Žijeme s Windows Live

Diskuze čtenářů k článku

pool  |  21. 11. 2007 10:59

Co je to za hrůzu?!

Autorovi je buď 70 let a strávil svá nejlepší léta psaním rudých agitek a oslavných básní o partyzánech v letech 50tých. Nebo se narodil bohužel v jiné době a musí svůj alpinismus takto uplatňovat.

Ale abych mu nekřivdil, třeba to dělá jen pro peníze a na svědomí kašle, nebyl by jediný....

Já jsem na Webu od r 1996. a od Netscape 3 Gold výkřik s názvem IE nepoužívám a když někde vidím ikonu s tím zeleným udavačem " pardon, panáčkem" tak se osipu.

Možná jsem ale jenom zatím nepřišel na to co je nejlepší a v budoucnu na to příjdu....

Zatím mne komunikace po WEBu živí.

Čest lepším zítřkům s "e" na vlajkách na našich domovech!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Motoroto  |  20. 11. 2007 16:41

Nemuzu si pomoct ale tenhle clanek mi prijde jako volebni agitka z dob nedavno minulych. Kdyz pominu ze na tech nabizenych sluzbach neni vubec nic zvlastniho, existuji i jinde, navic v mnohem vychytanejsi forme tak mne oprvadu zarazi jakym stylem je clanek psany.

Jinak jak tady nekdo (ted nevim jestli p. Waic nebo Lutonsky, nechce se mi to hledat) psal ze s MS je lepsi spoluprace protoze jim vsechno de facto naserviruje az pod nos - no, vite, ono by mozna bylo dobre se zeptat proc to ta firma vlastne dela. Jasne ze jim jde o zisky, to asi kazde komercni firme, ale to jak se MS snazi svoje radobyvychytane produkty vsude protlacit horem dolem je uz dosti unavne. Abych byl konkretni - napr. Visty - tady je tlak na jejich prosazeni na trhu za jakoukoliv cenu az hystericky. Vpodstate nikdo kdo se v pocitacich vyzna se zrovna dvakrat nepretrhne aby si je dal do pocitace natrvalo a firemni admini uz vubec ne. Nove Office - pral bych vam slyset rozhovory s lidma kterym to dali v praci misto starsich Officu, nebyt aplikaci jako Classic Menu for Office 2007 tak se s tim proste neda rozumne pracovat, at si p. Waic chvali ribbon bar jak chce.

No zpatky k Live! - opravdu na tom nevidim nic zvlastniho, MS proste okopiroval funkcni a uspesne koncepty a snazi se z toho horko tezko zplacat svuj produkt. Dalsi vec ktera me na webovych sluzbach MS odrazuje je jejich odpudive rozhrani. Grafika je subjektivni vec a kazdy ji vnima jinak, ale kdyz si vezmu jak vypadaji weby napr. Applu nebo Googlu tak je to nebe a dudy.... napada me srovnani sexy blondyny v koženém oblecku s upachtenou uklizeckou v teplakach. Weby MS jsou proste skarede a hrozne neprehledne, nemuzu si pomoct.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomfi  |  20. 11. 2007 00:44

Líp napsaný článek si neumím představit :

"Snad každý, kdo se pohybuje po internetu, využívá nějakou službu z portfolia Windows Live" - Samozřejmě zbytek souvětí toto tvrzení trochu zjemňuje, ale ruku na srdce.

"Českou specialitou je pak až chorobná závislost na instant messengerech, speciálně pak na ajsýkjů. " - Nemám stihomamy, ale snažíte se říci že používání ICQ smrdí chorobnou závislostí ze které samozřejmě vyléčí MSN?

"Základní ovládání je otázkou několika vteřin osahávání" - rychleji se naučíme snad jenom tvoření tabulek v excelu 2007 :)

Nepochybuji o tom, že služba je to výborná, ale forma představení v článku si opravdu koleduje o flame.. který samozřejmě hned následoval... opravdu je toto cílem snažení redakce živě?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
pfff .. :)  |  20. 11. 2007 02:21

+1

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin  |  19. 11. 2007 20:14

Jsem osobně zastáncem FY Microsoft a mám jejich produkty rád, ať si každej říká co chce , dělají nejlepší software na světě,ale jestli chcete server který poskytuje informace pravdivé je potřeba napsat i chyby a negativa. Podrobné chyby o kterých s enikde nemluví mám na stránce http://blogovsem.spaces.live.com/ ale jelikož se zde mluví o službách LIVE tak by jste taky do svého seriálu zahrnout i tyto informace. Windows Live Messenger

O tomto komunikačním programu bylo napsáno dost, ale já bych chtěl spíše upozornit na funkce, které mi u tohoto jinak výborného komunikátoru velmi chybí.

