Windows 10 | Aktualizace | Windows Update

Záplata opravuje chybu Windows, kvůli které nebylo možné instalovat aktualizace operačního systému

Microsoft vypustil v úterý 24. srpna novou záplatu KB5005932 pro Windows 10 ve verzích 2004, 20H2 a 21H1. Jejím hlavním úkolem je opravit chybu PSFX_E_MATCHING_BINARY_MISSING, jež se na některých zařízeních zobrazuje při pokusu o instalaci nejnovějších kumulativních aktualizací.

Po instalaci kumulativních aktualizací z 25. května 2021 (KB5003214) a 21. června 2021 (KB5003690) se některým uživatelům nepodařilo nainstalovat nejnovější kumulativní aktualizace vydané jako náhled nebo v rámci záplatovacího úterý. Pokus o instalaci skončil výše uvedenou chybovou hláškou.

Záplata KB5005932

„Tento problém se vyskytuje u zařízení, která byla automaticky pročištěna za účelem odstranění zastaralých záznamů. Když je systém pročištěn, nedávno nainstalovaná poslední kumulativní aktualizace je označena jako trvalá a starší součásti jsou ze systému odstraněny. Po dokončení pročištění nelze odinstalovat KB5003214 nebo KB5003690 a nelze instalovat následující updaty,“ vysvětluje Microsoft v bulletinu podpory k tomuto problému.

Nemožnost instalovat poslední aktualizace brání zařízením v přijímání novějších aktualizací zabezpečení a oprav chyb. Vyřešit to má právě vydaný aktualizační balíček KB5005932 Windows Setup Update, který lze v případě problémů stáhnout a nainstalovat ručně.

Záplata poskytuje opravu kompatibility nástroje Windows Setup a vytváří v Registru speciální klíč. Microsoft přitom upozorňuje, že od instalace až do provedení všech příslušných nastavení může uplynout až 48 hodin.

Pokud jste tedy při instalaci poslední kumulativní aktualizace narazili na problémy a chybovou hlášku PSFX_E_MATCHING_BINARY_MISSING, pak je řešením stažení a instalace opravného balíčku. Ten je k dispozici zdarma v rámci Katalogu služby Microsoft Update.

Diskuze (12) Další článek: Autonomní nákladní loď jezdí na elektřinu a nepotřebuje posádku. To by mohla být budoucnost lodní dopravy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,