Zmizení ikon na desktopu

K. Balášek: Ve Windows 95 se při spuštění objeví na pracovní ploše několik základních ikon....
K. Balášek: Ve Windows 95 se při spuštění objeví na pracovní ploše několik základních ikon. Zavazejí mi na ploše, kde by mohly být ikony programů, které jsou důležitější nebo se častěji spouštějí. Nedají se někam schovat nebo úplně zrušit?

Computer: Všechny programy, které jsou přístupné ikonami na ploše, lze spustit i jiným způsobem. Jsou to Tento počítač, Okolní počítače, Doručená pošta aKoš.Všechny z vyjmenovaných ikon je možné skrýt či smazat, aniž by byla nějakým způsobem narušena činnost Windows 95. Například Tento počítač a Okolní počítače plně nahrazuje Průzkumník.

Ikony je možné skrýt několika způsoby. První je samozřejmě modifikace RegistruWindows 95, ale tuto variantu je jednodušší obejít nainstalováním balíku PowerToys, kde najdeme utilitu TweakUI, která právě tyto ikony umí zprovodit z pracovní plochy.

Druhý způsob je poněkud originálnější, rychlejší a není k němu potřeba spouštět žádný další program, ale má i několik nevýhod. Postup je následující:

Stiskněte pravé tlačítko myši a vypněte Seřadit ikony - rovnat automaticky.

Chytněte myší ikonu, kterou chcete skrýt, a přesuňte ji k okraji pracovní plochy.

Přisuňte k ní jinou ikonu, kterou na pracovní ploše budete chtít.

Označte obě ikony zaráz (levým tlačítkem myši).

Chytněte ikonu, kterou na pracovní ploše budete chtít, a přesuňte obě ikony zaráz tak, aby se ikona, kterou chcete schovat, skryla v části plochy, která není vidět.

Klikněte někde do prázdné pracovní plochy a ikona je skryta.

Když chcete ikony vrátit zpět, stačí stisknout pravé tlačítko myši na pracovní ploše a zvolit Vyrovnat ikonynebo Seřadit ikony - rovnat automaticky.

Váš názor Další článek: Softwarový gigant zakládá nové výzkumné centrum

Témata článku: , , , , ,