1) Kdy bude Live Messenger podporovat konferenci ?

tj. mluvení s více uživateli současně jako to umí už dlouhou dobu konkurenční SKYPE ?

2) Kdy bude možné pomocí Messengeru telefonovat v ČR na pevné linky a mobilní telefony jako už zmiňovaný SKYPE ?

To jsou dva zásadní problémy kvůli kterým jsem nucen používat SKYPE i Messenger současně.

Samozřejmě sdílené složky a provázanost s Hotmailem , prostorem Live Spaces + ostatními web službami je bezvadné.

Pokud vám ještě pořád nejde zprovoznit nová beta služba Live SkyDrive http://skydrive.live.com ?

pak můžete použít tyto dva odkazy:

http://skydrive.live.com/?mkt=en-en a potom http://skydrive.live.com/?mkt=cs-cz ( návrat do češtiny)

Vše by potom mělo být přístupné ,pochopitelně v češtině na hlavní adrese http://skydrive.live.com

Tato staronová služba umožňuje ukládání souborů (1 soubor max 50Mb ) až do velikosti 500Mb. Složky jsou buď veřejné , jen pro určené uživatele a nebo soukromé.

A na konec jako vždy, pár poznatků .. např. Live Wirter ( S funkcemi pro vkládání a upravování tabulek, kontrolu pravopisu při psaní, formátování a hypertextový obsah je vytváření působivých příspěvků do blogu mnohem jednodušší. ) to je popis ze stránek Microsoft, ale v této ver žádná kontrola pravopisu rozhodně není !

Live Fotogalerie… soudruzi z NDR udělali někde chybu, protože nějak pozapomněli na možnost filtrovat fotky podle hodnocení, i když samotné fotografie hvězdičkou ohodnotit jdou. Další z věcí, které by měli rozhodně opravit je nepochopitelné chování náhledů fotek (některé se zobrazí a některé ne i když se jedná o stejný formát souborů). Ale musím na obhajobu upozornit na fakt že se jedná o BETA verze a tak doufejme že do ostré verze bude vše opraveno.

Bohužel opraveno toho moc nebylo .. český pravopis v LIVE Writeru stále není a Live Fotogalerie pořád neumí třídit podle hodnocení.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
fxvx  |  19. 11. 2007 19:53

Ahoj,je možný se do wlm přihlásit s 2 mailovýma adresama?(mít pracovní účet a další např. na fóra)Zkusil sem si cvične udělat další live id a propojit účty,ale zřejmě to funguje jenom při přepínání na live homepage.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
fxvx  |  19. 11. 2007 20:23

edit: Nemyslím tím ale příchod pošty z druhého mailu.Spíš to,že bych měl kontakty z obou účtů v jednom okně a mohl tak mluvit se všema bez přehlašování mezi účty v wlm.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Qubiq  |  19. 11. 2007 18:28

Moc nechapu ty vecne flamewars proti Windows/Linuxu/MacOS (nehodici se skrtnete) At si prece kazdy pouziva co mu vyhovuje, ne? Kazdy normalne uvazujici IT profesional si snad dokaze srovnat co mu ktery system/aplikace nabizi a za jakou cenu.

Kdyz se nad tim tak zamyslim, tak je docela smutne, ze kdyz si otevru nejake zahranicni forum (anandtech, inq,etc.), tak si ho ctu, abych se dozvedel neco k tematu. Kdyz si otviram nejake ceske forum (nejen Zive, treba i Lidovky, Idnes; dokonce i root ma sveho Bleka), tak si ho ctu vicemene jen pro zasmani... skoda...

Par osobnich zkusenosti:

Ja pouzivam XP pro (na laptopu rychlejsi, bez problemu), Vistu (na desktopu, bez problemu) a SuSE linux (druhy desktop, kdyz se to jednou dobre nakonfigurujete, taky bez problemu).

Co se messengeru tyce, tak na Windows pouzivam WLM, protoze to umi co potrebuji a na linuxu Kopete a nikdy jsem s nimi nemel nejake problemy. Driv jsem dost vyuzival ICQ, ale fakt je, ze ve spolehlivosti se msn nebo jabberu nevyrovna a navic ho tu(UK) skoro nikdo nepouziva.

