Získejte Ericsson T28 za 231 000 fazolí

Nově spuštěný projekt Fazole.cz se snaží přenést bonusový systém, jak jej známe třeba z Centrum.cz, na libovolné množství dalších serverů.
Nově spuštěný projekt Fazole.cz se snaží přenést bonusový systém, jak jej známe třeba z Centrum.cz, na libovolné množství dalších serverů. Každý registrovaný uživatel může již nyní na několika serverech hledat tlačítko pro přidání fazolí na jeho účet. Za registraci na webu barter.cz tak můžete získat 200 fazolí, za přihlášení na hlavní web Fazole.cz můžete denně dostat 50 fazolí a podobně. Když jsem to počítal, můžete v současné době denně získat maximálně 335 fazolí (bez jednorázových nabídek).

Za takto získané fazole si můžete kupovat různé zboží, například Go kupón v hodnotě 500 Kč stojí 5 500 fazolí, Nokia 3210 pak 110 000 fazolí. Pochopitelně bude růst jak počet nabízených cen, tak počet serverů, kde bude možné fazole sbírat. Pokud by možnosti zůstaly na současné úrovni, měli byste na zmíněný Ericsson T28 nárok až za dva roky denního sbírání fazolí. Princip sbírání fazolí spočívá v tom, že do vyskakujícího okénka vyplníte svoji e-mailovou adresu a na účet s touto adresou se připíší určené body. Pokud by vás napadlo švindlovat a připisovat si fazole nekalým způsobem, autoři upozorňují, že provádějí průběžnou kontrolu a v případě zjištění nekalého počínání bude účet zrušen i s naspořenými fazolemi.

Čím jsou tedy Fazole.cz zajímavé z hlediska uživatele? Především možností získávat zajímavé konkrétní ceny za návštěvu různých webů. Není to proto jinde používaný princip, že za 5000 kreditů a 5000 Kč můžete získat zboží, které běžně stojí právě 5000 Kč. Fazole prostě mají reálnou hodnotu, která v přepočtu vychází na 9,1 haléřů. Na vašem kontu tak přibývají v podstatě reálné peníze, i když se jmenují fazole.

Pro vlastníky webů jsou Fazole zajímavým způsobem reklamy – sami si totiž mohou stanovit motivaci návštěvníků v podobě množství fazolí, které jim chtějí přidělit za určité akce. Tím se mohou fazole stát účinnějším reklamním prostředkem, protože finance vynaložené na reklamu směřují do konkrétních lidí, kteří se na webu takto musí pohybovat.

Fazole nyní v současné době běží přes týden a již je na nich solidní základna uživatelů. V současné době ještě nikdo nemohl nic reálného získat, protože minimální doba pro nasbírání potřebného množství fazolí ke koupi nejlevnějšího zboží za 3 300 fazolí je přibližně 9 dní. Za chvíli se ale již „obchody“ začnou hýbat.

Diskuze (21) Další článek: Intel oznámil mobilní procesory i mnoho dalšího

Témata článku: , , ,