Zkušenosti s Deezerem: vyplatí se předplácet hudbu?

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 24

Názory k článku

03. 11. 2013 13:38

Mám ho asi 1 měsíc. Měl jsem i Google music a rozhodoval jsem se mezi nimi. U toho googlu byla dobrá cena 129,- kč za vše i s mobilní platformou. Sice jen do 15. listopadu a zatím jen android a wind.ph. IOS 7 ale zatím chybí. Rozhodla lepší zvuková kvalita oproti googlu.Ve sluchátkách zcela jasný výsledek.Nezkoušel jsem Rdio ani Spotify. Spotify by prý mělo být zvukově nejlepší, jen tady ještě nejsou. Asi u Deezra i zůstanu, vychází to na 90,- kč, mobilní se 180,- kč je už na mě moc.
Co mě trochu vadí, že tématická rádia jsou snad jenom v 7 žánrech. Kontaktoval jsem se na podporu, sdělily mi, že mám snad moc zazoomovamé stránky na prohlížeči...Nechápu. Zcela chybí jazz, blues, world..No je tam toho víc.Říkal jsem si, až snad bude česká lokalizace, tak bude změna a ono nic. Zatím mám free verzi, chci se zeptat, přibude více žánrů až přejdu na placenou variantu? Musím rádio jen přes interprety, což na moc objevování nové muziky není.
K interpretům. Chybí mě třeba takový velikán jazzu Marcus Miller, nebo Thierney Sutton. Neskutečné skvělá je aplikace DG, komplet katalog klasické hudby. Nechybí audiofilské gramofirmy, severský jazz ACT, nebo Savall na ALIAVOX. Ty všechny desky jsem si kupoval za nekřesťanské peníze..A tady si je mohu poslechnout.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 11. 2013 12:40

Deezer mám rád a používám ho pořád (i právě teď). Stejně jako někdo další tady v diskuzi mám občas problém s tím, že mobil "zapomene" nasynchronizovanou skladbu, ale to jsem dosud bral jako chybu telefonu (má málo místa na kartě, tak třeba maže "nepotřebnou" cache)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
02. 11. 2013 19:53

\Mám taky rdio a mohu doporučit, zkoušel jsem rdio, todle a ještě dvě konkurence a rdio vyšlo nejlépe...
Navíc před časem koloval na twittru gift který zaplatil full rdio na 3 měs....
A jak psali jiní, rdio je ze vech očividně nejméně sociální... zeptá se jednou a pak vás tím neotravuje...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 11. 2013 18:57

pořád ještě neexistuje žádná pořádná služba, která by nabízela bezztrátovou hudbu bez DRM (třeba flac, popř. monkey's audio nebo něco podobného), kterou si můžu kdykoliv a kdekoliv stáhnout do počítače a přehrát jak chci - cokoliv jiného si můžou strčit někam.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 11. 2013 15:42

Deezer je dobrá služba, stejně jako celý koncept streamované hudby. Je to ideální nekontroverzní využití cloudu (nejde o nějaké osobní dokumenty apod.). Skladovat na disku gigabajty dat v podobě hudby a pak se v tom dlouze přehrabávat, třídit a opravovat tagy, se tak pro mne rázem stalo zbytečné. Díky offline módu je poslech snadný i na cestách a než vyrazím, vyberu si co zrovna chci - dá se tak pohodlně vyžít i s mobilním zařízením s menším úložným prostorem a kdykoli si do něj na cesty rychle namixovat zase jiný neohraný obsah. Muset ručně mazat a nahrávat vlastní soubory, tak je nikdy neobměním, jednou tam nahraju nějaký výběr a ten tam zkejsne navždy.Pokud jde o kritiku co tady čtu, tak s přehráváním nemám žádný problém, nedělám si taky iluze, že za těch pár korun k tomu bude mít přístup celá rodina se všemi tablety a mobily do pátého kolena, a pokud jde o sociální rozměr, tak ten jde v případě potřeby dostatečně potlačit.Samozřejmě tady vždy bude skupina, co bude křičet, že za hudbu nebudou platit, že už platí za prázdná média, že musí mít na převodník v mobilu a do sluchátek za pětikilo flac, že musí mít vždy vše nasyslené u sebe (co kdyby to za 20 let už nešlo sehnat), že je to zbytečné a další kupa "argumentů"... ale Deezer a podobní jsou hlavně o pohodlí, což považuji při poslechu hudby za klíčové. Být otrokem opečovávané a ručně aktualizované sbírky mp3jek mi připadá zbytečné. Mít kolekci oblíbených vinylů nebo i těch cdček, to je něco jiného... ale nějaké jedničky a nuly na disku?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
01. 11. 2013 17:03