Tak se uz nehadejte a sorry za ot...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
19. 11. 2007 19:22

protoze byt clenem dominujiciho nabozenstvi ma sve vyhody. V realite te nikdo neobesi a ve virtualite bude vic lidi, kteri budou vyvijet sw pro tebou oblibenou platformu...

Takze to, ze se vsichni snazi prosadit "to svy" me neprekvapuje.

Spis me prekvapuje, ze si cesi mysli, ze kdyz tady vsichni prejdou na nejakou jednu konkretni platformu, tak se nam cely svet prizpusobi. Cesi se muzou rozhodovat jak chcou, ale mainstream nikdy urcovat nebudou.

S tema zahranicnima diskusema souhlasim, ale to bude hlavne ve velikosti. Tyhle diskuse jsou sice dlouhy, ale ne tak dlouhy, aby to dotycny presitilo. Coz by pri 10ti nasobne ctenosti tohoto webu jiste bylo...

Takze to ber jako zabavu. Takovy zpestreni nudnych informaci

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dimi3  |  19. 11. 2007 19:30

Zdravim, taktiez sledujem tieto diskusie pre pobavenie... pouzivam Xp pro a som spokojny.. Vistu nechcem pokial nevylezie SP1, potom idem na to (iba kvoli vzhladu, inak nic nove)... Nehodiace sa preskrtnite? - skrtam macOSX, vsimajte:

M$ vs. Linux

window$aci a linuxaci sa biju o dusu a citatel za Macom sa len smeje...

Ja Live! nepouzivam, vsetko potrebne uz existuje davno, cize malo viac casu dospiet. ICQ? aj, ale hlavne Skype. Co doma? hry, ved na co ine okrem webdesignu a hier je window$ dobry?

Ja pracujem v novinach, teda na mieste, kde technika nesmie sklamat... A co tam maju vsetci??? MAC, redaktori - MAC, zalamovaci - MAC, mi ostatní pre web na window, s explorerom 6,7, Firefox, Safari, opera...

Sorry, trocha od veci, ale to je ostatne 50% diskusných príspevkov, tak je jedno ci to napisem sem, alebo k hodnoteniam pc zostav, ci do bazaru...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
kolda  |  19. 11. 2007 17:57

... iGoogle uz funguje ja nevim jak dlouho, dela to same

sluzby pod jednim gmail uctem funguji uz od prvopocatku ... ale jo MS Live je super :D

me se libi ten entusiasmus se kterym pisete o sluzbach, ktere jini nabizeji uz jak dlouho

taky asi napisu clanek... mozna o zarovce ... nebo zebych napsal neco o novem druhu jezdicich schodu ? :D :D

nj proc by zive bylo seriozni server, kdyz bezi jen na MS :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mark  |  19. 11. 2007 17:21

Weizsi clovece me by opravdu zajimalo jestli vam to osobne nepripada alespon trohu nemoralni ... vite velmi dobre ze microsoft nenabizi

nic co by tu uz nebylo, a ze tlaci svoji kopii cizich napadu jen pomoci windows bundle. Tohle jiste nepoprete, jste hadam jeste celkem rozumny clovek.

Jak se muzete podilet na naplneni vize sveta ve ktere veskere software sluzby bude poskytovat pouze microsoft a trh bude mit velmi dukladne posichrovany ze vsech stran krizovymi uzavrenymi a patentovanymi vazbami.

Vas ani trochu nemrzi ze proste konkurence den ode dne je ve svete it slabsi a to ne proto ze by snad nemela lepsi napady nez microsoft, ale proste proto ze microsoft je vzdy ten jediny kdo na tom diky vasim nadzenym propagandistickym recenzim nakonec videla...

Pripada mi to velmi nefer a vy osobne mi pripadate jako pomerne bezpaterni clovek v tomto ohledu.

microsoftu vzdy staci jen chvili pozorovat co kuti konkurence, pak to okopiruje, nabundluje do windows = prosadi to, a blbouni jako jste vy

jeste kolem toho sirite auro vyjimecnosti, je mi z vas trochu blivno.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 19. 11. 2007 17:26

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lumpy  |  19. 11. 2007 17:39

Naprostý souhlas! Přijde to stejné jako Rudé Právo uprostřed totality.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Doktor Cimický  |  19. 11. 2007 17:49

Že vy jste vysadil ty růžové pilulky co jsem vám minule předepsal? Takhle se svého stihomamu nezbavíte!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
.  |  19. 11. 2007 20:54

Té teorii o Radku Hulánovi jsem se opravdu zasmál, máte všechny mé body za pobavení - už dlouho jsem se při čtení diskusí tak moc a nahlas nezasmál...

