Živě.cz hledá redaktora: chcete psát o hardwaru?

Chystáme nové projekty, a proto do týmu Živě.cz hledáme redaktora nebo redaktorku se zaměřením na hardware. Chcete být mezi prvními, komu se v Česku dostanou do ruky nejnovější produkty? Baví vás testovat hardware, zajímají vás novinky ze světa počítačů a chtěli byste své poznatky sdělovat ostatním?

Tak pojďte k nám!

Nabízíme zajímavou práci na plný pracovní úvazek, která není jednotvárná a nudná. Alespoň nás to stále velmi baví. Navíc Computer Press je nejvýznamnější české vydavatelství v oblasti informačních a komunikačních technologií, Živě.cz s velkým náskokem nejčtenější web o počítačích. A z toho vyplývají i pracovní podmínky a zázemí.

Úkolem redaktora je účastnit se na tvorbě denního vydání Živě.cz - píše články o nejrůznějších produktech, testuje novou techniku, aktivně vyhledává novinky, komunikuje s externími autory, je v kontaktu se čtenáři a firmami. Nabízíme velmi kreativní práci, volnou pracovní dobu, odpovídající finanční hodnocení.

Co očekáváme

Očekáváme zapálení pro věc. Hardware, počítačová témata a celkově problematika informačních technologií, kterou se na Živě.cz zabýváme, vás zkrátka musí bavit. Bez toho to nejde. Musíte umět velmi dobře psát – správná čeština a poutavý styl patří mezi hlavní hlediska, podle kterých se budeme rozhodovat. Důležitá je ale také orientace v oboru a schopnost neustále se vzdělávat. Ano, učit se a sledovat, co se kolem děje nového, budete muset neustále.

Naše redakce sídlí v Brně, kde je také pracovní místo redaktora. Práce, kterou nabízíme, je vhodná nejen pro absolventy škol, dala by se za určitých podmínek skloubit i se studiem na vysoké škole. Jasnou podmínkou je práce s počítačem na velmi pokročilé úrovni, přivítáme znalost typografie. Redaktor musí být schopen bez problémů porozumět anglicky psanému odbornému textu.

Máte zájem?

Jestliže by vás bavilo pracovat na Živě.cz a myslíte si, že splňujete výše uvedené podmínky, napište šéfredaktorovi Živě.cz e-mail s předmětem zprávy Redaktor. Uveďte v něm, proč byste tuto práci chtěli dělat, případně napište, proč si myslíte, že bychom měli vybrat právě vás, a další informace, které si myslíte, že bychom měli vědět. K e-mailu přiložte strukturovaný životopis a dva zpracované úkoly. A velmi pomohou i ukázky článků, které jste již publikovali.

Krátká zpráva: Představení novinky z oblasti hardwaru. Zvolte si sami jeden produkt a sdělte čtenářům v rozsahu 600 až 1200 znaků o příslušné novince výrobce na trhu a předpokládané ceně.

Článek: Uživatelský test inkoustové tiskárny. Sestavte a napište jednoduchý uživatelský test inkoustové tiskárny formou prvního pohledu, kde se čtenáři poutavou formou dozví základní informace o produktu – dodržte rozsah 3 000-5 000 znaků a žurnalistickou strukturu (titulek, perex, mezititulky, ...).

Termín?

Nebudeme to protahovat. První kolo výběrového řízení, ve kterém očekáváme vaše e-maily s životopisy a ukázkovými články, budeme zpracovávat již 16. dubna 2007.

Všem zájemcům odpovíme a ty úspěšné pozveme k osobnímu pohovoru. Teší se na vás vaše redakce Živě.cz.

Další článek: Klávesnice OLED Optimus Minimus a nová myš od Art Lebedev

Témata článku: , , , , , , , , , ,