Zájemci mají posledních pár dnů na přihlášení „Nápadu roku“

Už přes 1 000 podnikatelských záměrů prošlo soutěží Vodafone Nápad roku, kde získaly investice ve výši bezmála 60 milionů korun. Tradiční soutěž je vhodná zejména pro začínající podnikatele s podnikatelskými záměry nebo projekty v oblasti technologií. Šanci uspět má každý bez ohledu na předchozí zkušenost s podnikáním.

9. ročník soutěže přináší šanci získat investici až 10 milionů korun, okamžitou odměnu pro vítěze ve výši 300 tisíc korun, mentoring od úspěšných podnikatelů nebo soutěž o pobyt v Silicon Valley. Do soutěže se lze hlásit do 10. května na stránkách www.napadroku.cz.

Důkazem je mediální i obchodní úspěch loňského vítěze Jana Sejkory. Jeho společnost Flydeo se specializuje na výrobu pokročilých bezpilotních letounů, takzvaných dronů (viz úvodní obrázek). Všechny klíčové technologie si přitom vyvíjí sama v České republice.

Klepněte pro větší obrázek
Mezi další oceněné projekty minulého ročníku patřil Lukáš Brus, který vyvinul nový typ projektoru LumiTRIX speciálně pro populární video-mapping.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Velkou pozornost vzbudili také Petr Procházka s Michaelou Matějkovou a jejich kompaktní boty do kapsy Skinners.

Letos více peněz i mentoringu

Letošní ročník proti předchozímu nabídne hned trojnásobnou odměnu pro vítěze v hlasování poroty – 300 tisíc korun. Dalších 100 tisíc korun pak vítěz získá ve věcných cenách. Všichni finalisté bez ohledu na pořadí zároveň mají šanci, že právě je osloví panel investorů s nabídkou až desetimilionové investice. Výherce kategorie Coolpad Startup roku pak vyhraje týdenní pobyt v Silicon Valley včetně účasti na prestižní konferenci TechCrunch Disrupt. Finalistům soutěže budou také k dispozici dvě desítky zkušených podnikatelů v rámci rozšířeného Mentoring Day.

Klepněte pro větší obrázek
Infografika k letošnímu ročníku.

Přihlášky zaslané do soutěže do 10. května posoudí porota složená z předních českých investorů, podnikatelů, manažerů a zástupců médií. O úspěchu projektu v soutěži Vodafone Nápad roku 2016 následně nerozhoduje pouze nápad samotný, ale také jeho proveditelnost, kvalita zpracování a potenciál budoucího růstu. Pravidla soutěže a další informace naleznou zájemci na stránkách www.napadroku.cz. Slavnostní vyhlášení výsledků aktuálního ročníku proběhne 8. června.

Váš názor Další článek: Čína chce do roku 2020 postavit exaflopsový superpočítač s vlastními čipy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,