Zdarma převedení telefonního seznamu k přečíslování

Jen málokdy vám dá něco Český Telecom zadarmo, tak proč toho nevyužít…
Freewarový prográmek Přečíslování je velmi jednoduchý, ale přesto díky němu můžete pár korunek ušetřit. Mezi 21. a 22. zářím dojde k celostátnímu přečíslování telefonů. To je jednou z podmínek pro vytvoření plně liberalizovaného prostředí, neboť umožní vstup konkurenčních provozovatelů na telekomunikační trh. Stejný proces přečíslování probíhá i v jiných zemích Evropy.

Abyste to měli s přečíslováním co nejjednodušší, může si jednotlivá nová čísla zjišťovat ve Zlatých stránkách, na informacích, na Internetu nebo nyní nově i v samostatném programu.

Freewarový program Přečíslování 1.0 má proti jiným metodám několik užitečných výhod, pro které jej stojí za to připomenout.

Nejjednodušší je zadat prostě číslo s předvolbou a stisknout tlačítko. Zvýrazní se nový telefonní obvod, kde budete volat za místní poplatky a také získáte seznam obcí, kam budete moci volat za místní poplatky. Snadno tak zjistíte, že třeba babičce na venkově budete možná volat výrazně levněji než doposud. Seznam obcí je značnou výhodou, protože ze schematické mapy krajů pořádně nevíte, co tam spadá a co již ne.

Přínosem, zejména pro uživatele mobilních telefonů nebo prostě všechny se seznamem telefonních čísel, je možnost dávkového převodu telefonních čísel. Čísla je potřeba uvést na samostatných řádcích. Výsledný soubor bude obsahovat staré a nové číslo oddělené tabulátorem. Jednoduše si tak můžete převést svůj telefonní seznam bez pomalého přepisování.

Aplikace je a bude dostupná zdarma, je to jistě jen drobnost, ale potěší. Do přečíslování zbývá ještě 91 dní, takže nějak spěchat nemusíte. Ale proč si nezjistit už dnes, na jaká čísla budeme volat za tři měsíce. Program je jak již bylo napsáno freeware, zabalený program má 346 kB.

Diskuze (46) Další článek: IBM končí s podporou Linuxu na noteboocích

Témata článku: , , , , , , , , , ,