Jinak s Vámi naprosto souhlasím, opravdu i já už delší dobu cítím, že Živě tvrdě ujíždí směrem na reklamní plochu MS, což jim zjevně vůbec nevadí. I přesto Živě čtu dál, protože mě zajímá, jestli náhodou MS neobjeví něco převratného. Live je velké téma a zdá se, že se zase nic nového nekoná.

Narozdíl od Vás se neobávám budoucnosti s MS. V poslední době mám pocit, že se MS poněkud zbláznil (např. 2. prodej repasovaných Windows) a že si toho lidé brzy všimnou. Minulost už ukázala, že i velká impéria se umí zhroutit dost rychle.

Je mi dopředu líto všech, kteří zůstanou odkázaní na podporu této "jediné" firmy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 19. 11. 2007 15:17

Snad se tady tento dotaz k tématu neztratí. Lze nějakým způsobem změnit e-mailovou adresu přiřazenou k účtu Live?

Bylo by to praktické. Někteří lidé u nás ve firmě používali Live už dřív, mají registraci na svou soukromou adresu. Ale když si je přes ni přidám v Messengeru, zmizí mi pak například propojení mezi kontakty v Outllooku, kde mám dotyčného firemní e-mail.

Live nabízí možnost slučování ID, ale ta myslím tento problém nevyřeší.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
19. 11. 2007 15:38

Ano, jde, píšu to přeci i v tom článku, jen tam není postup http://account.live.com, přihlásit. Vlézt do položky Settings a pod Change your Windows Live ID změnit adresu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
T. Berný  |  23. 11. 2007 22:45

No vztekám se s tím už hodinu a dospěl jsem k závěru, že pokud si zařídím LiveID ve formátu jmeno@windowslive.com, tak ten email následně změnit nejde! Pokud jsem na to šel od počátku oklikou a udělal si LiveID s vlastním emailem, tak pak výše uvedený postup funguje a změnit se to dá.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
kriznik  |  19. 11. 2007 15:47

ano tento problem resi gTalk ... a gMail, kde neni v emailech problem

anyway: balik Live! jsem si stahl a tak priserne rozhrani jako "novy" email klient jsem vazne necekal, ale proti gustu ... jinak tam neni nic co bych musel nutne pouzivat, takze stahl zkusil, odinstaloval, smazal

jak pisete v clanku, hotmail je zasvineny spamem a mam ho jen proto aby se mohl prihlasit na sit MSN (Mirandou), protoze tam mam par kontaktu - rozhodne bych hotmail nikdy nepouzival jako svuj email

Messenger Live, ktery neumi poslat zpravu do offline je totalne k nicemu (nebo to uz umi??) ...

a krom toho v ceskych podminkach se MSN prilis nepouziva, takze se stejne nevyhnete alternativnim klientum, kteri umi ICQ/Jabber/AIM/MSN/gTalk atd.

proto pozbyva Live! vyznamu

K.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 19. 11. 2007 15:52

Přečtěte si prosím, na co se ptám. Pokud znáte odpověď, budu za ni rád. Teď ale na moji otázku bohužel neodpovídáte.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
19. 11. 2007 16:01

Offline komunikaci WLM už samozřejmně umí. Fakt, že se v ČR moc nepoužívá, není argumentem proti jeho používání. Kdo se mnou chce mluvit přes IM, nechť se přizpůsobí

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PTX  |  19. 11. 2007 16:19

"Fakt, že se v ČR moc nepoužívá, není argumentem proti jeho používání. Kdo se mnou chce mluvit přes IM, nechť se přizpůsobí."

Taky si říkám, proč mi lidi zkouší posílat maily a SMSky. Já preferuji poštovní holuby. Fakt, že se v ČR moc nepoužívají, není argumentem proti jejich používání. Kdo si se mnou chce psát dopisy, nechť se přizpůsobí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mike  |  19. 11. 2007 16:30

To nemá cenu, s místními MS fans se nedomluvíš. Co není od MS, tak neexistuje, případně to nestojí za nic.

