu je foto prohlizec - editor - kdyz to spatne zorabzuje ? od verze 15 mi to ty fotky aspon ukazuje, i kdyz nejak zmrsene, pry mam rozliseni 1000x 900, coz neni pravda, divne to vykresluje kontrast a barvy na RAW fotkach, jsou neostre, ale vyhoda oproti starym Zonerum = alespon konecne vidim, co jsem nafotil + - i kdyz si musim vetsinu obrazovych informaci domyslet, pro fotospravce to ale neni dobra reklamaa nejsem sam kdo ma problemy se svym fotakem + Zoner produkt, jakmile mate jen neco jineho nez JPEG a kompakt, mate problem, spatne to kamaradovi vykresluje pry moire z nikonu D2300 . . Lightroom / Aperature a nic jineho, porad platidodatek: samozrejme ze sem si to stahnul a nainstaloval zadarmo, prece za to nebudu platit, nejsem blbej . .uz se stahnuje verze 17 tak schvalne uvidime, ale mam LR5 tak moc sanci tomu nedavam

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
16. 09. 2014 13:29

Tak a teď tu o verzi pro Apple

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
16. 09. 2014 13:27

Tak a teď tu o verzi pro Linux

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
16. 09. 2014 13:05

Na průzkumníka opět "nešáhli", takže další rok bez upgradu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor