Zjistěte, co nejvíc frčí. Na Wikipedii i v mikroblozích

V rychlém sledu se objevily dvě webové služby, které vám prozradí, o čem si lidé hledají nejvíc informací a o čem naopak nejvíc píší. Jejich prostřednictvím můžete zvýšit popularitu svých stránek, získat zajímavá data do školních prací nebo jenom zabít nudu.

Pokud vás zajímá, která hesla na české, anglické nebo jiné Wikipedii jsou nejnavštěvovanější, můžete využít novou službu stats.grok.se. Kromě podrobných statistik jednotlivých hesel nabízí i celkový žebříček. Zajímavé je, že se v pořadí mezi prezidentského kandidáta Johna McCaina a nový stát Kosovo v únoru vtěsnalo heslo zabývající se psí reprodukcí (celkově je 11. nejpopulárnější).

Informace o tom, co je právě „in“, můžete vydolovat i z mladičké služby Twittermeter, která prohledává archiv mikroblogovacího serveru Twitter a umí v něm najít a do grafu promítnout popularitu hned dvou blogovaných slov (zkuste třeba „beatles radiohead“).

0805m.jpgCo je to mikroblogování, jak na to a v čem vám může usnadnit život? To se dozvíte z nového Computeru 5/08, který i s 9GB poprvé vychází za skvělou nižší cenu 79 Kč.

Diskuze (17) Další článek: Časopis Next Level končí, prodeje tištěných magazínů klesají

Témata článku: , , , , , , , ,