("Váš odpor je zbytečný, budete asimilováni". )

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
19. 11. 2007 17:45

Nebylo to: Odpor je marny,..................?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
19. 11. 2007 16:52

Proč by měli, když nechci? Pokud se mnou někdo chce mluvit, využije dostupné prostředky. Pokud mu to za to nestojí, jedině dobře, nechtěl nic důležitého V contact listu ICQ jsem míval kolem 150 lidí. Nevermore.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
gfg  |  19. 11. 2007 22:52

pokud nepoužíváš MS software jsi póvl a nezasloužíš si žít

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět

Vy to asi nechapete, teda vlastne urcite nie. V ICQ mam cca 350 kontaktov. Nic proti tym ludom nemam, nejakych 20% su kontakty co SKUTOCNE chcem mat, zvysok su ludia ktorym obcas nieco napisem, alebo ich chcem jednoducho mat v liste z inych dovodov. Bohuzial to velmi zpomaluje pracu, neexistuje 8hodinovy pracovny den, keby niekto nepisal (sukromne) a to dost zdrzuje. Preto pre mna ostane WLM/MSN ako platforma na firemnu komunikaciu :D vecer vypnem WLM, zapnem Computer Miranda Pack a socializujem sa s kamaratmi ;) praca ostane za dverami

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
19. 11. 2007 16:13

"Messenger Live, ktery neumi poslat zpravu do offline je totalne k nicemu (" --- Windows Live Messenger to samozřejmě dávno umí. Nepleťte si to s primitivní Mirandou, která crackuje protokol MSN a implementuje jen jeho mizivou část. Jediný oficiální klient pro MSN protokol je WLM, nyní ve verzi 8.5, a ten umí online a offline textové zprávy, audio, video, sdílení a sync souborů, přenos souborů, desítky her, hlasové klipy a mnoho dalších věcí.

Jinak pokud redakce dovolí, tak na mém webu je hromada informací o Live.com, myslím, že nejvíce v ČR, jen ukázka těch nejdůležitějších:

//EDIT redakce: Radku, promiňte, nedovolí. VW

Jinak v seznamu pro publikaci na Živě.cz mi chybí "Windows Live Custom Domains", tedy možnost provozovat Live.com na vlastní doméně, a mít zdarma až 500x5GB emailových schránek (popřípadě 10GB za €20/rok).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
DanHen  |  19. 11. 2007 16:27

nazvat mirandu primitivnym klientom dokaze len naruseny jedinec :(

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mike  |  19. 11. 2007 16:32

Neštvi, Mirandu přece nevymysleli u MS, tak musí být primitivní.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mark  |  19. 11. 2007 17:13

u ms se napady nevymysleji ... pouze se tam kradou od tech co jsou mene videt a bali do hezkych drahych krabic ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mark  |  19. 11. 2007 17:10

existuje jista teorie ktere 9 z deseti odborniku dava za pravdu a ktera matematicky rika asi toto : radek hulan = naruseny jedinec

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mark  |  19. 11. 2007 17:12

Windows Live Custom Domains> cha , no jiste ... to zase jednou microsoft "nakupoval" napady u konkurence ze ? ... tohle umi Jabber uz davno a nemusite za to platit majlant a zvysovat zivotni uroven tech blbecku za oceanem

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
kriznik  |  19. 11. 2007 17:14

jeee internetove retardatko se objevilo

... co vim tak MS Messenger zpravy do offline NEUMEL, jestli uz tuhle "novou" funkci umi tak je to super ;)))))))

ps: miranda to umi od sameho zacatku hulanku :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr  |  19. 11. 2007 21:39

Libí se mi jak si něco na žive.cz přečteš a hned publikuješ u sebe články a vkládáš sem odkazy. Na tvém je hromada blábolů, v tom máš pravdu. Jinak jsi nedostudovaná blogerská nula....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tc  |  20. 11. 2007 02:24

tak zaprve, Gmail a Gtalk nejde pripojit na MSN (a kupodivu to neni chyba MS)

zadruhe, MSN ucet lze mit na temer libovolnem maillu a neni potreba zrizovat hotmail

dale, co se tyka Gtalk, tak ten rozchodit v mirande bylo .... utrpeni

Co se tyka toho clienta live MSN messenger, tak pro me osobne je naprosto vynikajici a kupodivu zpravy posilat offline umi (umi to tusim uz 4 roky, ale nejsem si jisty), ale miranda to neumi, takze odtud jste nabyl asi dojmu co neumi miranda neumi ani MSN. Navic pres MSN jde snadno zaslat danemu clovekovi mail.

