Koronavirus | Hudba, filmy, seriály | Česko

Zavřená kina se stěhují na web. Internetový projekt Moje kino LIVE „promítá“ filmy každý večer

Nařízením vlády byla, vedle mnoha dalších podniků, uzavřena také kina. Pro filmové fanoušky je to nesporně velká rána, ale podobně, jako se situaci snaží přizpůsobit jiné segmenty, našli řešení i provozovatelé biografů. Konkrétně Kino Aero, Přítomnost, BIO | OKO, Kinofil, Bio Central, Kino Světozor, Aeroškola a Univerzitní kino Scala spustily projekt Moje kino LIVE s podtitulem „Spolu doma v kině“.

Základní informace najdete na facebookové stránce události, kde se dočtete: „Vítáme vás v našem kině u vás doma. Protože vás chceme potkávat a dělat dál společně to, co nás baví, vymysleli jsme pro všechny kinofily Moje kino LIVE, kde budeme všichni spolu doma v kině.“

Moje kino LIVE

Pokud se chcete podívat na nějaký z nabízených filmů, musíte si nejprve, tak jako v klasickém kině, koupit vstupenku. Tu je nutné objednat a zaplatit nejpozději deset minut před začátkem vysílání, nebo možná přesněji řečeno virtuálního promítání. Lístek lze zakoupit ve kterémkoli z participujících kin:

Základní cena vstupenky je sto korun, nicméně pokud chcete podpořit kina, která se ocitla v nezáviděníhodné situaci, můžete za lístek zaplatit i 200, 500, nebo 1000 korun. Platbu lze uskutečnit platební kartou nebo kreditem. Předprodej vstupenek končí přesně ve 20:20, promítání začíná ve 20:30.

Do kina i v trenkách

Z pochopitelných důvodů se na promítání nebudete vypravovat do skutečného kina. Ke sledování budete potřebovat počítač, notebook, tablet, nebo jiné zařízení schopné přehrávání streamovaného vysílání přes internet. Půl hodiny před začátkem projekce dostanete e-mailem odkaz na stream.

Autoři projektu uvádějí, že „Nasát atmosféru našeho kina můžete už 30 minut před začátkem představení. Film začíná přesně. Během projekce si můžete povídat prostřednictvím chatu. Po filmu můžete ještě probrat dojmy a filmové zážitky.“

Asi nejzásadnější, co vás bude zajímat, je program tohoto virtuálního internetového kina. Ve čtvrtek 26. března to bylo komediální drama Paterson, v předchozích dnech například Parazit, Zelená kniha, Malá lež a Raoul Taburin. Na následující dny jsou pak plánovány tyto (dle hodnocení na ČSFD poměrně kvalitní) filmy:

  • Pátek 27.3. 20:30 Vít Klusák o V síti
  • Sobota 28.3. 20:30 Pěkně blbě (dle ČSFD 74 %)
  • Neděle 29.3. 20:30 Složka 64 (dle ČSFD 82 %)
  • Pondělí 30.3. 20:30 Studená válka (dle ČSFD 78 %)
  • Úterý 31.3. 20:30 Vlastníci (dle ČSFD 77 %)
Diskuze (30) Další článek: Britští vědci vyvinuli zařízení pro testování na koronavirus. Test s ním zvládne provést i laik

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,