Microsoft

Zemřel Paul Allen, který v roce 1975 společně s Billem Gatesem založil Microsoft

Paul Allen dne 15. října 2018 ve věku 65 let podlehl rakovině. Narodil se 21. ledna 1953 v Seattlu a ve 22 letech společně s Billem Gatesem založil Microsoft. Pro firmu ostatně vymyslel i název, původně psaný Micro-Soft.

Paul Allen v roce 1983 onemocněl Hodgkinovou chorobou a Microsoft opustil. Vyléčil se, založil společnost Vulcan a začal s ní investovat do řady projektů: kromě technologických firem také do realit, sportovních klubů nebo kinematografie. Založil Allenův institut, který se mimo jiné věnoval výzkumu mozku a umělé inteligence. Podporoval také ekologické projekty a zdravotnické organizace. Paul Allen zemřel jako 46. nejbohatší člověk světa.

Jednou z Allenových zálib byl vesmírný výzkum. Sponzoroval SETI@Home, investoval do projektů SpaceShipOne a Stratolaunch. S jeho podporou se podařilo v oceánech najít několik vraků lodí z druhé světové války.

Na úmrtí zakladatele firmy reagoval Satya Nadella, současný šéf Microsoftu:

Přínosy Paula Allen pro naši společnost, náš průmysl a naši komunitu jsou neocenitelné. Jako spoluzakladatel Microsoftu vytvořil svým vlastním tichým a vytrvalým způsobem magické produkty a při tom změnil svět. Tolik jsem se od něj naučil. Jeho zvídavost, zvědavost a snaha dosáhnout vysokých standardů je něco, co nás v Microsoftu i mě samotného bude nadále inspirovat. Naše srdce jsou s Paulovou rodinou a blízkými. Odpočívej v pokoji.

Paul Allen ve svém posledním tweetu z 1. října 2018 oznámil, že se mu vrátila rakovina lymfatických uzlin, se kterou bojoval v roce 2009 (jiný typ než v 80. letech minulého století).

Připomenutí Paula Allana ve videu (bez zvuku):

Diskuze (17) Další článek: Twitter čelí prvnímu vyšetřování kvůli porušení GDPR. Mohl získávat data přes zkracovač

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,