Žlutý panáček z Google map umí chytře zobrazovat fotky

Znáte Pegmana – žlutého panáčka z Google map? Najdete ho v horní části přibližovacího posuvníku a doposud sloužil pro snadnou navigaci ve Street View snímcích. Pokud jste ho vzali a přenesli nad mapový pohled, zobrazilo se pokrytí uličními snímky Street View. No a tam, kde jste ho upustili, se zobrazilo interaktivní panorama.

Nyní má ale Pegman mnohem více práce, když ho totiž uchopíte a přenesete nad mapu, zobrazí se vedle případného souvislého pokrytí Street View plány i modré tečky. To jsou lokalizované fotografie ze služeb Panoramio, Picasa a Flickr.

pegamn1.png
Stačí panáčka vynést nad mapu a vedle souvislého modrého pokrytí Street View
se zobrazí i tečky. Pokud na některou najedete, okamžitě se zobrazí miniatura fotografie

Když panáčka upustíte nad takovým bodem, namísto uličních snímků se načte fotografie a v horním levém rohu se ke všemu zobrazí miniatury nejbližších vyfotografovaných bodů. Pokud tedy v mapách navštívíte třeba Říp, budete si moci skrze miniatury zobrazit rotundu na vrcholu prakticky ze všech možných úhlů. V tomto se nová funkce hodně podobá Photosynthu od Microsoftu.

 pegman2.png  pegman3.png
Po uvolnění panáčka se zobrazí fotka, kterou můžete přibližovat. Pakliže jsou v okolí další fotky,
můžete je zobrazit z nabídky v horním levém rohu. Pokud Google rozezná, že jeden objekt je na více snímcích,
můžete na další fotku přejít klepnutím na určité místo (všimněte si ohraničení na prvním obrázku)

Pokud ke všemu systém rozpozná jeden objekt na více fotografiích, budete moci na další snímky přecházet přímo klepnutím na fotku. Tato funkcionalita ale není zase až tak čerstvá, už v minulosti ji totiž Google představil ve své geografické fotobance Panoramio. Tímto krokem tedy došlo ke kýžené integraci s Google mapou a všechny tyto vychytávky nyní můžete používat na jednom místě.

Pegmanova fotovrstva je samostatná, stále si tedy můžete v mapě standardním způsobem zobrazit všechny fotky.

Diskuze (6) Další článek: PDFCreator: vytvořte PDF a jiné prakticky z čehokoli

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,