Testy | Počítače | CZC.cz

Známá značka v nové roli. Recenze počítačové skříně CZC.Gaming Lantern

CZC už dlouho pod svou značkou prodává počítačové příslušenství a nyní proniká mezi komponenty. Skříň CZC.Gaming Lantern není jen pro hotové počítače, ale je k dostání i samotná.

Plusy

  • Průtok vzduchu
  • Prachové filtry

Minusy

  • Pantová dvířka
  • Hlučné ventilátory bez PWM
  • Chybí rozbočovač pro ventilátory
9/10
Hodnocení

CZC.Gaming Lantern je počítačová skříň zaměřená hlavně na dobrý průtok vzduchu, má 140mm pozice pro ventilátory, takže je mírně širší a přichází ve třech variantách podle osazených ventilátorů. Nejlevnější verze bez osazených ventilátorů vyjde na 1 500 Kč, s třemi předními ventilátory bez RGB na 2 500 Kč a se třemi předními ARGB ventilátory stojí 3 300 Kč – tento model jsem měl na testování.

4f982503-6ce2-434d-9953-d0e2cbfa10a8

Hlučné ventilátory

Na úvod musím CZC pochválit, že nechá zákazníka vybrat, které ventilátory chce mít osazené. Někdo si chce vybrat vlastní, zatímco druhý je sám osazovat nechce. Ostatní výrobci například počítačovou skříň zcela bez ventilátorů neprodávají, takže jde o určitou díru na trhu.

V testované nejvyšší verzi jsem měl třikrát Fractal Design Aspect 14 RGB s černým rámečkem. Z nějakého záhadného důvodu CZC nesáhlo po verzi s PWM regulací, což by umožnilo pohodlněji měnit otáčky, ale s regulací napětím. Ventilátory se tedy po prvním spuštění roztočí na konstantní rychlost a při ní dosahují hlučnosti 50 dBa, měřeno před perforovaným čelem. To je velmi hlučné a je potřeba upravit vstupní napětí v UEFI. V prostřední variantě CZC osadilo skříň ventilátory Arctic P14 PWM PST.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: Družice Sentinel odhalily pozice vojenských základen. Do snímků se totiž propisuje interference radarů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,