Chtel bych videt jestli jste nekdy pouzival MSN, ale tipuji ze ne. moje zkusenost byla takova, ze znechucen z ICQ pouzivam mirandu a kdyz mi zacali pribyvat lide co maji MSN, zacal jsem pouzivat v mirande i ten. uz nevim z jakeho duvodu jsem jednou pustil MSN a od te doby nevypl. je super a umi naprosto vsechno, ale je od MS a proto je to asi takove zlo, ze?

je zajimave. ze vetsina lidi nadava na original ICQ a tak prechazi treba na tu mirandu, ale u lidi co maji MSN se to nedeje. no je ten klient lepsi nez se zda

jinak otazka na pisatele clanku :

Pokud je MSN live svetova komunikacni dvojka, tak co je jednicka? 95% lidi co znam mimo CR/SR pouziva jenom MSN (tech zbylych 5% ma krome MSN i neco jineho)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
20. 11. 2007 02:40

AIM.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jirka  |  19. 11. 2007 13:41

O co vám pořád jde? Žijeme ve světě, kde jsou peníze až na prvním místě a Microsoft peníze má, hodně peněz, takže si takovou agitku může dovolit. Živě nikde nepíše, že je to nezávislý a objektivní článek. Vy byste to neudělali na jejich místě? Komu se to nelíbí, tak nejlepší způsob, jak to ukázat je přestat Živě číst a ne prudit v diskusích.

P.S. Zajímavé je, že Google má taky hodně peněz, ale nikde jsem neviděl takovou agitku. Holt jeho produkty ji asi nepotřebují

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
19. 11. 2007 14:05

Ono je to také o tom, jak se daná firma o novináře "stará". Pokud si vzpomínám, Google za poslední rok a půl uspořádal jednu akci, kde jsme potkali korporátního viceprezidenta a mohli se ptát. Jinak je velmi pasivní se zasíláním tiskových zpráv, nabídkami spolupráce, mediálního partnerství apod. Přitom v tomhle byznysu víc než kde jinde platí, že firmě, která umí kontakty vybudovat, bude věnována větší pozornost. Na poli hardwaru tohle chápou snad všechny firmy, jak jinak bychom mohli vydávat recenze nových grafik přesně v hodinu skončení NDA (utajení). Microsoft přesně v tom duchu pořádá časté tiskové konference, nabízí produkty k testování, umožní kontakt se zaměstnanci, kteří pak sem tam upustí i nějakou zákulisní informaci či betaverzi softwaru. To všechno pak vede k tomu, že logicky pracujeme a spolupracujeme s tím, kdo o to má větší zájem. S Microsoftem tak připravujeme tento tematický Live week, jsme mediálním partnerem TechNetu, CZ WUGu, uvedení Windows Serveru 2008, poskytujeme linky do TechNet zpravodaje, části knih pro TechNet profesionály, máme vlastní zdroje informací o dění, máme přístup k technologickým novinkám. Chyba není na naší straně, zájem na propagaci (a jakákoli zmínka v médiích samozřejmě propagací je) mají mít přeci v první řadě firmy

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
jozka  |  19. 11. 2007 14:50

Takze kdyz to shrnu, google spoleha na to, ze jsme novinari, MS dela praci za nas a zasypava nas informacemi, ktere jenom prepiseme. Obcas taky utrousi nejaky bonbonek.

Coz je taky na stylu poznat. Ale co, na humoristicky magazin si nevedete spatne!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 19. 11. 2007 14:59

Bohužel jste přesně nepochopil, co Vlasta Waic psal. Nebylo tam nic o přepisování informací, ale o jejich dostupnosti.

