Facebook

Zaměstnanci Facebooku psali na Amazonu oslavné recenze na jejich chytrý displej Portal

Reakce lidí na chytrý displej Portal od Facebooku nebyla tak bombastická, jak síť čekala. Prodeje nejsou nijak závratné, mimo jiné kvůli probíhajícím skandálům Facebooku a silné konkurenci ze strany Google Home a Amazon Echo. Přesto se Portal mohl na Amazonu těšit skvělými recenzemi.

Že je to podezřelé a neodpovídá realitě, si všiml novinář The New York Times Kevin Roose. Na Twitteru upozornil na podivnou shodu, že jména lidí, kteří psali tyto oslavné recenze, jsou shodná s jmény zaměstnanců Facebooku.

Pouze jediné hodnocení nebylo kompletně vychvalující, a to od bezpečnostního inženýra Facebooku Orena Hafifa. V listopadu napsal, že „zařízení aktuálně postrádá podporu většího množství aplikací a uživatelů“. To se od té doby změnilo, Portal podporu v prosinci přidal.

„Dávat recenze produktům svého zaměstnavatele je rozhodně proti pravidlům Amazonu,“ konstatoval Roose. „Není to navíc dobrý ukazatel vaší důvěry v produkt,“ dodal.

Na tento tweet rychle reagoval viceprezident Facebooku pro virtuální a rozšířenou realitu Andrew Bosworth, který uvedl, že Facebook jako firma k ničemu podobnému své zaměstnance nenaváděla. Podle něj to byla osobní iniciativa několika lidí. „Řekneme jim, ať ty recenze stáhnou,“ slíbil Bosworth.

Není to první kontroverze týkající se chytrého displeje Portal. Když se objevily se spekulace, že Facebook ho používá k odposlouchávání lidí v domácnostech a k shromažďování dat, Bosworth reagoval tak podrážděně, až to vzbuzovalo otázky, jestli na obvinění přeci jen není něco pravdy.

Diskuze (6) Další článek: Nejluxusnější bezdrátová sluchátka? Louis Vuitton se vrhl do světa audia

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,