Zamaskujte svou identitu

Někteří uživatelé by někdy (nebo ještě lépe stále) chtěli, aby z jejich počítačů neodcházely žádné údaje. Tomu se dá relativně efektivně docílit pomocí malého programu Steganos Internet Privacy. O co se jedná?
Pokud chcete, aby nikdo neměl přístup k informacím o tom, kde surfujete, máte pro to jistě svůj dobrý důvod, ale jak na to? Nebo z nějakého důvodu potřebujete či chcete zamaskovat svou IP adresu nebo si hrát s tím, zda povolit používání cookies? Potom sáhněte pro programu Steganos Internet Privacy, který si můžete během sedmi dnů bezplatně vyzkoušet.

Po spuštění uvidíte jednoduché okno, kde si můžete vybrat funkce, které chcete použít. I bez objednání programu můžete surfovat podle výrobce anonymně, tzn. že program používá a pravidelně mění proxy servery, přes které se připojujete, takže odhalení vaší skutečné IP adresy by nemělo být otázkou okamžiku.

A co historie? Po skončení surfování si stačí v seznamu možností vybrat položky, které chcete odstranit a po kliknutí se tak stane. Můžete tak zničit kompletní historii o tom, kde jste byli a co jste tam dělali. Jediným neduhem programu, který snad v další verzi již nebude, je to, že se nedá nastavit (zatím) automatické vymazání definovaných položek a je proto nutné po každém surfování webem „ručně“ tyto položky odstranit. Ale na druhou stranu to může být v některých výjimečných případech i užitečné (jééé, jak byla ta adresa???).

Pokud byste si chtěli program vyzkoušet, podívejte se na domovské stránky, kde si můžete dohledat dodatečné informace, a kde si také můžete stáhnout instalační soubor programu, který má velikost 5,1 MB. Pokud by se vám program zalíbil natolik, že byste si ho chtěli nechat i déle, můžete si ho koupit, vyjde na necelých 25 EUR.

Diskuze (15) Další článek: ASUS postaví novou továrnu... v Česku

Témata článku: , ,