Apple | Nositelnosti | Patenty

O čem přemýšlí v Cupertinu. 11 zajímavých patentů, kterými Apple mění pravidla hry

  • V hlavách inženýrů Applu se neustále rodí nové nápady
  • Ty nej si firma chrání patentem
  • Spisy pak odhalují, čeho bychom se mohli dočkat

Patentní spisy jsou způsob, jak nakouknout za oponu jinak přísně střeženého vývoje. Jedním dechem musím dodat, že patent neznamená, že firma popsaný produkt vyrobí. Často jde o slepou cestu, nebo jen způsob, jak zajistit, aby nápad nemohla použít konkurence.

Telefon v roli touchpadu

Začněme nápadem, který si Apple patentoval v březnu 2017. Touchpady notebooků jsou velké dotykové plochy, smartphony jsou velké dotykové plochy, takže proč obojí nespojit do jednoho zařízení?

getfile.aspx.jpg
Telefon v roli touchpadu

Notebook by mohl mít před klávesnicí prostor, do kterého by se vkládal dotykový telefon a přebral by roli touchpadu. Kromě snímání dotyků by mohl také zobrazovat informace a zajišťovat další interakci s uživatelem.

Možných využití tohoto konceptu je hned několik, počínaje tím, že by vložený smartphone fungoval jako polohovací zařízení, až po variantu, kdy by notebook byl jen bezduchou schránkou s obrazovkou a klávesnicí, která by využívala výpočetní síly telefonu. Shodou okolností variaci na oba popsané koncepty Asus dotáhl až do produkce (viz odkazy nad a pod tímto odstavcem).

Diskuze (15) Další článek: Rover Perseverance se připravuje na shromažďování vzorků marsovských hornin

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,