„Provozovatelé tak musí nabízet krom samotného přehrávání ještě další přidané funkce, ať už sociální nebo přímo související s hudbou jako takovou.“Já mám naopak požadavek „Hlavně ať to není sociální“. Nepotebuji sdílet každý prd a mít všechno navázané pod jeden Facebook účet (jako to umožňuje většina služeb). Když instaluji v telefonu nějakou aplikaci tak mě vždycky nejvíc naštve, když mi chce lézt do kontaktů a zpráv atd., zjistit, kdo z kontaktů je také uživatelem a být co nejvíc ƒ„sociální“. Když chci být sociální, prostě jdu na samotný Facebook, do hospody nebo někam jinam. Čím je služba, jejíž účelem je primárně být něčím jiným než sociální sítí, méně sociální, tím lépe.Jinak nejlepší zkušenosti mám s Rdio. Mám tam zatím free účet, veškerá hudba zatím bez reklam. (netušíte někdo na jak dlouho to takhle může být?) Oproti Spotify má Rdio navíc i použitelný rádio mód, kdy se pořád neopakují dokola ty samé skladby, ale pouští se pořád něco nového.Důležité je u těchto služeb hlavně nevytvářet žádné komplikované playlisty a mít hudbu nějak úhledně rozdělenou. Žádná z těch služeb neumožňuje jednoduchý export playlistů a přechod na jinou službu v případě potřeby je potom peklo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
01. 11. 2013 14:21

no me se asi tak ptejte ze jo kdyz sem jen za posledni tyden stahnul z torrentu 15 GB hudby

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
01. 11. 2013 13:13

Určitě je to "Beatless" ? To znamená trochu něco jiného a pro The Beatles ne zrovna lichotivého :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
01. 11. 2013 12:45

Deezer Premium + jsem si platil cca 4 měsíce, aktuálně jsem předplatné zrušil.
Poslech na cestách mají vyřešen dobře, drobné chybky se objevují u offline skladeb, kdy z neznámého důvodu se stane, že se nějaká skladba tváří jako "zelená" tzn v offline cache, avšak při přehrávání tomu tak není a místo dané skladby skočí systém na další.Z mého pohledu bylo největší vadou předplatné, které se nedalo použít jako rodinné. Chtěl jsem službu, kde budu moci mít svůj playlist já, manželka a 2 děti. Playlist jsem pro každého udělal, problém byl s mobilními zařízeními. Deezer má omezení na 3 registrovaná zařízení (max 1 současně v online režimu) a po dotazu na support mi bylo sděleno, že rozšíření neplánují.Takže použití v mém případě na 4 mobilní telefony + tablet bylo prostě nemožné (a to i v případě, že jsme všichni používali offline playlisty a v online režimu bylo připojeno vždy jen jedno zařízení)Google music jsem ještě nezkoušel, čekám na IOS klienta.Takže jsem se vrátil ke streamování hudby z vlastní NAS synology do svých zařízení a používání integrovaných internetových rádií.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
01. 11. 2013 10:48

No nevím ale já si „hudbu na cesty“ pouštím z telefonu a zatím jsem nepotkal nikoho, kdo by používal jako walkmana laptop. Zejména na ulicích, kde je hustota chodců větší je tento způsob poslechu hudby nejen náročný na výdrž ruky, ve které držíte ten laptop ale i na trpělivost chodců, které míjíte. xD
No možná při delší cestě vlakem či autobusem (říká se v Braunau také vlaku vlak a busu bus? já vím jen o šalině) by se laptop jako walkman použít dal ale stejně je mobil skladnější a pohodlnější.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor