Intel | iPhone | Čína

Žena předstírala těhotenství, ve falešném břiše pašovala do Číny přes 200 procesorů Intel a 9 iPhonů

Čínští celníci zadrželi ženu, která přijela do země z Macaa s 202 procesory Intel a devíti iPhony omotanými kolem trupu a ukrytými pod falešné těhotenské břicho. Když procházela celnicí v přístavu Gongbei, všiml si jeden z příslušníků jejího zvláštního vzezření a rozhodl se ji zkontrolovat, informuje TechSpot.

Mladá žena procházela kontrolou v jednoduchých hnědých těhotenských šatech. Jeden z celníků si všiml, že její držení těla je na těhotnou ve (zdánlivě) třetím trimestru neobvyklé. Vzal ji tedy stranou a zeptal se na její těhotenství. Odpověděla, že je v pátém až šestém měsíci, ačkoli velikost břicha napovídala pozdnímu stádiu gravidity.

Falešné těhotenské břicho

Při osobní prohlídce se ukázalo, že žena má pod šaty falešné těhotenské břicho, pod kterým se skrývaly více než dvě stovky procesorů značky Intel a devět telefonů Apple iPhone. Veškeré zboží bylo rozbalené z původních obalů a bylo zabalené jen v potravinářské fólii.

Na fotografii sdílené na sociálních sítích jsou vidět procesory identifikovatelné jako modely založené na patici LGA 1700, tedy buď Alder Lake, nebo Rocket Lake. Telefony iPhone vypadají jako černé modely iPhone X nebo XS. Pokud jsou všechny procesory nejvyšší třídy, mohla by se celková hodnota pašovaného zboží blížit 100 000 dolarům, tedy více než dvěma milionům korun.

Zabavené zboží Zabavené zboží

Pašování je na čínských hranicích běžné kvůli vysokým dovozním clům. Zmíněná žena není zdaleka první a patrně ani poslední, kdo se o něco takového pokusil. S procesory a telefony připevněnými k tělu již zkusilo překročit hranici několik pašeráků.

V březnu byl v přístavu Gongbei zadržen muž se 160 procesory a 16 skládacími telefony. Rekord v počtu téměř pašovaných procesorů v současné době drží dvojice řidičů kamionů vracejících se z Hongkongu, kteří měli na končetinách připevněno 256 čipů. Rekord v počtu telefonů činí 146 iPhonů a rovněž náleží muži pocházejícímu z Hongkongu.

Diskuze (22) Další článek: BAE Systems testují protidronové rakety naváděné technologií APKWS

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,