Zameťte za sebou stopy…

Jestliže nepoužíváte počítač sami, jistě byste byli nejraději, kdyby šly veškeré záznamy o navštívených adresách a vašem počínání během surfování, kompletně z počítače odstranit. Ve starších verzích např. neexistovala možnost některé z nich přímo odstranit. Nevadí, stačí si spustit program Track Eraser a máte po starostech…

Pokud si chcete ochránit soukromí a nechce se vám vždy po surfování a používání počítače vůbec mazat seznam otevřených dokumentů, adresy navštívených www stránek a další věci, potřebujete nástroj, který tyto činnosti udělá za vás. Za ten se dá považovat i Track Eraser.

Tento program pochází od společenství AceSoft a v současné době existuje ve dvou verzích, a to Track Eraser Pro 2.0 a levnější Track Eraser 3.05. Co ale tento program vlastně umí? Tak především pro vás dokáže:

  • vymazat IE, Netscape, AOL nebo Operovskou historii navštívených stránek, cookies, dočasné internetové soubory, historii, vyhledávání ...
  • vymazat (volitelné) IE plug-iny
  • vymazat historii startovacího menu i vyhledávání
  • smazat dočasné soubory systému
  • vyprázdnit odpadkový koš
  • odstranit naposledy otevřené soubory v aplikacích MS Office
  • odstranit seznam rozbalených souborů (WinZip),…

S programem ve verzi Pro lze však využít i doplňků ve formě plug-inů, které se dají na stránkách výrobce také stáhnout. Můžete tak kontrolovat a vesele mazat historii také u jiných programů, kterých je ve výčtu plug-inů dostatek a ten svůj si jistě najde každý.

Zkušební verzi obou typů programu, která vám bude bez problémů fungovat 15 dní, si můžete také stáhnout z domovských stránek. Verze Pro má instalační soubor veliký cca 1,62 MB, druhá verze 1,40 MB. Pokud byste se rozhodli ke koupi tohoto nástroje, tak vězte, že verze Pro vás bude stát 29,95 USD, levnější provedení je k mání za 19,95 USD a upgrade na verzi Pro je za rovných 10 USD.

Diskuze (10) Další článek: Jak často vyměňujete počítač? Nyní prý jednou za 40 měsíců

Témata článku: , , , , ,