Ale nevím, jestli vůbec má smysl něco vysvětlovat. Řekl bych, že vám jde stejně jen o to, jak v diskuzi někoho shodit a pomluvit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
jozka  |  19. 11. 2007 15:23

Shazovat pana Waice opravdu nechci a ani nemusim, to zvladne sam. Skoncime to s tim, ze ja nechapu vasi predstavu novinariny a vy moji. Mejte se hezky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 19. 11. 2007 15:28

Jako kdybych to nepsal. Ani ve dvou větách si neodpustíte někoho shodit, zesměšnit. Nedivte se, až redakce úplně přestane do diskuzí reagovat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
19. 11. 2007 15:33

Vyjimecne musim s p. Waicem souhlasit, alespon v tom ze pokud se nekdo nechce prezentovat, tak to nikdo zadarmo delat nebude (urcite ne v takove mire), nebo snad vy ano?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
19. 11. 2007 15:53

Také výjimečně: Ale máte samozřejmě pravdu. Nemá smysl se tajit tím, že pro nás je jednodušší pracovat s produkty, které dostaneme třeba i s podrobnými manuály, příručkami pro recenzenty apod., než s tím, co si musíme shánět a vymýšlet sami. Ve vztahu novinářů a firem funguje jednoduché souznění. Firmy své produkty nabízejí a novináři o nich píší. Firmy, které je nabízet nechtějí nebo neumí mají samozřejmě přístup na stránky médií těžší.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
jozka  |  19. 11. 2007 17:56

Mno, to je asi prave ten rozpor. Ma byt zive.cz platforma pro sireni prezentacnich materialu PR oddeleni IT firem nebo chce byt magazinem pisicim o tom, co lidi zajima? Nebylo by pro vydavatele potom jednodussi a levnejsi dat kazde firme pristup do redakcniho systemu, aby si tam ty firmy vkladaly prispevky samy? Usetri za redaktory a "redaktory"

To je zrejme hlubsi problem netykajici se jenom zive.cz.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 19. 11. 2007 18:06

No ale tohle lidi zajímá. Opravdu, jinak bychom takové články nepsali. Právě čtenost je pro nás doslova božský parametr, od něhož se odvíjí všechno ostatní.

Už jsem to jednou psal: firmy nepřipravují články, od firem získáváme informace, které dále vybíráme, zpracováváme, publikujeme.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
insider  |  20. 11. 2007 19:23

do diskuze vstupuju až teď, ale musím říct, že -emoce stranou- souhlasím s kritikem redakce. Čtu vás rád, patří to ke koloritu. Článek o aktivačním mechanismu windows byl moc fajn, šel do hloubky a díky za něj. Nicméně - u většiny článků pana Waice mám fakt pocit, že čtu tiskový materiál výrobce. Chybí mi .. jak to říct: zkušenost s něčím jiným. Na příkladu personalizace homepage: tady je prostor o zmínce intranetových portálů, standardizace, portletech, o igoogle, o tom, jak jednotliví výrobci chápou a prosazují jednotnou identitu na svých web suitech. Nečekal bych ten článek "průřezově o všem", ale -je to pocit, přiznávám- zdá se mi, že je jen o krátké osobní zkušenosti a tom, co si člověk dozví z materiálů ms. Což je dostatečné. Dostatečné, ale ne výborné a pan Waic umí psát i výborně...

nevím, lehce se to kritizuje. nejsem redaktor, autor. jsem it architekt a potřebuji rozhled napříč portfolii, napříč novinkami. možná v tom je můj problém...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mike  |  19. 11. 2007 16:05

Pane MS Waici, proč to popisujete tak složitě? V Čechách na to přece máme jedno rčení: "Kdo maže, ten jede!"

Jinak MS hlásnou troubu ze sebe děláte dobrovolně a schovávat se za zájmy firem je jenom omáčka.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
gfg  |  19. 11. 2007 22:45

možná je to tím, že ty jejich produkty nejsou tak dobré, aby je lidé používali bez vymívání mozků :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Greta  |  02. 02. 2008 09:23

no tak je o to o tom, jak je snadný manipulovat s novináři a jak je snadný si je získat/koupit, proč to okecávat tak složitě ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomcat  |  19. 11. 2007 07:57

Celý balík vypadá pěkně jen funkčnost je použivatelské stránce i technické diskutabilní.

LiveMail > při uložení konceptu se kousne

správce fotografií > při nájezdu na video soubor se kousne

Indexové hledání > nemá se rádo ani s AVG ani s Avastem > se kousne

A zbytek...

No ne každý má potřebu blogovat , Live Hotmailfunguje furt stejně a Messenger? Pokud druhá strana nemá Messenger jako by nebyl.

A cože je ten užitečný zbytek?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Nat
19. 11. 2007 13:52

Problémy jednoho individua, které má jen on a tisíce jiných nikoliv. Nic z toho nevypovídá o kvalitě produktů.

