Zkoušíme Microsoft Sway, novinku pro tvorbu webových prezentací

Kdo se přihlásil do testovacího programu nové služby Sway od Microsoftu, možná stejně jako já dostal dnes přístup k vyzkoušení. Služba na tvorbu interaktivních dokumentů a prezentací přináší značně inovativní přístup k tvorbě obsahu a časem doplní webové služby Office. Bude konkurentem především pro Powerpoint, který už svou koncepcí trochu zastarává. 

Co tedy Sway umí? Poskládat různorodé podklady do líbivého interaktivního celku. Texty, obrázky, videa se poskládají do líbivé webové prezentace, kterou můžete jednoduše sdílet nebo sami někde někomu s komentářem předvádět. Vše se přitom tvoří se zcela novým přístupem. Aktuální zkušební verze však ještě nepřináší všechny slibované vychytávky a dává ochutnat zatím jen základ. 

148775115 
Tvorba ve Sway. Vlevo je panel se zdroji (v tomto případě soubory na Onedrivu), vpravo se pak tvoří. Panely představují jednotlivé kroky prezentace, které můžete nezávisle dotvářet, přehazovat a plnit. 
987429108 
Když prezentaci naplníte daty, určíte ji strukturu (zatím jen k dispozici jen prosté vertikální či horizontální procházení), grafický styl a barevnou sadu

Výsledkem je prezentace, kterou můžete šířit odkazem, na sociální sítě nebo ji třeba vložit do webové stránky. Podívejte se na můj první pokus: San Francisco

Diskuze (55) Další článek: Sledujete vývoj Windows 10? Poznačte si do kalendáře 21. leden

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,