Živě z Los Angeles: Microsoft představuje nové produkty - oživeno 22:00

Další zajímavosti z celosvětového uvedení nových profesionálních produktů Microsoftu přineseme zde na Živě.cz v příštích dnech. Reportáž také najdete v časopisu Computer 5/08, který se ve vašich schránkách a na pultech trafikantů objeví v týdnu kolem třináctého března.

22:00

Keynote uzavřel film o Josefu Hynkovi, děkanovi fakulty informatiky a managementu královehradecké univerzity, který byl na akci přítomen jako jedna z „hvězd“. Jeho fakulta pro zvýšení bezpečnosti nasadila v ostrém provozu Windows Server 2008.

19:30

Na pódium se vrátil Steve Ballmer - popisuje nové možnosti provozu a vývoje webových aplikací. Zmínil nový .NET framework, IIS a nové vývojové nástroje pro snadný a rychlý vývoj AJAX aplikací. Ballmer zmiňuje novou technologii IntelliSense, která usnadňuje psaní JavaScriptu. Vyzdvižena byla i podpora PHP v IIS - Ballmer je přesvědčen, že Windows již dnes jsou nejlepší a nejrozšířenější platformou pro provoz PHP aplikací.

19:25

Právě probíhá představení případové studie využívající spolupráce všech představovaných produktů a jejich největších inovací. Viděli jsme snadnou administraci virtuálních serverů pod Hyper-V i velmi jednoduché integrované šifrování databází v SQL Serveru 2008. Nyní následují vstupy jednotlivých hrdinů, tedy správců, kteří již nové produkty nasadili v ostrém provozu.

19:05

Při vývoji virtualizace Hyper-V a rozhodnutí implementovat jej do Windows Serveru 2008 hrála podle Ballmera hlavní roli snaha demokratizovat virtualizaci - umožnit ji na co největším množství serverů, ne pouze na jednotkách procent strojů, které dnes ovládá lídr tohoto trhu (VMware, pozn. redakce). V tuto chvíli sledujeme video popisující zlepšení ve firemním IT s novými produkty Microsoftu. Systémy musí být optimalizované, funkční a samozřejmě virtualizované :-)

19:02

SQL Server netrpěl od roku 2004 žádnou bezpečnostní zranitelností. Ballmer jej porovnává s Oracle DB, která jich vykazovala několik desítek.

19:00

Se Server Core klesne potřeba záplatování systému o šedesát procent. Oproti Windows Serveru 2003 klesne s Windows Serverem 2008 Core spotřeba serverů o deset procent. To může tvořit nemalé náklady, neboť spotřeba energie tvoří čtyřicet procent nákladů na datová centra.

18:58

Ballmer představil novinky tohoto dopoledne: Windows Server, SQL Server a Visual Studio 2008. V tuto chvíli popisuje vylepšenou bezpečnost produktů, speciálně Windows Serveru 2008. Hovoří o možnostech Server Core, novém firewallu a jednoduchém automatickém zabezpečení stanic v síti.

18:50

Steve Ballmer pojmenováva čtyři trendy IT, které staví jako pilíře koncepce zvané Dynamic IT. Těmito trendy jsou software a služby, virtualizace, otevřenost při vývoji a bohatý uživatelský prožitek. Microsoft představil v posledních dvanácti měsících kompletní portfolio produktů v Dynamic IT: Windows Vista (SP1), Office, Office servery, Windows Mobile, Dynamics, Exchange Server, BizTalk, Silverlight, Forefront, .NET framework, System center. Ballmer specificky vyzdvihl Silverlight, jejž bude využívat například web olympiády v Pekingu a rovněž Windows Vista SP1, který Microsoftu otvírá dveře na podnikové desktopy.

18:40

Na pódiu se objevil Steve Ballmer. Přivítal se s přítomnými hrdiny, profesionály v oboru IT a poděkoval partnerům, kteří s Microsoftem na této akci spolupracovali.

DSC03524.jpg

18:20

Keynote právě začala, úvodní slovo pronáší americký žurnalista Tom Brokaw.

DSC03493.jpg

18:10

Keynote v Nokia Theatre v Los Angeles začne každým okamžikem. Stejně jako my, můžete i vy být přitom - alespoň prostřednictvím webcastu. Naladit si můžete stream ve kvalitách 100, 300 a 750 kb/s.

27. února 2008 15:30

Dnešek je velkým dnem Windows Serveru 2008, SQL Serveru 2008 a Visual Studia 2008. Všechny tři nové produkty Microsoftu budou oficiálně uvedeny na celosvětový trh, i když v Česku si budeme muset počkat až na podobnou akci, která se koná 2. dubna.

Program dne je našlapaný. Od osmnácti hodin středoevropského času začíná keynote, tedy samotné představení zmíněných produktů. Vystoupit by měl i Steve Ballmer. Z místa se pokusíme připravovat průběžnou online reportáž, kterou budeme oživovat tuto bleskovku. Zbytek dne naplní kulaté stoly a novinářská setkání. Uvidíme Francoise Ajenstata a Josephe Landese, ředitele product managementu Microsoftu, Jaye Roxe produktového manažera pro Visual Basic či Ala Gillena, viceprezidenta analytické společnosti IDC. Zajímavosti, které se dozvíme na těchto setkáních si schováme až pro pozdější velký článek zde na Živě.cz i v časopisu Computer.

V Los Angeles je teď půl sedmé ráno. Zatímco v Česku již je po práci, nám zde začíná nabitý pracovní den.

Živě.cz je mediálním partnerem uvedení Windows Serveru, SQL Serveru a Visual Studia 2008.

Diskuze (57) Další článek: Thunderbird 2.0.0.12 opravuje bezpečnostní problémy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,