Osobně používám celý balík naprosto bez problémů k vlastní spokojenosti. Holt jak si kdo udělá, tak má ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mark  |  19. 11. 2007 16:58

no .. clovek ktery si to udela tak ze je na 100% oddan jedine firme je podle mne blbec. Dost uz bylo microsofti taktiky ... rok dva pozoruj pak to okopiruj pak to nabundluj do windows tim vysplouchni konkurenci at je jakkoliv silna a nakonec zakazniky poradne podoj .... nesnasim tuhle vypatlanou firmu ktera si mysli ze ji to bude prochazet az do uplneho ovladnuti segmentu ITSW ... kdyz ale ctu prizpevky jako je ten tvuj, nekdy mam pocit ze lidi jsou dost blbi na to aby tato taktika ms celkem bez problemu prosla az do uplneho konce.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Nat
19. 11. 2007 18:16

Mne zase unavují nářky nevyspělých jedinců, kteří pláčí nad tím, jak jim MS "ubližuje", jak je "zlý".

Lidé jsou naopak dost chytří na to, aby vyrostli ze zastydlé puberty, přestali si zcela zbytečně hrát na M$ HaterZ! a našli si pro své potřeby to, co jim vyhovuje nejlépe - bez ohledu na to, je-li autorem MS nebo kdokoli/cokoli jiného. Bo zatracovat něco jen proto, je že to je od MS, to může jen pózér.

Balík Windows Live funguje tak, jak má. Je zadarmo. V některých ohledech nemá aktuálně konkurenci. Komu nevyhovují funkce, najde si něco jiného.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
jarda  |  19. 11. 2007 07:20

Koukám, že Živě opět jede v MS agitce. Článek je bohužel spíš než popis služeb komerční prezentací bez porovnání, komplexního pohledu...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
19. 11. 2007 07:27

Konkrétně dnes nebylo moc co porovnávat... Prnví kapitola představuje to, o čem budeme celý týden psát a druhá personalizaci homepage. První porovnávat nejde, druhá ano, ale zase to nemá smysl. Jak je i v článku napsáno, takovýchto služeb existuje řada a všechny umí v zásadě totéž. Největším trumfem je integrace Hotmailu a Spaces, což jsem sice nakousl, ale nechal otevřené právě pro popis a porovnání v dalších článcích.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lumpy  |  19. 11. 2007 08:40

jj příští článek bude o Googlu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mark  |  19. 11. 2007 16:54

to taky doufam, protoze produkty microsoftu nehodlam pouzivat nikde kde to neni nezbytne nutne (presneji receno kde jsem k tomu nebyl donucen uzavrenymi formaty a blbosti nasich firem a instituci) ... a to ani po tydenni intenzivni mozek vymivaci naborove kampani zive.cz ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Václav Blaschke  |  19. 11. 2007 18:24

Tak proč si nevezmete do ruky kalašnikov a nejdete je postřílet? Začínám být na tyhle komunisticko-antimicrosoftí extrémisty alergický...

Zdravá konkurence musí být, proto fandím Linuxu, ale říct o firmě, že je blbá, když používá MS platformy... no minimálně je to ukázka vlastní omezenosti toho, kdo to říká....

Je jedno, kdo co používá, buďme tolerantní...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
19. 11. 2007 07:38

Jéžiš, tak to nečtěte, když Vám to tak leze na nervy. Jsou tu i jiné články.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Věra Pohlová  |  19. 11. 2007 07:54

sis nevšiml, že autorem je Vistamil Waic? to je stejné jako by tam bylo komerční prezentace MS :)

"Zajímavý z hlediska funkčnosti Domovské stránky je z prvního řádku odkaz Messenger, který na lokálním počítači spustí či obnoví z minimalizace program Windows Live Messenger. Chování, které bychom od webové stránky vskt(u)ku nečekali." - ne to opravdu ne, tak se projevuje škodlivý kód nebo viry...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Alda  |  19. 11. 2007 08:29

Závidíš ? Určitě si to člověk přečte radši, než ten tvůj přihlouplej příspěvek...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Peter Lehotsky  |  19. 11. 2007 10:16

no a? mas s tym problem? nepaci sa ti, necitaj to!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
DnF  |  19. 11. 2007 11:36

Vsak pockej, nejpozdeji ve stredu se to preklopi na CLANEK TYDNE!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor