Tipy | Správce souborů

Zahoďte Total Commander! Český Altap Salamander 4.0 je nově úplně zadarmo

Altap nedávno a v relativní tichosti vypustil čtvrtou generaci svého správce souborů Salamander – Altap Salamander (via Lupa.cz). Nejdůležitější novinkou pro většinu uživatelů bude nejspíše to, že se díky přechodu pod křídla společnosti Fine zcela změnila licenční politika letitého softwaru, který je už roky tuzemskou odpovědí na Total Commander.

Altap Salamander je nyní k dispozici zdarma a to se všemi svými funkcemi a pluginy. Tradiční dvoupanelový správce zvládne vše počínaje obvyklou prací se soubory, podporuje nejrůznější komprimovací formáty, FTP/SFTP spojení, pod klávesovou zkratkou F3 nabízí rychlý prohlížeč souborů stejně jako má Total Commander svůj Lister a tak dále a tak podobně.

6a4d105a-b2d5-4c71-a7fa-3f971450ad70
Nový Altap Salamander je zdarma!

Díky tomu, že je nyní Salamander bezplatný software a zároveň nabízí prakticky vše, co umí Total Commander, mohl by být zajímavou volbou především pro ty, kteří používají TC v bezplatném režimu a klikají na dialog s čísly, který teprve umožní spuštění.

cc708e88-1f75-415d-a31d-4c95d4baadb9
Zkušební verze Total Commanderu sice fakticky funguje věčně, ve skutečnosti ji ale máte používat jen po krátký čas, a pak si ji koupit. 

Většinou totiž netuší, že po uplynutí časově omezené zkušební doby i tak porušují licenci, což je problém zejména u právnických osob – ve firmách a na školách.

Diskuze (203) Další článek: Jak funguje kontroverzní program, který ženám krade plavky. Mají se čeho bát?

Témata článku: , , , , , , , , , , ,